Oldalak: 1 ... 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 [254] 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646801 alkalommal)
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #3795 Dátum: 2009. április 27. - 10:56:52 »

"Egyszer volt Budán kutyavásár!"

Kétszer Girgesz! Kétszer!
Hát, nem azt mondtad, szombaton, hogy Budán vetted a kutyahúst a babgulyáshoz!

Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3796 Dátum: 2009. április 27. - 11:02:38 »

"Egyszer volt Budán kutyavásár!"

Kétszer Girgesz! Kétszer!
Hát, nem azt mondtad, szombaton, hogy Budán vetted a kutyahúst a babgulyáshoz!



Ezt nem tudom, honnét vetted.  Fejvakarás
Annak a kis kampós utcai vegyesnek a párját daraboltuk fel veled. Már el is felejtetted? Budáról a B58-at hoztuk, amivel fűszereztük a gulyást Nyihi
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3797 Dátum: 2009. április 27. - 11:52:08 »

Úgy látom, hogy ma vaddisznó szeletek lesznek úgy, ahogy én azt egyszer elkészítettem.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #3798 Dátum: 2009. április 27. - 11:55:35 »

Úgy látom, hogy ma vaddisznó szeletek lesznek úgy, ahogy én azt egyszer elkészítettem.

Ezek szerint jól döntöttem! Ördög
Naplózva
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #3799 Dátum: 2009. április 27. - 13:39:17 »

Apropo fenyőtinóru......

Ti mennyire és hogyan használjátok?

Nem túl nyálkás? Ill mit csináltok vele hogy ne legyen az.

Csak mert ősszel ott az a sok gyönyörű fenyőtinóru, és a szívem szakad meg, hogy nem tudok vele mit kezdeni...
Pláne úgy hogy kaptam egy savanyított-gomba receptet (és kóstolót) aminek a nagy része szerintem pont az volt.....
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #3800 Dátum: 2009. április 27. - 14:13:58 »

Szia Kama!

A fenyőtinorunak csak a kalapján lévő bőrszerű hártyája ragacsos. Ha azt leszeded róla, nagyon finom!
Én a savanyított gombát -a szintén fenyvesben szedhető- rizike gombából ismerem!
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4588



« Új üzenet #3801 Dátum: 2009. április 27. - 14:24:05 »


A kalapjáról a bőrt le szoktam szedni és úgy szárítani.
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3802 Dátum: 2009. április 27. - 14:35:06 »

Apropo fenyőtinóru......

Ti mennyire és hogyan használjátok?

Nem túl nyálkás? Ill mit csináltok vele hogy ne legyen az.

Csak mert ősszel ott az a sok gyönyörű fenyőtinóru, és a szívem szakad meg, hogy nem tudok vele mit kezdeni...
Pláne úgy hogy kaptam egy savanyított-gomba receptet (és kóstolót) aminek a nagy része szerintem pont az volt.....
Ahogy a többiek is írják, le kell húzni a felső oldaláról a hártyát és máris kapsz egy gusztusos, húsos gombakalapot. Ha sütöd-főződ ez nagyon össze fog esni, de az állaga úgy is gusztusos.
Savanyított gombához ez is megfelelő, mert ennek alapból savanykás íze van-tárcsán, natúr megsütve én leginkább a kovászos uborka ízéhez tudnám hasonlítani. A rizike íze szintén a savanykás egy kissé. Nem tudom, hogy a fenyő teszi-e ezt, mert felénk a rizike is leginkább fenyvesben található meg, de néha borókásban is előfordul, főleg, ha fenyő van a közelben.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #3803 Dátum: 2009. április 27. - 16:16:53 »

Ez a savanyított gomba, amit említettem házilag készült németországban, és ismerős útján kaptam belőle.
Bármelyik bolti meg sem közelíti.

Vegyes gombából van. Ahogy láttam rókagomba, érdesnyelű tinóru, vargánya, és talán fenyőtinóru adják a gerincét.
Fantasztikus az íze, a gomba puha de mégis roppanós.

A leve elég sűrű, kissé nyúlós, nyálkaszerű - ez lehet, hogy a tinóruktól van.

Elvileg megvan a receptje is, csak azóta nem sikerült értékelhető mennyiségű gombát szednem, hogy kipróbálhassam.
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Topi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 475



« Új üzenet #3804 Dátum: 2009. április 27. - 17:39:56 »

A savanyított gombák királya szerintem a rizike. Amíg a zemplénben laktam minden évben csináltunk. Semmi extra. Ugyanúgy készült mint a savanyú uborka és igen finom!
Naplózva

Szeretnék olyan jó ember lenni, mint amilyennek hisz a kutyám.........
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3805 Dátum: 2009. április 28. - 10:04:08 »

Mai menü:

Borsós marhaszeletek,
Fokhagymás vadszeletek,
Csirkefalatok a'la Hombre.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #3806 Dátum: 2009. április 28. - 10:20:31 »

Fokhagymás vadszeletek Igen
Naplózva
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4588



« Új üzenet #3807 Dátum: 2009. április 28. - 10:27:49 »


Fokhagymás vadszeletek
Naplózva
Tomek
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1497



« Új üzenet #3808 Dátum: 2009. április 28. - 10:33:37 »

Fokhagymás vadszeletek,
Naplózva

"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak.
Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3809 Dátum: 2009. április 28. - 11:41:09 »

Hát ez szintén elég egyértelmű lett... Bion
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Oldalak: 1 ... 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 [254] 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: