Kun Gábor (Gaben85)
|
|
« Új üzenet #4740 Dátum: 2010. Január 27. - 11:35:38 » |
|
Angoloknál anno vettem spanyol füstölt pirospaprikát. Erőset és édeset is. Nem tud valaki itthon beszerzési helyet? Nagyon szeretem használni mert nagyon finom füstös ízt ad az ételnek. Nagyon jól megbolondítja az ételt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4741 Dátum: 2010. Január 27. - 11:47:08 » |
|
Angoloknál anno vettem spanyol füstölt pirospaprikát. Erőset és édeset is. Nem tud valaki itthon beszerzési helyet? Nagyon szeretem használni mert nagyon finom füstös ízt ad az ételnek. Nagyon jól megbolondítja az ételt.
Beszerzési helyet nem tudok, de én is próbáltam és tényleg nagyon jó! ezért aztán arra gondoltam, hogy idén, kolbászfüstöléskor beakasztok egy füzér szárított paprikát is és majd házilag ledarálom. Hátha beválik...
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Taser
|
|
« Új üzenet #4742 Dátum: 2010. Január 27. - 11:56:44 » |
|
A spicy.hu -n nézz utána külön topicja van a füstölt paprikának.
|
|
|
Naplózva
|
A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem. Nem gondolkodunk. Nincs mivel. Lövünk. Van mivel.
|
|
|
Kun Gábor (Gaben85)
|
|
« Új üzenet #4743 Dátum: 2010. Január 27. - 22:28:46 » |
|
Minap elkövettem egy gasztro puccsot. Gondoltam a receptet azért írom ide mese szerűen, hogy egy kicsit tudjuk is vitatni ki mit csinált volna másképp. Adott volt a szarvas bélszín úgyhogy kitaláltam hozzá azt, hogy: elösször is pácoltam. Vörösbor, víz, sárga és fehér répa, hagyma, bors, borókabogyó, babérlevél. Ezt összefőzve majd hűtve rá a bélszínre hagytam állni pár napot. Után meglehetősen mély zsebeket vágtam bele, szinte majdhogynem szeletek, de nem akartam, hogy szétessen. Alap tézisem az volt, hogy a pác már talán picit tett is hozzá az ízéhez de remélhetőleg nem nyomta el így a zsebeket különösebben nem fűszereztem a són kívül. Viszont került bele mangalica szalonna, szárított áfonya és sárgabarack. Ezt az egész húst végül rátettem egy erdei gomba mixre (sajnos friss gombákat sehol sem találtam így bemérgelődve jó minőségű szárítottat vettem). Ezen az ágyon bekerült a sütőbe és készre sütött. Majd mikor kivettem a húst és a gombákat akkor a tepsit fel a tűzre, kis tejszin hozzáadásával szószt forraltam a finom levekből. Továbbá áfonya lekvárt kevés vörösborral összekevertem. Nekem ízlett de kíváncsi lennék ki hogyan alakítaná ízlésére ezt a receptet. Hadd tanuljak
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. Január 28. - 07:56:56 írta St.Girgesz »
|
Naplózva
|
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #4744 Dátum: 2010. Január 28. - 08:25:10 » |
|
Nem uralta le túságosan a gombaíz az egészet? Csak azért kérdem, mert a szárított erdei gombával én egymás után két jó kaját is elszúrtam, mert elsokalltam vele. Mostanában azt csinálom, hogy a snassz zsákos csiperkéhez, vagy vegyes (csiperke-laska) friss gombához adok egy-két csipetnyi, vízben feláztatott szárított erdei gombát, összefőzöm, így van az egyébként vízizű termesztettnek némi erdei gomba jellege, de mégsem az a harsány vargányabuké, nem ez uralkodik a hús íze felett.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. Január 28. - 09:11:41 írta Németh Lajos »
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4745 Dátum: 2010. Január 28. - 09:05:54 » |
|
Nem uralta le túságosan a gombaíz az egészet? Csak azért kérdem, mert a szárított erdei gombával én egymás után két jó kaját is elszúrtam, mert elsokalltam vele. Mostanában azt csinálom, hogy a snassz zsákos csiperkéhez, vagy vegyes (csiperke-laska) friss gombához adok egy-két csipetnyi, vízben feláztatott szárított erdei bombát, összefőzöm, így van az egyébként vízizű termesztettnek némi erdei gomba jellege, de mégsem az a harsány vargányabuké, nem ez uralkodik a hús íze felett.
Az erdei bomba hatása hasonló a babéhoz? Javítottam. Az erdei bomba hatása egyébként bombasztikus.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. Január 28. - 09:15:28 írta Németh Lajos »
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Hkriszta
|
|
« Új üzenet #4746 Dátum: 2010. Január 28. - 15:23:14 » |
|
SZIASZTOK! Jelentem, tegnap szétzabáltuk az agyunkat...karaj..szűzérme..krumpli...stb.... ISTENI VOLT!!!! Köszi a tippeket még egyszer!!!!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #4747 Dátum: 2010. Január 28. - 17:08:08 » |
|
SZIASZTOK! Jelentem, tegnap szétzabáltuk az agyunkat...karaj..szűzérme..krumpli...stb.... ISTENI VOLT!!!! Köszi a tippeket még egyszer!!!!! Ez képtelenség... (Vagyis nem tettél fel képet a műről)
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Hkriszta
|
|
« Új üzenet #4748 Dátum: 2010. Január 28. - 18:27:20 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Steve
Vendég
|
|
« Új üzenet #4749 Dátum: 2010. Január 29. - 08:31:42 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Hkriszta
|
|
« Új üzenet #4750 Dátum: 2010. Február 02. - 18:53:09 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Steve
Vendég
|
|
« Új üzenet #4751 Dátum: 2010. Február 03. - 09:09:34 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #4752 Dátum: 2010. Február 03. - 12:17:31 » |
|
Egy tipp a karajra. Egy csipetnyi szárított erdei gombát megáztatsz vízben. A húst ujjnyi vastag szeletekre felvágod. Kiklopfolod egészen vékonyra, mindkét oldalát megsózod, félre teszed. 10 szeletenként negyed kiló csiperkét felaprítasz. Az erdei gombát vizestül ráöntöd a csiperkére. Fogsz ugyanennyi mennyiséghez (10 szelet) egy közepes fej vöröshagymát, felaprítod, megsózod, zsíron megdinszteled. Mehet rá egy kevés bors és köménymag is. Vékonyra aprított kolozsvári szalonnát (olyan maréknyit) serpenyőben néhány percig pirítasz, nem kell barnára sütni, csak jó üvegesre. Beleöntöd a gombába a kisült zsírjával együtt, majd összekevered. A húsokat megrakod a gombás-szalonnás töltelékkel, felcsavarod, majd a két végét begyűröd. Ezután liszt-tojás-zsemlemorzsa panírba beforgatod, majd forró zsírban (legalább 2/3-ig lepje el) kisütöd. Főtt krumpli, hajában sült krumpli, esetleg krumplipüré való hozzá, valamint hagymatartalmú savanyúság.
A hét végén vendégeim voltak. Ketten voltunk vendéglátók a volt elnökünkkel. Laci bácsi első nap egy hegyi pörköltet készített szarvas combból, de a szeletelhető részét sajnálta pörköltbe tenni, azt utolsó este megsütötte serpenyőben. Vékony szeletek, egy kis só, egy kis bors, meg minden szelet mellé belevágott az edénybe egy szelet füstölt szalonnát. Amikor megsült, nyomtunk rá egy jó adag fokhagymát, hát mit tagadjam, isteni volt! Ha lenne kéznél egy (vagy két) vesepecsenyém, azt bizony így készíteném el.
Oldalasból szerintem is pörköltet érdemes.
Kézsmárki olvtárs válasza az Vadászfórumos Vándor Irodalmi Pályázat rovatból áthelyezve / így sikerült áttennem/:"Az egyik vendég én voltam és mitagadás felséges ellátásban volt részünk. Nekem különösen a szarvas sült ízlett, a hegyi pörkölt nagyon jól esett mikor megérkeztünk, a göngyölt hús és a tarló répa is isteni volt. Isten éltesse a szakácsokat akik a vendéglátóink voltak egyben."
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. Február 03. - 13:25:02 írta St.Girgesz »
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #4753 Dátum: 2010. Február 18. - 17:35:20 » |
|
Sziasztok! Véletlenül nem tudtok Tortilla-receptet? Illetve tölteléknek valót, amolyan magyaros verzióban. Kellene valami köret a sok vaddisznóhúshoz Köszi
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Taser
|
|
« Új üzenet #4754 Dátum: 2010. Február 18. - 17:40:15 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem. Nem gondolkodunk. Nincs mivel. Lövünk. Van mivel.
|
|
|
|