Lacus
|
|
« Új üzenet #4440 Dátum: 2009. Szeptember 03. - 12:16:34 » |
|
Üdv Boar Ha a bab egyidős ,nincs összekeverve több éves/ párszor megjártam/ 1kg,bab + 3 szép fej vöröshagyma /hagyma kockára vágva/Bő zsiron dinsztelem,mig a hagyma elkezd szétmenni. Ízlés szerint fokhagyma,piros paprika gazdagon + paradicsom krém kevés ,babérlevél .A Paprikát nem pörkölöm meg ,mert sok embernek ettöl ég a gyomra. Felöntöm vízzel éppen hogy ellepje. Megszórom liszttel a tetejét és ráteszem a füstölt húst .Van aki tesz bele burizst. A lisztet sem sajnálom,de először kevéssel jobb kezdeni. A sóval vigyázni mert a hús is sós.Ha ez megvan ,jó közepes fazék még éppen befér sütőbe.Nagyon kis lángon 3-4 óra főleg a hústól függ. Kemencében is u.i. már majnem mindegyik babbal kipróbáltam Jó étvágyat
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. Szeptember 03. - 12:20:56 írta Horrido »
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9919
|
|
« Új üzenet #4441 Dátum: 2009. Szeptember 06. - 09:48:02 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #4442 Dátum: 2009. Szeptember 06. - 15:17:07 » |
|
Üdv Tegnap megnéztük a szentesi lecsófesztivált. Voltam már hasonló rendezvényeken/falunap,kolbásztőltés,halászlé füzőverseny,pálinkanap stb..../ ,de nem csak az én,hanem a lányom szerint is " jól belecsózott " hangulatos,baráti ,mint egy nagy családi rendezvényt hoztak őssze szentesen .Gratulálok Nekik. Köszünjük Kapszli-nak , kedves családjának és barátainak a vendéglátást Kapszli Tarhonyás csirkéje /nem szereti a lecsót
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #4443 Dátum: 2009. Szeptember 06. - 15:20:00 » |
|
Bocsánat nem vettem le a kép méretét.Telefonnal csináltam azt hittem igy is jó
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4444 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 10:54:32 » |
|
Ma is lehet választani:
Zöldfűszeres fácánmell diós mártásban, Dinsztelt szeletek tárcsán, Húsos barátfüle sajtmártással.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
S.Peti
|
|
« Új üzenet #4445 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 11:05:11 » |
|
Ma is lehet választani:
Zöldfűszeres fácánmell diós mártásban, Dinsztelt szeletek tárcsán, Húsos barátfüle sajtmártással.
Sült kolozsvári szalonna?
|
|
|
Naplózva
|
...forrókezű fiatal vadásztárs...
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9527
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #4446 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 11:14:15 » |
|
Ez érdekesen hangzik: Húsos barátfüle sajtmártással.
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4447 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 11:16:52 » |
|
Sült kolozsvári szalonna? Jó, akkor ez a negyedik recept, amiből lehet választani ma
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Kapszli
|
|
« Új üzenet #4448 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 11:21:15 » |
|
Húsos barátfüle sajtmártással
|
|
|
Naplózva
|
Üdv:Kapszli
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #4449 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 11:28:36 » |
|
Sült Kolozsvári szalonna
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4450 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 11:48:46 » |
|
Akkor Peti receptje nyert, tehát rajta követeljétek Ízelítőnek:
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
S.Peti
|
|
« Új üzenet #4451 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 11:58:29 » |
|
Akkor... Végy minimum fél kiló kolozsvári szalonnát, minimum Mérki minőségűt! Egy kis zsírban tetszés szerint süsd meg, majd minimum egy fél kiló friss kenyérrel edd meg... Ennyire eccerű
|
|
|
Naplózva
|
...forrókezű fiatal vadásztárs...
|
|
|
Kapszli
|
|
« Új üzenet #4452 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 12:01:00 » |
|
Akkor... Végy minimum fél kiló kolozsvári szalonnát, minimum Mérki minőségűt! Egy kis zsírban tetszés szerint süsd meg, majd minimum egy fél kiló friss kenyérrel edd meg... Ennyire eccerű Peti nevét nem lehetne átírni Benke Laci bácsira? Ott van a szeren a srác!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv:Kapszli
|
|
|
S.Peti
|
|
« Új üzenet #4453 Dátum: 2009. Szeptember 10. - 12:05:05 » |
|
Hagyma? Belefér... Csak a kenyér héja ropogós legyen, de a belseje még gőzölögjön...a friss kenyér nagyon jó!!!
|
|
|
Naplózva
|
...forrókezű fiatal vadásztárs...
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4454 Dátum: 2009. Október 01. - 13:14:03 » |
|
Az emúlt egy-két hétben hallottam a nagymamámtól pár jó receptet, amit még a régi időkben ilyen időtájtkészítettek ők, vagy a szülei. Mivel nevük nem volt, így kénytelen voltam valami egyszerű nevet adni nekik. Az alábbi háromból lehet választani(vagy ma 4 után, vagy holnap dél körül teszem fel a nyertest):
Nyúlragu pálinkafőzéshez, Szüreti vadnyúl, Almás fácán egytál.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
|