Oldalak: 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646801 alkalommal)
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #480 Dátum: 2008. Május 15. - 15:54:10 »

Gyakran járunk oda...
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #481 Dátum: 2008. Május 15. - 15:56:35 »

Gyakran járunk oda...

?ha jól tudom nem a környéken laksz... vagy mégis?
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #482 Dátum: 2008. Május 15. - 16:03:16 »

Gyakran járunk oda...

?ha jól tudom nem a környéken laksz... vagy mégis?
Jól tudod, de a sógoromék a rendőrséggel szemben laknak.
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #483 Dátum: 2008. Május 15. - 16:06:12 »


Jól tudod, de a sógoromék a rendőrséggel szemben laknak.

Értem. Akkor ismered a Hambi centert is! Vigyorog Vigyorog Vigyorog Az ország legfinomabb hamburgerét adják ott. Pedig ettem már pár helyen...

Hát ha te ilyen sűrűn jársz erre, akkor egyszer igazán megcsörgethetnél.Aztán ha összejön,akkor csak meginnánk egy kávét valahol... nem?
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #484 Dátum: 2008. Május 15. - 16:07:03 »


Jól tudod, de a sógoromék a rendőrséggel szemben laknak.

Értem. Akkor ismered a Hambi centert is! Vigyorog Vigyorog Vigyorog Az ország legfinomabb hamburgerét adják ott. Pedig ettem már pár helyen...

Hát ha te ilyen sűrűn jársz erre, akkor egyszer igazán megcsörgethetnél.Aztán ha összejön,akkor csak meginnánk egy kávét valahol... nem?
Ok!
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #485 Dátum: 2008. Május 15. - 18:22:11 »



Sült libamáj a'la ... Gúnár(azt hiszem elég jó kis hely, mert sok francia látogatja-ha máshoz nem is, de a libamájhoz értenek) étterem:

Végy egy kiló libamájat, egy estét áztasd mézes tejbe(liter tej, fél deci méz). Ha ez megvan,akkor csöpögtesd le, töröld óvatosan szárazra, majd szeleteld ujjnyi szeletekre, majd mártsd bele sós vízbe(három dl vízben feloldva két evőkanál só). Ezután forró mangalica zsíron pirítsd meg mindkét oldalát, majd pezsgővel, enyhén fokhagymás pirítóssal tálalható is. És puha és ízletes és finom és... csorog a nyálam, mert nem ehetek minden nap

 :'(

(Amásik szakácsuk sós víz nélkül csinálja és a kész májat sózza finom vákuum sóval-az eredmény ugyanaz.
Szerintem a mangalicazsír csak parasztvakítás a dologban, a libamáj amúgy is saját zsírjában a legfinomabb(mármint a libáéban).
Itt egy érdekes recept amin az indexre tett fel egy srác:
egész libamáj olyan 1 kilós lemosd letisztitod.

 belerakod egy dunsztosüvegbe- olyan 3 literes nagyságúba.

megfűszerezed( nálam a só, bors, rozmaring majoranna, petrezselyem, hagyma fokhagyma, szarvasgomba variáció jól bevált) izlés szerint

lezárod az üveget és egy nagy edényben gőzfürdőbe rakod ( az edényben víz amit melegitesz- abálsz csak épphogy bugyogjon)

én 2 órát szoktam, attól jó puha-krémes lesz, de kevesebb is elég.

utána kiöntöm  egy edénybe, hogy a kifőtt zsír ellepje,  hidegben erkély, melegben hűtő, aztán ha megdermedt sózótt lilahagymával  kenyérrel aszúval tökéletes
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #486 Dátum: 2008. Május 15. - 18:51:50 »

A pástétomkészítés házi receptúrája...
Finom lehet!
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Tomek
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1497



« Új üzenet #487 Dátum: 2008. Május 15. - 19:08:04 »

Az ilyen tejszínes gombamártásba én szoktam egy csipet kakukkfüvet is tenni, sültek mellé tényleg kiváló.  Táncol
Naplózva

"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak.
Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #488 Dátum: 2008. Május 15. - 19:16:28 »

Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #489 Dátum: 2008. Május 15. - 19:17:01 »

Most röhögök a címzéseken...
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Csk777
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 361



« Új üzenet #490 Dátum: 2008. Május 15. - 19:20:14 »

Girgesz!
 
Föltennéd a Fűszeres rakott hús receptjét is? Lehet ilyen készülne ezekután a hétvégén.  Wave

Tudod mit?-nincs bent egy főnök sem, úgyhogy felteszem a mai két kieső receptet is Wave

Köszi!   Wave
Naplózva

Ha örökké a lábam elé nézek, előbb-utóbb beverem a fejem.
Kriszta
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 211


lady steve


« Új üzenet #491 Dátum: 2008. Május 15. - 19:26:16 »

Az ilyen tejszínes gombamártásba én szoktam egy csipet kakukkfüvet is tenni, sültek mellé tényleg kiváló.  Táncol

igen, az is jó bele, meg lehet tenni petrezselymet is, tárkonyt is, esetleg nagyon kevés majorannát, az jól kihozza a gomba ízét. én azért nem szoktam túlfűszerezni, mert a sült általában fűszeres, és nehogy üsse egymást a kettő.
Naplózva

...akié a gép, azé az ember...
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #492 Dátum: 2008. Május 16. - 08:22:57 »

Én meg ált. fűszerként használom a gombát. Nekem magában, főételként túl markáns az íze(egy-két kivételtől eltekintve). Ezért, ha én gombát készítek,akkor az kiegészít valamit(sült, tokány, zöldségtál, pizza...) Amúgy gombához én is petrezselymet, tárkonyt, borsot, néha lestyánt használok.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #493 Dátum: 2008. Május 16. - 08:45:02 »

Mai hármas:

Tárkonyos vadragu
Mediterrán fácán salátaágyon
Töltött fácán Széchenyi módra
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Viktor
Vendég
« Új üzenet #494 Dátum: 2008. Május 16. - 09:18:25 »

Szecska.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: