1. "ennek ékes bizonyítéka a Boar féle vaddisznómáj vagy bármelyik más, májból készített művem."
Mondd a címet, indulok "művelődni" (én legalább meglövöm a disznót)!!
2. "de egy hosszabb elkészítési idejű ételnél sajnos ez nem urban legend hanem tény."
Atyám a currys csirke is- hogy leragadjak a példánál- egy sütve párolt étel.
Tehát elősütés után valamilyen takonyban pároljul. Valós, hogy a májas (és szárnyas) ételeknél az elkészítési idő nem hosszú, tudniillik a májjal nem is kell sokat pettingelni, míg átfő-átsül.
Én az anno tanítványaimmal pontosan ezt akartam megértetni, hogy szakítsanak a nagymama tudományos módszerével, mely szerint a májat valami hagymás létyóban felteszi főni, oszt elszalad a piacra. Tulajdonképpen lusta volt az öregasszony, mert olyan ótvar nagy hagymákat vágott a kisbaltával, hogy ANNAK kellett szétfőnie.Ettől lett kemény a kaja.
Véleményem, hogy megfelelő előkészítés mellett a májból készült ételek elkészítési ideje nem lehet több tíz-tizenöt percnél.
Sem sózva, sem sótlanul. Aki ennél tovább szerencsétlenkedik vele, az valóban cipőtalpat ebédel, de ez független a sótól.
3. "node ki a rossebnek van kedve sokáig főzögetni a májat amikor pont az a lényege, hogy pillanatok alatt asztalon a kaja..."
Mondom én...
4. "Viktor! Vazze, ne provokálj mert lesz kapsz... "
Jó kis muri lesz, összejövünk, oszt jól megverjük Viktort.
A májával meg csinálunk egy Boston bélszínt...
...SSZA MEG!
Hát itt az iskolapélda!
A Boston bélszín zanzásítva az, hogy a bélszínre sertéshálóval libamájar raginyázol és úgy sütöd. Na akkor:
-vagy nem sózod, és sótlan a bélszín (a páclében aztán igazán nincs só)
-vagy sózod és akkor kemény lesz a máj?
Egyik sem. Sózod, és a bélszín is ízletes lesz, de a máj sem keményedik meg.
Oszt kísz.