Forma4
|
|
« Új üzenet #5850 Dátum: 2012. Március 01. - 12:35:38 » |
|
Pont a paprika ami nem lesz keserű mert oldódik. Kemény és keserű a víztől, ill a sótól lesz. Kivétel a szárnyas máj mert azt menet közben is lehet sózni.
Nem a máj, hanem az étel magában keserű lesz, ha megég a paprika..az igaz, hogy oldódik, de sistergő zsírba beleteszed, azonnal megkapja..és keserű lesz
|
|
|
Naplózva
|
A vadászvizsgám meg van,... nem azt jelenti, hogy vadász vagyok...csak a lehetőséget kaptam meg, hogy vadász...jó vadász válhassék belőlem !
...ha küzdesz, veszíthetsz...ha nem küzdesz, vesztettél !
|
|
|
Forma4
|
|
« Új üzenet #5851 Dátum: 2012. Március 02. - 12:01:17 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
A vadászvizsgám meg van,... nem azt jelenti, hogy vadász vagyok...csak a lehetőséget kaptam meg, hogy vadász...jó vadász válhassék belőlem !
...ha küzdesz, veszíthetsz...ha nem küzdesz, vesztettél !
|
|
|
Harka Csaba
|
|
« Új üzenet #5852 Dátum: 2012. Március 11. - 07:54:04 » |
|
Vaddisznós sajt Ugyanúgy készül, mint a házi disznósajt. Zsigerelésnél régebben nem foglalkoztam a belsőséggel, ott maradt a rókáknak. A májat szoktam néha elhozni, hogy megsüssük a vadászház kemencéjébe. Gondoltam hasznosítom ezeket a mostoha alkatrészeket is. A télen vágtam egy mangalicát, ennek is volt még a hűtőben a feje, bőre, tokája belsősége. És vásároltam is még hozzá pár dolgot, ami kellett. A vaddisznóknak kiveszed a nyelvét, a veséjét (elhagyható) és a szívét. (a vesét alaposan ki kell takarítani és ki kell áztatni.) Lehet csinálni házi sertésnyelv-szívből is és vegyesen is. Veszel hozzá sertésbőrt, fület, fejhúst, hasalja szalonnát bőrös cupákos húsokat. Az arányok szabadon választottak, de ami fontos, hogy sok bőr, bőrös, cupákos rész is legyen benne. Felteszed főni a belsőséget enyhén sós vízbe a fejekkel, húsokkal, szalonnákkal, és nem teljesen puhára abálod. (A levet, ha kész van, még ne öntsd ki) A bőrt külön főzd (puhára) mert ennek a levére is szükség lesz (elengedhetetlen) a benne lévő kollagén miatt, ettől sajt, a sajt. A főtt fejeket kicsontozod. Szétválogatod az alapanyagot. A szíveket, nyelveket, húsos részeket, a füleket a szalonnák egy részét nagyobb darabokra vágod a bőrt felcsíkozod. A többi anyagot ledarálod. Ha kevesebbet darálsz le és többet darabolsz, akkor szebb, mozaikosabb lesz a metszéslapja, ha többet darálsz, akkor prádosabb. Ki hogy szereti. A bőr főző levével felöntöd. (10 kg töltelékhez 2L kb.) Az összetevőket összekevered és ízlés szerint (de lehetőleg jó erősen) fűszerezed. Só, bors, fokhagyma, szegfűbors, paprika, erős paprika. Van, aki tesz bele majorannát meg szerecsendiót is, én nem szoktam. Jól összekevered és az előzőleg megtisztított gyomorba, gyomrokba alaposan betöltöd. Lehet kézzel is, töltővel is. A nyílásokat kis cövekekkel összetűzöd, és mögötte jól átkötöd. Hurkot csinálj a madzagra, mert a füstöléshez kell. El kell masszírozni a bendőket szép egyenletesre, és nem lobogó, hanem gyöngyöző abalébe 1 órán át főzöd. Pár helyen hústűvel megböködöd a főzés közben. Ha ezzel megvagy, óvatosan az asztalra, vágódeszkára teszed, megszurkálod pár helyen tűvel, és finoman súlyozod, sajtolod. Hideg helyen hagyod másnap reggelig kihűlni, megkötni. Utána füstölöd, és már kész is vagy.
|
|
|
Naplózva
|
Jó szelet!
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #5853 Dátum: 2012. Március 11. - 14:43:19 » |
|
Vaddisznós sajt Ugyanúgy készül, mint a házi disznósajt. Zsigerelésnél régebben nem foglalkoztam a belsőséggel, ott maradt a rókáknak. A májat szoktam néha elhozni, hogy megsüssük a vadászház kemencéjébe. Gondoltam hasznosítom ezeket a mostoha alkatrészeket is. A télen vágtam egy mangalicát, ennek is volt még a hűtőben a feje, bőre, tokája belsősége. És vásároltam is még hozzá pár dolgot, ami kellett. A vaddisznóknak kiveszed a nyelvét, a veséjét (elhagyható) és a szívét. (a vesét alaposan ki kell takarítani és ki kell áztatni.) Lehet csinálni házi sertésnyelv-szívből is és vegyesen is. Veszel hozzá sertésbőrt, fület, fejhúst, hasalja szalonnát bőrös cupákos húsokat. Az arányok szabadon választottak, de ami fontos, hogy sok bőr, bőrös, cupákos rész is legyen benne. Felteszed főni a belsőséget enyhén sós vízbe a fejekkel, húsokkal, szalonnákkal, és nem teljesen puhára abálod. (A levet, ha kész van, még ne öntsd ki) A bőrt külön főzd (puhára) mert ennek a levére is szükség lesz (elengedhetetlen) a benne lévő kollagén miatt, ettől sajt, a sajt. A főtt fejeket kicsontozod. Szétválogatod az alapanyagot. A szíveket, nyelveket, húsos részeket, a füleket a szalonnák egy részét nagyobb darabokra vágod a bőrt felcsíkozod. A többi anyagot ledarálod. Ha kevesebbet darálsz le és többet darabolsz, akkor szebb, mozaikosabb lesz a metszéslapja, ha többet darálsz, akkor prádosabb. Ki hogy szereti. A bőr főző levével felöntöd. (10 kg töltelékhez 2L kb.) Az összetevőket összekevered és ízlés szerint (de lehetőleg jó erősen) fűszerezed. Só, bors, fokhagyma, szegfűbors, paprika, erős paprika. Van, aki tesz bele majorannát meg szerecsendiót is, én nem szoktam. Jól összekevered és az előzőleg megtisztított gyomorba, gyomrokba alaposan betöltöd. Lehet kézzel is, töltővel is. A nyílásokat kis cövekekkel összetűzöd, és mögötte jól átkötöd. Hurkot csinálj a madzagra, mert a füstöléshez kell. El kell masszírozni a bendőket szép egyenletesre, és nem lobogó, hanem gyöngyöző abalébe 1 órán át főzöd. Pár helyen hústűvel megböködöd a főzés közben. Ha ezzel megvagy, óvatosan az asztalra, vágódeszkára teszed, megszurkálod pár helyen tűvel, és finoman súlyozod, sajtolod. Hideg helyen hagyod másnap reggelig kihűlni, megkötni. Utána füstölöd, és már kész is vagy. Öregem, olyan ízzel írsz, hogy telecsogott a nyálammal a billentyűzet...
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
Harka Csaba
|
|
« Új üzenet #5854 Dátum: 2012. Március 11. - 17:58:10 » |
|
Hogy lásd is miről beszélek.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2012. Március 11. - 20:08:07 írta Voldemort »
|
Naplózva
|
Jó szelet!
|
|
|
feketeerdö
|
|
« Új üzenet #5855 Dátum: 2012. Március 11. - 18:01:50 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Don´t eat yellow snow
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #5856 Dátum: 2012. Március 11. - 18:05:11 » |
|
Jóféle anyag... Én meg most gyökölök egy étlapon, hogy mik legyenek a vegetáriánus részében...
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #5857 Dátum: 2012. Március 11. - 18:12:46 » |
|
Jóféle anyag... Én meg most gyökölök egy étlapon, hogy mik legyenek a vegetáriánus részében... Szárított libaszar?
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #5858 Dátum: 2012. Március 11. - 18:15:34 » |
|
Jóféle anyag... Én meg most gyökölök egy étlapon, hogy mik legyenek a vegetáriánus részében... -csülökpörkölt, -velős-csülkös pacal, -töltött káposzta, и так далее
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #5859 Dátum: 2012. Március 11. - 18:21:50 » |
|
Attila, Te nagyon hülye vagy a vegetarianizmushoz. Azok csak növényevő állatokat esznek, tehát csülök kilőve. A pacal az mehet.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #5860 Dátum: 2012. Március 11. - 18:25:08 » |
|
A csülökpörit, meg a tkp-t most írtam be a többihez :Q :Q :Q :Q
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #5862 Dátum: 2012. Március 11. - 20:40:32 » |
|
Ó, b@zdmeg... megyek kajálni...
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #5863 Dátum: 2012. Március 11. - 21:01:22 » |
|
jó ragadós körömpörkölt --- kenyérrel ! ! ! Na ez az a kaja, amit egy ütős hagymasaláta nélkül el sem tudok képzelni, mert csak az képes teljes valójában kihozni a körömpörköltben rejlő gyönyöröket. Vöröshagyma, só, kevés egész kömény, csipet cukor, kis ecet, meg egy kevés víz. Ázik 2-3 órát. A víz egy kis vörösborral is helyettesíthető, ha éppen van otthon, sokat dob rajta.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #5864 Dátum: 2012. Március 11. - 21:05:57 » |
|
Vaddisznós sajt Jó recept! Annyit fűznék hozzá, hogy igencsak túl kell fűszerezni az abálás előtt, mert sok íz kifő belőle. Nem kell sajnálni a sót sem.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
|