Oldalak: 1 ... 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 [128] 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 ... 201   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Horgászélményeink  (Megtekintve 408136 alkalommal)
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3061



« Új üzenet #1905 Dátum: 2015. április 30. - 13:05:16 »

De mi az a muzsdéj?  Stoel
Román antibébi, eszel belőle és aznap nem lesz szex. Röhög
(mujdei)
Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül.....
A realista meg lőni!
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9521


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #1906 Dátum: 2015. április 30. - 13:17:16 »

De mi az a muzsdéj?  Stoel

A muzsdéj a román konyha legfinomabb fokhagymás öntete. Aki egyszer megkóstolta sült hallal, vagy bármilyen grill étellel, attól fogva sűrűn fogja készíteni.
Muzsdéj hozzávalók:

    2 fej fokhagyma
    2 dl olaj
    só
   (ecet, yoghurt)

Muzsdéj készítése

A fokhagymákat megpucoljuk, áttörjük, vagy nagyon apróra vágjuk. A fokhagymapépet enyhén sózzuk, majd fokozatosan hozzákeverjük az olajat. Az ínyencek pár csepp ecettel savanyíthatják, de nélküle is nagyon finom. Ha nagyon erős lenne a muzsdéj íze, akkor kevés vízzel higítsuk fel.

Muzsdéj tipp!

A muzsdéj a világ talán legegyszerűbb öntete (mártása). Ha a muzsdéjt egy kis tálkában tesszük ki a tányérok mellé, akkor mindenki kedvére mártogathatja a saját hús falatkáit. Kedvünk szerint bővithetjük az hozzávalók körét. Mustáros muzsdéj esetén egy kiskanál mustárt kell az alaprecepthez keverni. Kapros muzsdéj készítésekor kaporral ízesitsük az alapreceptet. Joghurtos muzsdéj esetén kaprot és joghurtot is keverjünk az alaprecepthez. A muzsdéjt használhatjuk húsok és saláták ízesítésére. Hűtőszekrényben üvegben lezárva tárolható.



Én az ecetes, yoghurtos változatot csinálom, de ízlés ugye nem vita tárgya.
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #1907 Dátum: 2015. április 30. - 13:18:21 »

Román antibébi, eszel belőle és aznap nem lesz szex. Röhög
(mujdei)
Jobb szeretem azt, amit ha beveszel lesz szex....😃😃😃😃
És sneci sem kell hozzá.... Ördög
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #1908 Dátum: 2015. április 30. - 13:23:37 »

Zuzott fokhagyma suruen ugy egy deci olajos vizbe, nagyon keves olaj nehany csepp (kis vegeta is ok a vizbe so helyett)
Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
Stefi
Vendég
« Új üzenet #1909 Dátum: 2015. április 30. - 14:23:14 »


Stefi meg kihagyta a törpeharcsát! Türelmetlenül

Dunai horgász vagyok !   "Így egyszerűen."   Ördög
Naplózva
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #1910 Dátum: 2015. április 30. - 18:09:58 »

Akkor még rásegítek egy kicsit:



Autentikusan parázs felett kell sütni, földbe szúrt fa nyársakon, időnként megforgatva, hogy minden oldala piruljon:


 
A rasegites sikerult!
A problemat ott latom hogy itt nincs Garda, attol eltekintve sok a feherhal, majd avval probalkozom Igen
Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #1911 Dátum: 2015. Május 02. - 08:34:20 »

 
A rasegites sikerult!
A problemat ott latom hogy itt nincs Garda, attol eltekintve sok a feherhal, majd avval probalkozom Igen

A pisztrángfélék is nagyon jók, csak ne legyenek túl nagyok.
Naplózva
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #1912 Dátum: 2015. Május 02. - 16:27:08 »

A pisztrángfélék is nagyon jók, csak ne legyenek túl nagyok.
 

- vagyis, az is lenyeges hogy egybe legyen megsutve?
Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
Stefi
Vendég
« Új üzenet #1913 Dátum: 2015. Május 02. - 17:10:05 »

 

- vagyis, az is lenyeges hogy egybe legyen megsutve?

Kisebb testű  (tenyeres kárász 20-25 centis pisztráng Kacsint) vagy vékony felépítésű ( garda , bagoly keszeg , napkárász  Kacsint ) halak a legjobbak mert a forró olaj jól átsüti viszonylag rövid idő alatt . Pisztráng és napkárász ha igaz van nálatok.
Osztom a nézetet kb. 1 órát álljon rajt a só ne többet . Süllő,harcsa,csuka stb esetében az elv hasonló csak ott a szeletek vastagságával tudunk variállni.         Emelem
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16596



« Új üzenet #1914 Dátum: 2015. Május 02. - 18:16:53 »

napkárász ha igaz van nálatok.

Pumpkinseed ha jól emlékszem...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #1915 Dátum: 2015. Május 03. - 00:52:13 »

Kisebb testű  (tenyeres kárász 20-25 centis pisztráng Kacsint) vagy vékony felépítésű ( garda , bagoly keszeg , napkárász  Kacsint ) halak a legjobbak mert a forró olaj jól átsüti viszonylag rövid idő alatt . Pisztráng és napkárász ha igaz van nálatok.
Osztom a nézetet kb. 1 órát álljon rajt a só ne többet . Süllő,harcsa,csuka stb esetében az elv hasonló csak ott a szeletek vastagságával tudunk variállni.         Emelem

Kosz a jotanacsokat, ki fogom probalni Igen
Pumpkinseed ha jól emlékszem...

Hogyne lenne Feri, hiszen innen szatmazik Angyal Viszont azon kivul hogy nagyon szur, eszembe se jutott hogy, meg meg is lehet enni Meglepődött
Jol mondod, a leg nepszerubb elnevezese "pumpkinseed" ami tokmagot jelent, azonkivul nevezik meg: pound perch, common sunfish, punkys, sunny, meg kivver-nek. Mindattol eltekintve ha jo ize van en lemondok az eloiteletekro (mert van OOO) joetvagyat Koccint
Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
Stefi
Vendég
« Új üzenet #1916 Dátum: 2015. Május 03. - 10:16:53 »


Kosz a jotanacsokat, ki fogom probalni Igen  
Hogyne lenne Feri, hiszen innen szatmazik Angyal Viszont azon kivul hogy nagyon szur, eszembe se jutott hogy, meg meg is lehet enni Meglepődött
Jol mondod, a leg nepszerubb elnevezese "pumpkinseed" ami tokmagot jelent, azonkivul nevezik meg: pound perch, common sunfish, punkys, sunny, meg kivver-nek. Mindattol eltekintve ha jo ize van en lemondok az eloiteletekro (mert van OOO) joetvagyat Koccint

Nem teljesen voltam biztos abban hogy Észak Amerikából származik de hogy jövevény azt tudtam. Gyerekkoromban még elég sok volt a "napcsi" és majd meglátod hogy érdemes elhajítani az előítéleteket mert nagyon finom ízű és jó állagú húsa van .  Már nagyon régen fogtam .                 Emelem
Naplózva
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #1917 Dátum: 2015. Május 03. - 16:29:57 »





Meg evvel a keppel kapcsolatban lenne egy olyan kerdesem hogy; mi a panir ezeken a halakon? 

A kovetkezo kerdes, vagy inkabb keres (hacsk nem titok) mar mindenkinek szol: egy jo etetokosar massza osszetetele, amivel etetni is lehehet.  Emelem
Ui; altalaban konzervkukoricaval horgaszom.
Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9521


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #1918 Dátum: 2015. Május 03. - 18:43:42 »


Meg evvel a keppel kapcsolatban lenne egy olyan kerdesem hogy; mi a panir ezeken a halakon? 

Szerintem paprikás liszt, igen jelentős paprika tartalommal. Parázson, még csak hagyján, olajban hamar megég a paprika, én csinján bánnék vele.

Az etetőanyaghoz- nem ismerem a kínálatot, de hátha találsz ebben használható információt:

http://www.topmix.eu/hirek-cikkek-top-mix-usa-avagy-quot-the-taste-of-success-quot-/a-siker-ize/

http://www.topmix.eu/hirek-cikkek-amerikabol-jottunk-i


Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Stefi
Vendég
« Új üzenet #1919 Dátum: 2015. Május 03. - 18:56:04 »


 

A kovetkezo kerdes, vagy inkabb keres (hacsk nem titok) mar mindenkinek szol: egy jo etetokosar massza osszetetele, amivel etetni is lehehet.  Emelem
Ui; altalaban konzervkukoricaval horgaszom.


Megáztatod a kenyeret ,hozzáöntöd a konzervkukorica levét is ,kukorica lisztet illetve durvább kukoricaőrleményt adsz hozzá kevergetve gyúrva amíg gyurma állagú nem lesz . Nem tudom hogy nálatok milyen aromára ugranak a békés halak de az ottani spillerek vagy boltosok elárulják (?) tegyél hozzá az aromából is de még a lágy konzervkukoricából is dolgozhatsz bele. Itt divat a csontival (légy lárva) való horgászat és kapható is a boltokban. Abból is néha gilisztából is szoktam beletenni de nem túl sokat mert hamar szétmállasztják a gombócot. Itt kész porokat és masszát is árulnak amiknek az alapja darált kenyér , nápolyik , édes puffasztott kukoricák stb. őrleménye + aromák.      Emelem

( Nem fognak kinézni a többiek hogy fehér halakra netán pontyra horgászol ?  )
Naplózva
Oldalak: 1 ... 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 [128] 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 ... 201   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: