Sziaszok!
Ötletet szeretnék vaddisznó-pác elkészítéséhez, tárcsalapon sütéshez.
segítsetek!
Ha ma akarod megcsinálni, akkor mindenképpen egy bolti gyorspácba tedd bele.
Ha viszont holnap, akkor próbáld ki ezt:
két kg húst felszeletelsz és leöntöd a következő páclével:
1deci fehérbor, fél dl alma- vagy balzsamecet, 3liter víz, 1fej vöröshagyma, két szál sárgarépa és egy-egy evőkanál rozsmaring megtört borókabogyó, majoranna, 10-15 szem egész feketebors, fél-fél evőkanál koriander és mustármag összefőzve, majd hagyod kihűlni és így mehet a húsra(az ecetet és a bort a végén keverd bele, valamint tehetsz bele egy kevés köménymagot is, az sem árt neki, valamint ha idősebb a disznó,akkor a boltban kaphatsz húspuhító sót. Abból is tegyél fél evőkanálnyit a pácba.) Egy estés pácolás után magyarosan fűszerezd és biztos, hogy finom lesz!