Sziasztok!
Nem tudom, hogy ismeritek-e az alufóliába csomagolt "rablóhúst", aki nem azzal megosztanám mert baromi finom, és már jó pár éve ez a legsikeresebb menü a kerti partik alkalmával. Lehet, hogy nem éppen most van itt az ideje, de ettől függetlenül ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki.
Na szóval, a lényeg az, hogy beszerezzük az alapanyagokat: 2kg krumpli
1kg sertés comb vagy karaj
1kg vörös vagy lilahagyma ( a tapasztalatok alapján finomabb a vörös) nyáron lehet kombinálni cukkinivel is
0,5kg szalonna
Próbáljuk az alkotórészeket kb. egyforma nagyságúra összevágni (a húst lehet kisebbre is), és ha ez megvan akkor rakjuk őket felváltva sorba egy kb. 40-50cm hosszú alufólia csíkra, és a végén hajtogassuk rá a széleket. Ezt ismételjük meg legalább mégegyszer egy újabb fóliával ha jó minőségű és vastag fóliánk van, de hogyha csak tescós van otthon akkor használjunk 3 réteg fóliát. Akkor a tuti, ha középen megemeljük valamilyen grillhús fogóval és nem szakad szét, illetve nem nyeklik nyaklik mert ezt majd a parázsból is ki kell tudnunk szedni. Én kétféle sütésmódot szoktam alkalmazni, az egyik a grillsütő rácsán faszénen, és ha sok a vendég akkor a szalonnasütőben parázson.
Akkor teszem rá a parázsra amikor már csak izzik, és innentől számítva 10 perc múlva megfordítom őket, újabb 10 perc múlva pedig lehet is tálalni. Persze egy előzetes kóstoláson részt vesz valamelyik csomag.
Én azt szeretem benne, hogy minden fantasztikusan puha mint a vaj, és csodásan összeérik az a sok különböző íz. Akár csak így önmagában, de pl. grillhúsokhoz köretként is tökéletes párosítás.
Ja és mindez Norbi Update 1.
Jó étvágyat hozzá!