Oldalak: 1 ... 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 [240] 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646779 alkalommal)
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3585 Dátum: 2009. Március 25. - 11:56:01 »

Még nincs is dél!

És ha én még szavaztam volna??? ???

Szerncséd, hogy a vadasra vagyok én is kíváncsi!  Bion

 Wave

Ha megfigyleted, akkor legtöbbször 3/4 11 körül szoktam lezárni a szavazást, mert anno azt mondták a többiek, hogy dél után már mindenki megebédelt és nem érdekli annyira a recept.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4588



« Új üzenet #3586 Dátum: 2009. Március 25. - 12:08:31 »


 
 
 
Idézet
Ha megfigyleted, akkor legtöbbször 3/4 11 körül szoktam lezárni a szavazást, mert anno azt mondták a többiek, hogy dél után már mindenki megebédelt és nem érdekli annyira a recept. 

Akko' jó' van!

 jól van Wave
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #3587 Dátum: 2009. Március 25. - 12:13:17 »

Pedig valahogy illenformán' csináltam. Igaz, karalábét és krumplit nem tettem bele.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3588 Dátum: 2009. Március 25. - 13:16:05 »

Pedig valahogy illenformán' csináltam. Igaz, karalábét és krumplit nem tettem bele.

A kevés mustár, a citrom és a sárgarépa nagyon fontos, hogy harmóniába kerüljön egymással, mert az első a fűszerezettséget, a második a savanyúságot, a harmadik pedig az édes ízt adja-a karamell mellett.
Azt tudom, hogy krumpliból és karalábéból csak keveset szabad beletenni, mert az első szemcséssé, a második pedig káposztaízűvé teheti a mártást, de kis mennyiségben jó ízt ad neki.
Különben hallottam már olyat, hogy valaki egy kis bort tesz bele, vagy esetleg tejszínt.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
U.Péter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3461



« Új üzenet #3589 Dátum: 2009. Március 25. - 13:26:02 »

Karácsony másnapján volt apuéknál vadas ebédre, az Alföldről hozott nyulakból. Ettem egy normális tányérral, nem laktam jól.  Erre ettem egy második, azért már kicsit kisebb adagot.
Itthon a vacsorát az mentette meg, hogy volt franciasaláta is... OOO OOO OOO
Naplózva

"Az olvasás súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!"
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #3590 Dátum: 2009. Március 25. - 13:48:02 »

Vadasból én is (önmagamhoz képest) hatalmas adagot le tudok küzdeni. Talán a mártás savanykás felhangja teszi. Ugyanígy vagyok a szalontüdővel, pontosabban a szalonszívvel, szalonnyelvvel, mert a tüdő állaga és íze annyira nem jön be, úgy szeretem, ha olyan 1/3 arányban leledzik benne mindhárom alkotóelem.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3591 Dátum: 2009. Március 25. - 14:01:16 »

Vadasból én is (önmagamhoz képest) hatalmas adagot le tudok küzdeni. Talán a mártás savanykás felhangja teszi. Ugyanígy vagyok a szalontüdővel, pontosabban a szalonszívvel, szalonnyelvvel, mert a tüdő állaga és íze annyira nem jön be, úgy szeretem, ha olyan 1/3 arányban leledzik benne mindhárom alkotóelem.

A jól elkészített vadas nálam a vadászételek csúcsa!-egyszerűen nem tudok jobbat elképzelni ennél... Egy finom fácánleves és egy kis sült után, egy pohár(üveg Bion) finom fehérborral, hmmm... Nyálcsorog ha csak belegondolok, már csorog a nyálam. Bion

A szalontüdőt én is szeretem és szintén az általad felsorolt arányban, mert egyszer ettem olyat, ami csak tüdőből készült és hát....  NoComment nem sok múlott rajta, hogy viszontlássam.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3592 Dátum: 2009. Március 26. - 09:01:35 »

Ma a Fejér Megyei Hírlap weboldaláról néztem ki négy receptet, ezek közül lehet választani:

Boros kacsacombok,
A király nászéjszakái,
Balatoni fogas egészben sütve, lecsós szószban,
Bélszín főúri módra.

(Ma rendhagyó módon a kiválasztott recepthez kapcsolódó linket teszem fel, mert a receptet egyben, a körítésnek írt szöveggel együtt érdemes elolvasni.)

Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #3593 Dátum: 2009. Március 26. - 09:19:57 »

Bélszín főúri módra.
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #3594 Dátum: 2009. Március 26. - 09:33:09 »

Csatlakozom.
Bélszín.
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #3595 Dátum: 2009. Március 26. - 09:33:47 »

Legyen bélszín.

Kutya legyek, ha megértem, miért kell egy sült fogast lecsós szósszal elb.ni. Ha nem egy szavahihető, szent embertől olvasnám, el sem hinném, hogy van olyan barbár (Fejér Megyei Hírlap szakácsa), aki ilyennel próbálkozik.  Bion
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3596 Dátum: 2009. Március 26. - 09:39:50 »

Legyen bélszín.

Kutya legyek, ha megértem, miért kell egy sült fogast lecsós szósszal elb.ni. Ha nem egy szavahihető, szent embertől olvasnám, el sem hinném, hogy van olyan barbár (Fejér Megyei Hírlap szakácsa), aki ilyennel próbálkozik.  Bion

Hát pedig ha hiszed, ha nem, megkóstoltam már és tényleg finom. Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #3597 Dátum: 2009. Március 26. - 09:54:56 »

Hát pedig ha hiszed, ha nem, megkóstoltam már és tényleg finom. Wave

Elhiszem Gergő, de valahogy ez olyan, mintha valaki a sült libamájhoz kechupot mártogat.
A lecsós szósz leural mindent, az olyan húsokhoz való, amik önmagukban jellegtelenek, vagy ne adj isten kellemetlen mellékízűek.
Egy frissen fogott, sült fogashoz szerintem szentségtörés. Olyanhoz, ami már két évet hányolódik a hűtőládában, és már minden íze van csak fogas nem, no, ahhoz esetleg. 
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3598 Dátum: 2009. Március 26. - 10:04:20 »

Elhiszem Gergő, de valahogy ez olyan, mintha valaki a sült libamájhoz kechupot mártogat.
A lecsós szósz leural mindent, az olyan húsokhoz való, amik önmagukban jellegtelenek, vagy ne adj isten kellemetlen mellékízűek.
Egy frissen fogott, sült fogashoz szerintem szentségtörés. Olyanhoz, ami már két évet hányolódik a hűtőládában, és már minden íze van csak fogas nem, no, ahhoz esetleg. 


Na jó, ezen nem vitatkozom, mert egy frissen fogott fogasból készül lestyános, citromos filé faszénen sütve, valóban szinte mindent felülmúl.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #3599 Dátum: 2009. Március 26. - 10:11:17 »

Bélszín Igen
Naplózva
Oldalak: 1 ... 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 [240] 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: