Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16605
|
|
« Új üzenet #5895 Dátum: 2012. április 11. - 15:06:52 » |
|
Hagyd Laci! Úgysem tud különbséget tenni a szarvas és a nyúl között! : Mindkettőnek olyan két hosszú izé van a fején...bár attól még csiga is lehet... Amúgy ne dumálj, vittem neked tegnap egy rókakoponyát amire felragasztottam két avéttos fakanalat, azóta mindenkinek azzal dicsekszel, micsoda dámbikád van...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5896 Dátum: 2012. április 11. - 18:13:18 » |
|
De mielőtt kikapok befejezem az OFF-ot. Jó főzést mindenkinek, tisztelttel: Laci A tepsifülesben semmi nem OFF, ami az ételhez tartozik
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #5897 Dátum: 2012. április 11. - 19:00:47 » |
|
Mindkettőnek olyan két hosszú izé van a fején...bár attól még csiga is lehet... Amúgy ne dumálj, vittem neked tegnap egy rókakoponyát amire felragasztottam két avéttos fakanalat, azóta mindenkinek azzal dicsekszel, micsoda dámbikád van... Jó kicsesztél vele! Már alig várta, hogy kipróbálja a dámlapát őrleményt, abban volt az utolsó reménye! A fakanál őrleménytől jó szálkás lesz neki!
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16605
|
|
« Új üzenet #5898 Dátum: 2012. április 11. - 19:10:36 » |
|
Jó kicsesztél vele! Már alig várta, hogy kipróbálja a dámlapát őrleményt, abban volt az utolsó reménye! A fakanál őrleménytől jó szálkás lesz neki! Legalább nem sértődik meg, ha fatökűnek nevezik...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9996
|
|
« Új üzenet #5899 Dátum: 2012. április 11. - 20:32:41 » |
|
...bár attól még csiga is lehet... "Nem is tudtam, hogy kedveli a francia konyhát!"
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
kacsavadász
|
|
« Új üzenet #5900 Dátum: 2012. április 17. - 19:48:33 » |
|
Üdv! A hétvégén kipróbáltam az Erdőjáró által feltett nyúlpástétom receptet. Dupla adagot csináltam, ha már kiolvasztottam a nyulat, de nem nagyon maradt belőle. Nagyon jó recept, finom volt. Köszönet érte.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #5901 Dátum: 2012. április 19. - 09:48:16 » |
|
Üdv! A hétvégén kipróbáltam az Erdőjáró által feltett nyúlpástétom receptet. Dupla adagot csináltam, ha már kiolvasztottam a nyulat, de nem nagyon maradt belőle. Nagyon jó recept, finom volt. Köszönet érte. Mennyire jön ki rajta a "nyúlíz"? Sajnos (vagy nem sajnos - fene tudja) őz-nyúl-birka esetén általában megérzem a húson azt a jellegzetes szagot (sok esetben még a szarvassültön is), és onnantól kezdve már nem tudok belőle jóízűt enni. Így aztán a lőtt nyulaimmal ismerősöket szoktam "meglepni". Úgyhogy ezért kérdezem - hátha így számomra is ehető formájú lenne a nyúl. Tudom: fene a finnyás pofámat!
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #5902 Dátum: 2012. április 19. - 10:48:23 » |
|
Szia Kama! Általában a vadat pontosan ezért az ízekért eszik. Már aki azt szereti! Én sem igazán vagyok oda (sőt) az őzért, vadnyúlért, ezért addig szoktam áztatni hideg vízben amíg szinte kifehéredik a hús.
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9996
|
|
« Új üzenet #5903 Dátum: 2012. április 19. - 12:14:00 » |
|
Mennyire jön ki rajta a "nyúlíz"? Sajnos (vagy nem sajnos - fene tudja) őz-nyúl-birka esetén általában megérzem a húson azt a jellegzetes szagot (sok esetben még a szarvassültön is), és onnantól kezdve már nem tudok belőle jóízűt enni. Így aztán a lőtt nyulaimmal ismerősöket szoktam "meglepni". Úgyhogy ezért kérdezem - hátha így számomra is ehető formájú lenne a nyúl. Tudom: fene a finnyás pofámat! Egy gyors abálás sokat tud csillapítani a karakteres aromán. Alföldi vendéglátóink a pörköltfőzést mindig ezzel kezdték. Épp csak annyi marad meg a vadízből-illatból, amennyi feltétlenül szükséges.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
kacsavadász
|
|
« Új üzenet #5904 Dátum: 2012. április 19. - 12:35:33 » |
|
Mennyire jön ki rajta a "nyúlíz"? Sajnos (vagy nem sajnos - fene tudja) őz-nyúl-birka esetén általában megérzem a húson azt a jellegzetes szagot (sok esetben még a szarvassültön is), és onnantól kezdve már nem tudok belőle jóízűt enni. Így aztán a lőtt nyulaimmal ismerősöket szoktam "meglepni". Úgyhogy ezért kérdezem - hátha így számomra is ehető formájú lenne a nyúl. Tudom: fene a finnyás pofámat! Szia! Én is hasonlóképpen vagyok a "nyúlízzel", ha megérzem aztán csak forog a számba, nem esik jól. Meglepett engem is, hogy nem nagyon lehetett érezni azt a tipikus ízt, ahogy Lajos írta, annyi maradt belőle amennyi kell. Kétszer leforráztam majd sokat mostam/áztattam a hús, szóval mire elkezdtem vele dolgozni már elég "tiszta" volt. A gerinc mellett lévő húst pirítottam meg és amikor kockáztam fel nem nagyon volt benne rosszízű falat. Az nagyjából olyan 0,5 kg volt egy adaghoz elég is lett volna.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Karácsony Károly
|
|
« Új üzenet #5905 Dátum: 2012. április 19. - 12:43:27 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #5906 Dátum: 2012. április 19. - 13:08:01 » |
|
Ja Kérem! Szegény ember vízzel főz! A bort megissza tisztán!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9996
|
|
« Új üzenet #5907 Dátum: 2012. április 19. - 13:26:19 » |
|
A vadból csak a fácán húsleves , meg a 30-40 kilós vaddisznó süldő jöhet , A fácánnal és is így voltam, amíg meg nem kóstoltam a túrós-füstölt szalonnás öntettel készült, natur fácánmellet. Az valami hihetetlenül finom. Azóta a fácánmell külön, a többi mehet csak a húslevesbe.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #5908 Dátum: 2012. április 19. - 13:50:54 » |
|
A fácánnal és is így voltam, amíg meg nem kóstoltam a túrós-füstölt szalonnás öntettel készült, natur fácánmellet. Az valami hihetetlenül finom. Azóta a fácánmell külön, a többi mehet csak a húslevesbe.
Lajos! Próbáld meg juhtúróval!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Forma4
|
|
« Új üzenet #5909 Dátum: 2012. április 19. - 13:51:49 » |
|
A fácánnal és is így voltam, amíg meg nem kóstoltam a túrós-füstölt szalonnás öntettel készült, natur fácánmellet. Az valami hihetetlenül finom.
Akkor ez már szinte sztrapacska, fácánmellel...nem is lehet az rossz...
|
|
|
Naplózva
|
A vadászvizsgám meg van,... nem azt jelenti, hogy vadász vagyok...csak a lehetőséget kaptam meg, hogy vadász...jó vadász válhassék belőlem !
...ha küzdesz, veszíthetsz...ha nem küzdesz, vesztettél !
|
|
|
|