Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #4470 Dátum: 2009. Október 23. - 15:49:01 » |
|
Szerintem pulykanyak, rakott (húsos) tészta, és granadírmars!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9919
|
|
« Új üzenet #4471 Dátum: 2009. Október 23. - 16:02:30 » |
|
Szerintem pulykanyak, rakott (húsos) tészta, és granadírmars!
Kínai keles rakott rizs
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #4472 Dátum: 2009. Október 23. - 19:17:21 » |
|
Na, ilyet sem ettem még!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #4473 Dátum: 2009. Október 27. - 07:47:49 » |
|
Jut eszembe, tele van felénk az erdő gyűrűs tuskógombával. Valami jó spéci recept nem jut eszébe valakinek erről? Én csak a paprikás krumplihoz hasonló elkészítési módját ismerem, amikor forrázás után (mintegy a húst kiváltva) kerül a kruplira.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #4474 Dátum: 2009. Október 27. - 08:30:02 » |
|
Jut eszembe, tele van felénk az erdő gyűrűs tuskógombával. Valami jó spéci recept nem jut eszébe valakinek erről? Én csak a paprikás krumplihoz hasonló elkészítési módját ismerem, amikor forrázás után (mintegy a húst kiváltva) kerül a kruplira.
Lehet, hogy nem túl egészséges, de mi rendeztünk annakidején "fondü party"-t gyűrűs tuskógombával. Serpenyőben sercegett az olaj, a gombákat a tönkjüknél fogva belelógattuk, oszt mikor megsült, befaltuk. A húsz perc hőkezelés nem volt meg ugyan, de nem lett bajunk tőle.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7947
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #4475 Dátum: 2009. Október 27. - 09:06:39 » |
|
Jut eszembe, tele van felénk az erdő gyűrűs tuskógombával. Valami jó spéci recept nem jut eszébe valakinek erről? Én csak a paprikás krumplihoz hasonló elkészítési módját ismerem, amikor forrázás után (mintegy a húst kiváltva) kerül a kruplira.
Pörköltnek is jó! Kicsit szétesik, de finom. Nálunk szép cifra neve van: Vaclavszki
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4476 Dátum: 2009. Október 27. - 09:26:53 » |
|
Nálam a kamrában is nől a gomba (nagyjából a mézesvödör és a füstölt sonka között félúton Az elmúlt 5 nap alatti fejlődés:
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #4477 Dátum: 2009. Október 27. - 10:11:53 » |
|
Pörköltnek is jó! Kicsit szétesik, de finom. Nálunk szép cifra neve van: Vaclavszki
Zalában "hejdermars" a böcsületes magyar neve.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #4478 Dátum: 2009. Október 27. - 10:22:39 » |
|
Zalában "hejdermars" a böcsületes magyar neve.
Csuprosgomba, potypinka, romagyinka. Valaki azt írta, hogy ebből a legfinomabb a gombás rizs.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4479 Dátum: 2009. Október 27. - 10:42:30 » |
|
Megint megszakítom a beszélgetést, de csak egy kicsit -utána folytathatjátok. Lassan itt a Márton-nap(nov.11.), gondoltam teszek fel receptet választani, hogy legyen idő készülni rá. (Már ha valaki akar majd libát sütni.)
Martonvásárhelyi libacomb lila káposztával, krumplival; Besztercei töltött liba; Egész liba almával párolva.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9528
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #4480 Dátum: 2009. Október 27. - 10:44:34 » |
|
Besztercei töltött liba;
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 4588
|
|
« Új üzenet #4481 Dátum: 2009. Október 27. - 11:08:39 » |
|
Martonvásárhelyi libacomb lila káposztával, krumplival
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4482 Dátum: 2009. Október 27. - 11:59:53 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #4483 Dátum: 2009. Október 27. - 12:04:34 » |
|
Egész liba almával párolva.
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
Taser
|
|
« Új üzenet #4484 Dátum: 2009. Október 27. - 12:04:42 » |
|
Libacomb oszt jónapot
|
|
|
Naplózva
|
A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem. Nem gondolkodunk. Nincs mivel. Lövünk. Van mivel.
|
|
|
|