Lajos, a vargányát ne pörköltnek csináld. Se a hagyma, se a paprika nem kell hozzá, jobban kijön az íze ha simán zsírban lepirítod, esetleg csipetnyi borsot szórsz rá. Aztán ha úgy tartja úri kedved, kis fehérborral, tejföllel össze lehet rottyantani.
Nekem a kedvenc reggelim a pirított vargányás rántotta, ha van petrezselyemzöld, azzal megszórom a gombát, rá a tojás oszt had szóljon.
Ha sütöm, akkor is pecsenyének csinálom és nem rántom, rántva valahogy nem olyan jó a vargánya íze.
Köszi, ha még találok, megpróbálom így is. Bevallom, két hete láttam először vargányát kondérban és ez volt az első recept, amit kipróbáltam. Ízlett.
Étteremben ettem korábban rántva is, hát, attól nem estem hasra. Egyetlen jó az volt benne, hogy piszok drága volt.
Mit csinálsz a szárítottból? /A kis beképzelt, mi? Talált három szatyorral, aztán már szárítani akar!/ Azért kérdem, mert többször is vettem dobozos szárított erdei gombát. Tiszta vargányát is, keveréket is. Olyan ünnepi eledelt akartam belőle készíteni, hogy natur szűzpecsenye (só, csipet bors, semmi más) sült libamájjal (víz, libazsír, só egy gerezd fokhagyma) és erdei gombás barnamártással. A szűzzel meg a májjal nem is volt semmi baj, a barnamártás is üresen egész jó lett, de a vízzel felengedett dobozos gomba, amit belefőztem a mártásba teljesen agyonvágta azt.
Megettük mártás nélkül.
Ha végiggondolom, lehet, hogy ebből a lepirítottból kéne mélyhűtőbe eltenni és azzal kipróbálni a barnamártást.