Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #4770 Dátum: 2010. Március 16. - 09:32:47 » |
|
Szívesen, bár semmi extra. Én is láttam már régen, talán a spektrumon és nagyon megtetszett az ötlet. Szóval vettem egy csirkét, lemostam, lecsöpögtettem ill. leitattam róla a vizet, és bekentem grillcsirke fűszerkeverékkel. Hagytam állni fél órát, aztán fogtam egy fél literes sört, a felét leittam és ráültettem a madarunkat. Ja és csináltam még pár lyukat a doboz tetejére, és dobtam bele egy gerezd foghagymát. Nekünk villany sütőnk van, 200 C-ra tettem és 1,5 órát sütöttem (még egy picit lehetett volna, és akkor a bőre mindenhol megsül). Az eredmény egy nagyon szaftos húsú, omlós csirke lett, és mindenkinek baromira ízlett. Viszont amit nem írtak le akik az internetre feltették az ilyen recepteket, kerti grillsütőben ez nem probléma, de a konyhai sütéskor qrvára füstöl amit egy órás szellőztetés követett. A lecsöpögő zsír égett a tálcán, amit valahogy ki kellene küszöbölni, bár még nem tudom hogyan. Ettől eltekintve a recept tökéletes, és az eredmény is. Jó étvágyat hozzá.
A sörösdoboz tetejét konzervnyitóval körbe kell vágni emlékeim szerint. A csibét meg a rácsra teszem és alá a tálcába vizet vagy sót, valamit ami megakadályozza, hogy a lecsöpögő zsír ráégjen.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Urr Antal
Vendég
|
|
« Új üzenet #4771 Dátum: 2010. Március 16. - 11:35:51 » |
|
Mai ebédünk, sörös csirke Kozel-módra. Jól néz ki! Csak egyet nem értek? Ebédetek? Ilyet serdülőkoromban is lenyomtam egyedül!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #4772 Dátum: 2010. Március 16. - 12:08:01 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Urr Antal
Vendég
|
|
« Új üzenet #4773 Dátum: 2010. Március 16. - 12:16:16 » |
|
Na, így már mindjárt más!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
BErik
|
|
« Új üzenet #4774 Dátum: 2010. Március 17. - 11:32:25 » |
|
A sörösdoboz tetejét konzervnyitóval körbe kell vágni emlékeim szerint. A csibét meg a rácsra teszem és alá a tálcába vizet vagy sót, valamit ami megakadályozza, hogy a lecsöpögő zsír ráégjen.
OFF egy kicsit, de erről eszembe jutott egy vicc: Öreg székely meglátogatja a városban élő fiát. Megérkezik az öreg, beszélgetnek stb. Egyszer a fia a konyhából hoz két doboz sört. Az öreg előrántja a zsebéből a bicskát, kihajlítja a konzervnyitót és nekiáll körbevágni a doboz tetejét. Meglátja ezt a fia és mondja neki hogy, nem-nem Apu, nem úgy kell, majd kinyitja kézzel. Megszólal az öreg: Ugye-ugye?! Akinek nincs bicskája...
|
|
|
Naplózva
|
"Amit csinálunk, ahhoz érteni kell. Amit mondunk, abban hinni kell. És akivel beszélünk -akit tanítunk- azt egyrészt szeretni kell, másrészt komolyan kell venni." Sz.L.
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4775 Dátum: 2010. Március 18. - 09:45:48 » |
|
Régen volt már választós nap, gondoltam ma játszhatnánk egyet Szóval mi legyen a mai recept? Vadhúsos bundás palacsinta, Sült csülök gazdagon, hagymás krumpliágyon, Tárcsán sült fűszeres húsfalatkák sült krumplival.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
S.Peti
|
|
« Új üzenet #4776 Dátum: 2010. Március 18. - 09:58:00 » |
|
Sült csülök gazdagon, hagymás krumpliágyon
|
|
|
Naplózva
|
...forrókezű fiatal vadásztárs...
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9527
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #4777 Dátum: 2010. Március 18. - 10:00:20 » |
|
Sült csülök gazdagon, hagymás krumpliágyon,
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #4778 Dátum: 2010. Március 18. - 10:06:07 » |
|
Csülök.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #4779 Dátum: 2010. Március 18. - 10:09:56 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4780 Dátum: 2010. Március 18. - 10:17:20 » |
|
Ahogy elnézem, ma sem diétázunk
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #4781 Dátum: 2010. Március 18. - 10:23:40 » |
|
St.Girgesz ! Eszembe jutott ,ha minden ősszejön és jöjjön is A bélszín sütését tanuld meg angolosan ,. Fórumtalálkozon bemutatót tartasz egyszer .,legalábbis remélem ,.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #4782 Dátum: 2010. Március 18. - 10:38:06 » |
|
St.Girgesz ! Eszembe jutott ,ha minden ősszejön és jöjjön is A bélszín sütését tanuld meg angolosan ,. Fórumtalálkozon bemutatót tartasz egyszer .,legalábbis remélem ,. Csak ne sózd meg kérlek!
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4783 Dátum: 2010. Március 18. - 10:52:50 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4784 Dátum: 2010. Március 18. - 13:28:29 » |
|
Nos, akkor csülök lesz.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
|