Oldalak: 1 ... 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 [304] 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646794 alkalommal)
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #4545 Dátum: 2009. November 10. - 21:56:08 »

Üdv Boar! 

"" kolozsvári szalonnával dúsított sült krumplival.""Ezt a dúsítást ,hogyan kell elvégezni  Wave

Ez önálló egytálételként is megáll.
A szalonnát felvágod gyufatésztányi csíkokra. Pár fej vöröshagymát ugyanígy. A meghámozott krumplit uborkaszeletelőn vékony karikákra. A tepsibe öntesz egy kevés zsiradékot, majd egy réteg krumpli.
Megszórod hagymával, szalonnával és sóval. Újra krumli, újra szórás, majd mikor már fogytán van az alapanyag, a tetejére tiszta krumli kerüljön.
Bedugod a sütőbe és addig sütöd, amig a teteje szép piros nem lesz. Ekkor elvileg az összes krumplinak puhának kell lennie. Az első negyed órában le is fóliázhatod, így biztosan megpuhul az egész.
Nekem izlett a tejfölös csuka köreteként.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #4546 Dátum: 2009. November 10. - 22:43:16 »

Sziasztok!
Nem tudom, hogy ismeritek-e az alufóliába csomagolt "rablóhúst", aki nem azzal megosztanám mert baromi finom, és már jó pár éve ez a legsikeresebb menü a kerti partik alkalmával. Lehet, hogy nem éppen most van itt az ideje, de ettől függetlenül ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki.
Na szóval, a lényeg az, hogy beszerezzük az alapanyagokat:  2kg krumpli
                                                                                   1kg sertés comb vagy karaj
                                                                                   1kg vörös vagy lilahagyma ( a tapasztalatok alapján finomabb a vörös) nyáron lehet kombinálni cukkinivel is
                                                                                   0,5kg szalonna
Próbáljuk az alkotórészeket kb. egyforma nagyságúra összevágni (a húst lehet kisebbre is), és ha ez megvan akkor rakjuk őket felváltva sorba egy kb. 40-50cm hosszú alufólia csíkra, és a végén hajtogassuk rá a széleket. Ezt ismételjük meg legalább mégegyszer egy újabb fóliával ha jó minőségű és vastag fóliánk van, de hogyha csak tescós van otthon akkor használjunk 3 réteg fóliát. Akkor a tuti, ha középen megemeljük valamilyen grillhús fogóval és nem szakad szét, illetve nem nyeklik nyaklik mert ezt majd a parázsból is ki kell tudnunk szedni. Én kétféle sütésmódot szoktam alkalmazni, az egyik a grillsütő rácsán faszénen, és ha sok a vendég akkor a szalonnasütőben parázson.
Akkor teszem rá a parázsra amikor már csak izzik, és innentől számítva 10 perc múlva megfordítom őket, újabb 10 perc múlva pedig lehet is tálalni. Persze egy előzetes kóstoláson részt vesz valamelyik csomag.
Én azt szeretem benne, hogy minden fantasztikusan puha mint a vaj, és csodásan összeérik az a sok különböző íz. Akár csak így önmagában, de pl. grillhúsokhoz köretként is tökéletes párosítás.
Ja és mindez Norbi Update 1.  Bion
Jó étvágyat hozzá!  Wave
                                                                                   
Naplózva
bferi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1024


« Új üzenet #4547 Dátum: 2009. November 10. - 23:13:42 »

Gaben!

Próbáld ki alufólia helyett a levágott tetejű sörösdobozt. Az sem baj ha egy kis sör marad az alján. Attól csak jobb íze lesz. Majd becsíped a tetejét és a parázsba jobban tudod kezelni.
Én tennék bele kolbászt (vagy debrecenit) és gombát is.  Kacsint

Üdv. bferi
Naplózva

-Hát most mit csinálunk csendbiztos uram?
-Mi az anyánk keservit csinálhatnánk édes fiam? Veszünk egy nagyobb levegőt és visszamegyünk.
YZXPF
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 132



« Új üzenet #4548 Dátum: 2009. November 11. - 01:43:02 »

Azt a részét Lajos tette hozzá, én a tejfölös sült csukához adtam a receptet(meg a csukát Kacsint)
Te Feri hol is az a tejfölös sült csuka recept??? Fejvakarás
Plííííz rakd fel!
Naplózva

Láss a szimatoddal!
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #4549 Dátum: 2009. November 11. - 08:23:28 »

Gaben!

Próbáld ki alufólia helyett a levágott tetejű sörösdobozt. Az sem baj ha egy kis sör marad az alján. Attól csak jobb íze lesz. Majd becsíped a tetejét és a parázsba jobban tudod kezelni.
Én tennék bele kolbászt (vagy debrecenit) és gombát is.  Kacsint

Üdv. bferi
Szia bferi!
A gombát biztos kipróbálom, de a sörösdobozban szerintem nem sülne ill. főne meg egyenletesen a belepakolt cucc. Meg ez számomra praktikusabb, és a buli elején még kevés az üres sörösdoboz.  Bion
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4550 Dátum: 2009. November 11. - 09:38:25 »

Szia bferi!
A gombát biztos kipróbálom, de a sörösdobozban szerintem nem sülne ill. főne meg egyenletesen a belepakolt cucc. Meg ez számomra praktikusabb, és a buli elején még kevés az üres sörösdoboz.  Bion
Mi egyszer sütöttünk csülök szeleteket sörös dobozban és egész jó lett -nem is tudom, hogy miért nem csináltam azóta is így ételt.
Mi úgy oldottuk meg a lezárást, hogy a doboz levágott végénél összelapítottuk a dobozt, majd ezt a rész egy kicsit visszahajtottuk és tűzőgéppel lezártuk. DE!-volt egy doboz, aminek a belseje nem alumínium színű volt, hanem sárga és ebben igencsak fém-ízű volt az étel -kóstolás után ki is dobtuk.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4551 Dátum: 2009. November 11. - 09:53:05 »

Mivel ma Márton napja van és én nagyon szeretem a libát, így újabb három receptet kerestem nektek:
Márton napi liba sült (konyhabanya.blogspot.com)
Töltött liba (miele.hu)
Sült liba Márton napra (miele.hu)

Egy kis ízelítő az oldalakról (a sorrend nem egyezik a fentivel!):




« Utoljára szerkesztve: 2009. November 11. - 10:31:26 írta St.Girgesz » Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #4552 Dátum: 2009. November 11. - 10:13:32 »

Bár én a libát azért nem szeretem, mert nekem egy evésre sok, kettőre meg kevés Ördög  de ezt a Márton napi liba sültet talán elmajszolnám!  Kacsint Kacsint Kacsint
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4553 Dátum: 2009. November 11. - 12:03:46 »

Bár én a libát azért nem szeretem, mert nekem egy evésre sok, kettőre meg kevés Ördög  de ezt a Márton napi liba sültet talán elmajszolnám!  Kacsint Kacsint Kacsint


Mivel ma senki más nem szavazott, így egyértelmű, hogy mi lesz a mai recept Bion
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4554 Dátum: 2009. November 12. - 08:24:25 »

A tegnapi vacsora :

Kicsit odaégett Nyihi:


Elkészült:
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #4555 Dátum: 2009. November 12. - 09:51:43 »

Tudtok esetleg borzból ételrecepteket?

Egy ismerősöm keresne.

Kösz!  Emelem
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4556 Dátum: 2009. November 12. - 10:34:46 »

Tudtok esetleg borzból ételrecepteket?

Egy ismerősöm keresne.

Kösz!  Emelem

Pörkölt, mintha vaddisznóból készítenéd, vagy valamilyen tokány... szerintem hasonló a húsa a vaddisznóéhoz, így hasonlóképp is ellehet készíteni.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #4557 Dátum: 2009. November 12. - 12:27:10 »

Finom volt a flambírozott liba?  Bion
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4558 Dátum: 2009. November 12. - 12:46:01 »

Finom volt a flambírozott liba?  Bion
Erre most mit mondhatnék? -ebédre már nem kellett belőle hoznom Bion
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #4559 Dátum: 2009. November 12. - 13:22:09 »

Erre most mit mondhatnék? -ebédre már nem kellett belőle hoznom Bion
Elégett? Vigyorog
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Oldalak: 1 ... 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 [304] 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: