Szia Horrido!
A szarvaspástétom receptjét el szabad kérni?
B.
Nos.
A szarvashúst (jófájtát) lesütöd házi füstölt szalonnán és zsírocskán fonnyasztott csomó hagymával, ugyanannyi medvehagymával, meg-vagy bőséges fokhagymával. Só bors menjen hozzá.
Ha kész a sülthús, főzöl 3 tojást keményre. Az egészet összedarálod vagy turmixolod, miközben teszel bele némi vadhúsfűszer keveréket, ha szereted. Ha nem összerakod magad a fűszereket. Egy -két rottyantás mustár kerüljön bele. Mielőtt belekevered a kocka Rama-margarint, kerüljön bele egy szerénytelen kupica konyak. Magam hosszas keresés után csak Henessy-t találtam itthon, az is jónak bizonyult...
Ha krémesre keverted beleteszed valami formába, vagy egyszerűen celofánba henger alakúra formázva.
Hűtőbe vele és, ha alkalom vagyon, felszeleteled szalámimintára, kis petrezselyem rá és lehet tálalni.
Minden esetben dícsérni fogják a laikusok, mivel:
- a szarvashús az különleges és csakis finom lehet
- a pástétomról eddig nem tudták mi is az úgy igazán, ergo csak szeretni lehet....
- csak finom dolgokról lehet ódákat mesélni az ott nem volt hallgatóságnak.
A haverok meg úgyis tudják miről van szó....
Üdv,H