Oldalak: 1 ... 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 [297] 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646768 alkalommal)
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #4440 Dátum: 2009. Szeptember 03. - 12:16:34 »

Üdv Boar  Wave
Ha a bab egyidős ,nincs összekeverve több éves/ párszor megjártam/ 1kg,bab + 3 szép fej vöröshagyma /hagyma kockára vágva/Bő zsiron dinsztelem,mig a hagyma elkezd szétmenni. Ízlés szerint fokhagyma,piros paprika gazdagon + paradicsom krém kevés ,babérlevél .A Paprikát nem pörkölöm meg ,mert sok embernek ettöl ég a gyomra. Felöntöm vízzel éppen hogy ellepje. Megszórom liszttel a tetejét és ráteszem a füstölt húst .Van aki tesz bele burizst. A lisztet sem sajnálom,de először kevéssel jobb kezdeni.  A sóval vigyázni mert a hús is sós.Ha ez megvan ,jó közepes fazék még éppen befér sütőbe.Nagyon kis lángon 3-4 óra főleg a hústól függ. Kemencében is  Igen

 u.i. már majnem mindegyik babbal kipróbáltam  Igen Jó étvágyat
« Utoljára szerkesztve: 2009. Szeptember 03. - 12:20:56 írta Horrido » Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #4441 Dátum: 2009. Szeptember 06. - 09:48:02 »


Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #4442 Dátum: 2009. Szeptember 06. - 15:17:07 »


 Üdv  Wave Tegnap megnéztük a szentesi lecsófesztivált. Igen Igen Igen Igen
Voltam már hasonló rendezvényeken/falunap,kolbásztőltés,halászlé füzőverseny,pálinkanap stb..../ ,de nem csak az én,hanem 
a lányom szerint is " jól belecsózott   gyozo  " hangulatos,baráti ,mint egy nagy családi rendezvényt hoztak őssze szentesen .Gratulálok Nekik.
Köszünjük Kapszli-nak , kedves családjának és barátainak a vendéglátást  Táncol 



Kapszli Tarhonyás csirkéje /nem szereti a lecsót
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #4443 Dátum: 2009. Szeptember 06. - 15:20:00 »

Bocsánat nem vettem le a kép méretét.Telefonnal csináltam azt hittem igy is jó  Bion
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4444 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 10:54:32 »

Ma is lehet választani:

Zöldfűszeres fácánmell diós mártásban,
Dinsztelt szeletek tárcsán,
Húsos barátfüle sajtmártással.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #4445 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 11:05:11 »

Ma is lehet választani:

Zöldfűszeres fácánmell diós mártásban,
Dinsztelt szeletek tárcsán,
Húsos barátfüle sajtmártással.
Sült kolozsvári szalonna? Vállat von
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #4446 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 11:14:15 »

Ez érdekesen hangzik:   Húsos barátfüle sajtmártással.
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4447 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 11:16:52 »

Sült kolozsvári szalonna? Vállat von

Jó, akkor ez a negyedik recept, amiből lehet választani ma Bion
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Kapszli
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 759



« Új üzenet #4448 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 11:21:15 »

Húsos barátfüle sajtmártással gyozo gyozo
Naplózva

Üdv:Kapszli
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4147


TSP


« Új üzenet #4449 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 11:28:36 »

Sült Kolozsvári szalonna  Igen
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4450 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 11:48:46 »

Akkor Peti receptje nyert, tehát rajta követeljétek  Ördög

Ízelítőnek:


 Nyálcsorog
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #4451 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 11:58:29 »

Akkor...
Végy minimum fél kiló kolozsvári szalonnát, minimum Mérki minőségűt!
Egy kis zsírban tetszés szerint süsd meg, majd minimum egy fél kiló friss kenyérrel edd meg... Ördög
Ennyire eccerű Ördög Ördög Ördög
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
Kapszli
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 759



« Új üzenet #4452 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 12:01:00 »

Akkor...
Végy minimum fél kiló kolozsvári szalonnát, minimum Mérki minőségűt!
Egy kis zsírban tetszés szerint süsd meg, majd minimum egy fél kiló friss kenyérrel edd meg... Ördög
Ennyire eccerű Ördög Ördög Ördög

Peti nevét nem lehetne átírni Benke Laci bácsira? Ördög
Ott van a szeren a srác! Igen gyozo
Naplózva

Üdv:Kapszli
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #4453 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 12:05:05 »

Hagyma?
Belefér...
Csak a kenyér héja ropogós legyen, de a belseje még gőzölögjön...a friss kenyér nagyon jó!!! Nyálcsorog
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4454 Dátum: 2009. Október 01. - 13:14:03 »

Az emúlt egy-két hétben hallottam a nagymamámtól pár jó receptet, amit még a régi időkben ilyen időtájtkészítettek ők, vagy a szülei. Mivel nevük nem volt, így kénytelen voltam valami egyszerű nevet adni nekik. Az alábbi háromból lehet választani(vagy ma 4 után, vagy holnap dél körül teszem fel a nyertest):

Nyúlragu pálinkafőzéshez,
Szüreti vadnyúl,
Almás fácán egytál.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Oldalak: 1 ... 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 [297] 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: