Oldalak: 1 ... 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 [394] 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 653655 alkalommal)
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16603



« Új üzenet #5895 Dátum: 2012. április 11. - 15:06:52 »

Hagyd Laci!
Úgysem  tud különbséget tenni a szarvas és a nyúl között! :Mosolyog Kacsint
Mindkettőnek olyan két hosszú izé van a fején...bár attól még csiga is lehet... Csiga
Amúgy ne dumálj, vittem neked tegnap egy rókakoponyát amire felragasztottam két avéttos fakanalat, azóta mindenkinek azzal dicsekszel, micsoda dámbikád van... Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #5896 Dátum: 2012. április 11. - 18:13:18 »

De mielőtt kikapok befejezem az OFF-ot.
Jó főzést mindenkinek, tisztelttel: Laci  Emelem

A tepsifülesben semmi nem OFF, ami az ételhez tartozik Bion Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #5897 Dátum: 2012. április 11. - 19:00:47 »

Mindkettőnek olyan két hosszú izé van a fején...bár attól még csiga is lehet... Csiga
Amúgy ne dumálj, vittem neked tegnap egy rókakoponyát amire felragasztottam két avéttos fakanalat, azóta mindenkinek azzal dicsekszel, micsoda dámbikád van... Ördög
Jó kicsesztél vele! Már alig várta, hogy kipróbálja a dámlapát őrleményt, abban volt az utolsó reménye! A fakanál őrleménytől jó szálkás lesz neki! Röhög
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16603



« Új üzenet #5898 Dátum: 2012. április 11. - 19:10:36 »

Jó kicsesztél vele! Már alig várta, hogy kipróbálja a dámlapát őrleményt, abban volt az utolsó reménye! A fakanál őrleménytől jó szálkás lesz neki! Röhög
Legalább nem sértődik meg, ha fatökűnek nevezik... Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #5899 Dátum: 2012. április 11. - 20:32:41 »

...bár attól még csiga is lehet... Csiga

"Nem is tudtam, hogy kedveli a francia konyhát!"
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
kacsavadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 109


« Új üzenet #5900 Dátum: 2012. április 17. - 19:48:33 »

Üdv!  Emelem

A hétvégén kipróbáltam az Erdőjáró  által feltett nyúlpástétom receptet. Dupla adagot csináltam, ha már kiolvasztottam a nyulat, de nem nagyon maradt belőle. Nagyon jó recept, finom volt. Köszönet érte.  Kacsint

Naplózva
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #5901 Dátum: 2012. április 19. - 09:48:16 »

Üdv!  Emelem

A hétvégén kipróbáltam az Erdőjáró  által feltett nyúlpástétom receptet. Dupla adagot csináltam, ha már kiolvasztottam a nyulat, de nem nagyon maradt belőle. Nagyon jó recept, finom volt. Köszönet érte.  Kacsint

Mennyire jön ki rajta a "nyúlíz"?

Sajnos (vagy nem sajnos - fene tudja) őz-nyúl-birka esetén általában megérzem a húson azt a jellegzetes szagot (sok esetben még a szarvassültön is), és onnantól kezdve már nem tudok belőle jóízűt enni.
Így aztán a lőtt nyulaimmal ismerősöket szoktam "meglepni".
Úgyhogy ezért kérdezem - hátha így számomra is ehető formájú lenne a nyúl.  Vállat von

 Stoel Tudom: fene a finnyás pofámat!  Stoel
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #5902 Dátum: 2012. április 19. - 10:48:23 »

Szia Kama! Emelem

Általában a vadat pontosan ezért az ízekért eszik. Már aki azt szereti!  Mosolyog  Én sem igazán vagyok oda (sőt) az őzért, vadnyúlért, ezért addig szoktam áztatni hideg vízben amíg szinte kifehéredik a hús.

 Wave
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #5903 Dátum: 2012. április 19. - 12:14:00 »

Mennyire jön ki rajta a "nyúlíz"?

Sajnos (vagy nem sajnos - fene tudja) őz-nyúl-birka esetén általában megérzem a húson azt a jellegzetes szagot (sok esetben még a szarvassültön is), és onnantól kezdve már nem tudok belőle jóízűt enni.
Így aztán a lőtt nyulaimmal ismerősöket szoktam "meglepni".
Úgyhogy ezért kérdezem - hátha így számomra is ehető formájú lenne a nyúl.  Vállat von

 Stoel Tudom: fene a finnyás pofámat!  Stoel

Egy gyors abálás sokat tud csillapítani a karakteres aromán.
Alföldi vendéglátóink a pörköltfőzést mindig ezzel kezdték. Épp csak annyi marad meg a vadízből-illatból, amennyi feltétlenül szükséges.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
kacsavadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 109


« Új üzenet #5904 Dátum: 2012. április 19. - 12:35:33 »

Mennyire jön ki rajta a "nyúlíz"?

Sajnos (vagy nem sajnos - fene tudja) őz-nyúl-birka esetén általában megérzem a húson azt a jellegzetes szagot (sok esetben még a szarvassültön is), és onnantól kezdve már nem tudok belőle jóízűt enni.
Így aztán a lőtt nyulaimmal ismerősöket szoktam "meglepni".
Úgyhogy ezért kérdezem - hátha így számomra is ehető formájú lenne a nyúl.  Vállat von

 Stoel Tudom: fene a finnyás pofámat!  Stoel

Szia!  Emelem

Én is hasonlóképpen vagyok a "nyúlízzel", ha megérzem aztán csak forog a számba, nem esik jól.

Meglepett engem is, hogy nem nagyon lehetett érezni azt a tipikus ízt, ahogy Lajos írta, annyi maradt belőle amennyi kell. Kétszer leforráztam majd sokat mostam/áztattam a hús, szóval mire elkezdtem vele dolgozni már elég "tiszta" volt. A gerinc mellett lévő húst pirítottam meg és amikor kockáztam fel nem nagyon volt benne rosszízű falat. Az nagyjából olyan 0,5 kg volt egy adaghoz elég is lett volna.

 Wave
Naplózva
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #5905 Dátum: 2012. április 19. - 12:43:27 »

Sajnos (vagy nem sajnos - fene tudja)  . . .  Stoel Tudom: fene a finnyás pofámat!  Stoel

A sok fűszerrel , áztatással , "érleléssel" , pácolással teszik ( úgy-ahogy ) elfogadhatóvá azt a semmire kellő hűst ... !  Nyihi
A házi sült kacsához csak só , meg esetleg majoránna kell . A vadból csak a fácán húsleves , meg a 30-40 kilós vaddisznó süldő jöhet , a többi megy ajándékba !   Ördög Vigyorog Vigyorog
De hallottam olyant is , hogy van aki megeszi a borzot , meg a novemberi muflonkost is ... !  Ördög Vigyorog

 Emelem

Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #5906 Dátum: 2012. április 19. - 13:08:01 »


De hallottam olyant is , hogy van aki megeszi a borzot , meg a novemberi muflonkost is ... !  Ördög Vigyorog

 Emelem



Ja Kérem!
Szegény ember vízzel főz! Mosolyog  A bort megissza tisztán! Piál
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #5907 Dátum: 2012. április 19. - 13:26:19 »

A vadból csak a fácán húsleves , meg a 30-40 kilós vaddisznó süldő jöhet , Emelem

A fácánnal és is így voltam, amíg meg nem kóstoltam a túrós-füstölt szalonnás öntettel készült, natur fácánmellet.
Az valami hihetetlenül finom.
Azóta a fácánmell külön, a többi mehet csak a húslevesbe.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #5908 Dátum: 2012. április 19. - 13:50:54 »

A fácánnal és is így voltam, amíg meg nem kóstoltam a túrós-füstölt szalonnás öntettel készült, natur fácánmellet.
Az valami hihetetlenül finom.
Azóta a fácánmell külön, a többi mehet csak a húslevesbe.


Lajos! Emelem
Próbáld meg juhtúróval! Igen
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Forma4
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 543


Szivacs


« Új üzenet #5909 Dátum: 2012. április 19. - 13:51:49 »

A fácánnal és is így voltam, amíg meg nem kóstoltam a túrós-füstölt szalonnás öntettel készült, natur fácánmellet.
Az valami hihetetlenül finom.


Akkor ez már szinte sztrapacska, fácánmellel...nem is lehet az rossz... Emelem
Naplózva

A vadászvizsgám meg van,... nem azt jelenti, hogy vadász vagyok...csak a lehetőséget kaptam meg, hogy vadász...jó vadász válhassék belőlem !

...ha küzdesz, veszíthetsz...ha nem küzdesz, vesztettél !
Oldalak: 1 ... 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 [394] 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: