Oldalak: 1 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... 84   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Fegyverápolás  (Megtekintve 264350 alkalommal)
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16603



« Új üzenet #585 Dátum: 2013. Február 19. - 22:30:43 »

Thai-szólásban..
Ja bocs, azt hittem, a wasabi az japán... Stoel
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Oerdescu
Vendég
« Új üzenet #586 Dátum: 2013. Február 20. - 07:47:19 »

Na jó. Akkor hány g szükségeltetik szódabikarbónából, az 1000 ml (+/- 1%), 100 C-os (+/- 5%) H2O-hoz?  Nyihi

Így már OK?  Ördög



 Emelem


Dani
Naplózva
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11253


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #587 Dátum: 2013. Február 20. - 07:53:44 »

Nem ragozni akarom, meg offolni, de ettől szoktam kiborulni pl. a szakmámon belül is, hogy tk, meg kk,ek (púpozott, vagy csapott...) ,meg tasak, zacskó, pohár, ilyesmi.
Szösszenet a wasabis korszakból:
Wok-kanál!
Mint mértékegység...
Az "az mi" kérdésem árnyaltan provokatív volt, mert - ismét a végzettségemre utalva - ismerek merőkanalat (vagy szedőkanalat) 0,5 dl-től 5 literesig.
Ezért ajánlottam az SI-t, azért találták ki.


 Emelem  Effendi

Bocsánat az offért.
Na, akkor itt egy recept ami kiveri a biztosítékot minden kezdő háziasszonynál.

Cigándi apróbéles
Hozzávalók: 2 „összemarék” liszt, 1 diónyi zsír, 3 tojás sárgája, 1 csipet só, 1 csipet porcukor.
Más változat szerint: 1 kg liszt, 6 db tojás sárgája, 6 evőkanál olaj, pici só, annyi tej, amivel a
tésztát rétestészta keménységűre készíthetjük.
A hozzávalókat annyi tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tészta legyen belőle. Cipó
alakúra formázzuk, és zsíros kézzel az alábbi formát „vágjuk” bele:
Pihentetjük (1–2 óra; minél többet pihen, annál jobb a tészta), majd száraztészta vastagságúra
nyújtjuk. Az egyik felébe kis kupacokban elhelyezzük a tölteléket, a másik felét ráhajtjuk,
ujjal összenyomkodjuk, és derelyeszaggatóval felvágjuk. Bő olajban kisütjük: sütés közben
egyszer megfordítjuk. Akkor jó, ha a töltelék megpuffad a tésztában, a tészta állaga pedig
kellemesen omlós lesz. A töltelék lehet túró, kapros túró vagy szilvalekvár.
A túrós töltelék az alábbi hozzávalók keverékéből áll: 0,5 kg túró, 3 egész tojás, cukor ízlés
szerint, pici só, citromhéj, vaníliacukor vagy kapor ízlés szerint. Az elnyújtott tészta egyik
felére, 6–7 cm-es oldalú képzeletbeli kockák közepére egy kiskanálnyi túrót teszünk. Az így
előkészített tésztára ráhajtjuk annak másik felét, s a kupacok közét jól megnyomkodjuk,
derelyemetszővel a kockákat kivágjuk.
A szilvalekvárt a túróhoz hasonlóan rakjuk a tésztába, s ugyanúgy alakítjuk ki a sütéshez a
bélesdarabokat is.
A kapros-túrós változatnál a cukor helyett – ízlés szerint – apróra vágott kaprot teszünk a
túróba, azzal töltjük meg a béleskéket.
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9530


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #588 Dátum: 2013. Február 20. - 08:43:47 »

Na, akkor itt egy recept ami kiveri a biztosítékot minden kezdő háziasszonynál.

Cigándi apróbéles
Hozzávalók: 2 „összemarék” liszt, 1 diónyi zsír, 3 tojás sárgája, 1 csipet só, 1 csipet porcukor.
Más változat szerint: 1 kg liszt, 6 db tojás sárgája, 6 evőkanál olaj, pici só, annyi tej, amivel a
tésztát rétestészta keménységűre készíthetjük.
A hozzávalókat annyi tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tészta legyen belőle. Cipó
alakúra formázzuk, és zsíros kézzel az alábbi formát „vágjuk” bele:
Pihentetjük (1–2 óra; minél többet pihen, annál jobb a tészta), majd száraztészta vastagságúra
nyújtjuk. Az egyik felébe kis kupacokban elhelyezzük a tölteléket, a másik felét ráhajtjuk,
ujjal összenyomkodjuk, és derelyeszaggatóval felvágjuk. Bő olajban kisütjük: sütés közben
egyszer megfordítjuk. Akkor jó, ha a töltelék megpuffad a tésztában, a tészta állaga pedig
kellemesen omlós lesz. A töltelék lehet túró, kapros túró vagy szilvalekvár.
A túrós töltelék az alábbi hozzávalók keverékéből áll: 0,5 kg túró, 3 egész tojás, cukor ízlés
szerint, pici só, citromhéj, vaníliacukor vagy kapor ízlés szerint. Az elnyújtott tészta egyik
felére, 6–7 cm-es oldalú képzeletbeli kockák közepére egy kiskanálnyi túrót teszünk. Az így
előkészített tésztára ráhajtjuk annak másik felét, s a kupacok közét jól megnyomkodjuk,
derelyemetszővel a kockákat kivágjuk.
A szilvalekvárt a túróhoz hasonlóan rakjuk a tésztába, s ugyanúgy alakítjuk ki a sütéshez a
bélesdarabokat is.
A kapros-túrós változatnál a cukor helyett – ízlés szerint – apróra vágott kaprot teszünk a
túróba, azzal töltjük meg a béleskéket.


Nálam is kiveri a biztosítékot!   

Mi köze ennek a fegyverápoláshoz?
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16603



« Új üzenet #589 Dátum: 2013. Február 20. - 08:53:23 »

Na jó. Akkor hány g szükségeltetik szódabikarbónából, az 1000 ml (+/- 1%), 100 C-os (+/- 5%) H2O-hoz?  Nyihi

Így már OK?  Ördög



 Emelem


Dani
Mennyi a töketlen fecske maximális repülési sebessége?
 Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9530


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #590 Dátum: 2013. Február 20. - 08:54:16 »

Mennyi a töketlen fecske maximális repülési sebessége?
 Ördög

Az afrikaié, vagy az európaié?
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16603



« Új üzenet #591 Dátum: 2013. Február 20. - 09:13:33 »

Az afrikaié, vagy az európaié?
Vállat von Nem tudom...ááááááááá.....
 Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Vinczelehel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 761


« Új üzenet #592 Dátum: 2013. Február 20. - 09:21:38 »

Az afrikaié, vagy az európaié?

  Sarlós,  molnár,  füsti, barlangi, parti .....? Vállat von Vállat von
Naplózva

Erdész  vadász  üdvözlettel    Lehel
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11253


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #593 Dátum: 2013. Február 20. - 09:22:56 »

Nálam is kiveri a biztosítékot!   

Mi köze ennek a fegyverápoláshoz?
Bizonyos részei a receptnek:zsír és az olaj...Esetleg. Stoel
Tegyétek át a receptek közé. Nagymamám emlékére. Mosolyog
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16603



« Új üzenet #594 Dátum: 2013. Február 20. - 09:26:20 »

  Sarlós,  molnár,  füsti, barlangi, parti .....? Vállat von Vállat von
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Stefi
Vendég
« Új üzenet #595 Dátum: 2013. Február 20. - 11:45:22 »



Alapmű !  Ördög    A szörnyet is feltehetné valaki a nyulas topikba .   Röhög
Naplózva
Bobakos
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1117


« Új üzenet #596 Dátum: 2013. Február 20. - 12:21:35 »



"Tökötök van, nem lovatok."
Naplózva

Itt van egy süldő.....   ...  jó lesz ez kannak is!
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #597 Dátum: 2013. Február 20. - 13:17:25 »

   Tisztelt  FŐ szakács úr,  hát  itt  éppen  az  5  literesről  van  szó, ha nem  jött  volna  le Nyelv Stoel Stoel
Akkor, hogy összerakjuk a saigy és Lehel receptúráját, 1 liter forró vízhez kell 15 liter, azaz megközelítőleg 15 kiló szódabikarbóna, ezt jól összedzsadzsázzuk, és beletuszkoljuk a lőfegyvert.
Hát, a megyében nem lesz gyomorsav túltengés egy darabig, azt látom, de az eljárásról tegyél már majd fel egy videót, mert azt megnézném... Ördög Ördög Ördög

Ja bocs, azt hittem, a wasabi az japán... Stoel

Nem, úgy indult, hogy távol-keleti, de azóta elég sok kamu lett benne.

 Effendi Emelem
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Oerdescu
Vendég
« Új üzenet #598 Dátum: 2013. Február 21. - 19:18:03 »

Sziasztok


Elkészültem.


2x 180-as papírral, zsírtalanítva, 1x 400-as papírral és 1x 600-as papírral átcsiszolva:






Csiszolás után Balsin olajjal gazdagon kezelve:







Foximaxi

Köszönet a segítségért! Mosolyog

Emelem


Dani

Naplózva
foximaxi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 373


vadász


« Új üzenet #599 Dátum: 2013. Február 26. - 21:10:42 »

 Igen  Emelem
Sok szép élményt vele!
Üdv  Emelem
Naplózva

"Üres a puska" - ennyi soha ne legyen elég, bárkitől is hangozzék!
Oldalak: 1 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... 84   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: