Oldalak: 1 ... 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 [535] 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646777 alkalommal)
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #8010 Dátum: 2022. Február 13. - 15:10:52 »

:SteSzegény akácokra rájárt a rúd akkoriban, tele 9,3-as lukakkal… Ördög Röhög Stoel
Ja, állatvédő kolléga remekelt... De ehhez miért kellett neki egy olyan drága(kölcsön) puska heroin árú lőszerrel? Fejvakarás
Szerintem minden alkalommal azt gondolta amikor oldalba lőtt egy akácot, hogy "Na ezzel a lőszerrel se fogsz disznót lőni Te gyökér!" Ördög Ördög Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #8011 Dátum: 2022. Február 13. - 17:09:19 »

... és a májat már az elején megsózta.   :Mosolyog Vállat von


Kereskedelmi forgalomból származó disznómájat majdnem mindegy mikor sózza az ember, mert abból ehető resztelt máj így sem, úgysem lesz.
Kukoricán, moslékon nevelt háztáji disznóból igen, főleg, ha már tízóraira feltálalják, vagyis még gőzöl, amikor felaprítják.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #8012 Dátum: 2022. Február 13. - 17:32:54 »

Különben meg itt az új ínyencfalat:

https://librarius.hu/2022/02/12/a-hazi-tucsok-matol-eheto/
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #8013 Dátum: 2022. Február 13. - 17:56:04 »

Különben meg itt az új ínyencfalat:

https://librarius.hu/2022/02/12/a-hazi-tucsok-matol-eheto/
Azt nem írják, hogy szabad-e áztatni illetve főzés előtt vagy után kell sózni  Vállat von
 Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #8014 Dátum: 2022. Február 13. - 18:07:46 »

Azt nem írják, hogy szabad-e áztatni illetve főzés előtt vagy után kell sózni  Vállat von
 Ördög
10 szarvasvelőbe 1-2 szem, nem lehet az rossz….
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #8015 Dátum: 2022. Február 13. - 18:20:21 »

10 szarvasvelőbe 1-2 szem, nem lehet az rossz….
A szarvasvelőbe garatbagócs kell...ha nincs, de csak ha tényleg nincs, akkor bőrbagócs... Röhög
Azért elképzelem, hogy akik a paradicsom héja miatt finyákolnal, mit szólnának hozzá amikor a pirított tücsök lábait kell kipiszkálni a fogaik közül... Vállat von Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3061



« Új üzenet #8016 Dátum: 2022. Február 13. - 18:26:52 »

Azt nem írják, hogy szabad-e áztatni illetve főzés előtt vagy után kell sózni  Vállat von
 Ördög
Tipikus látványkonyha étel! Főleg nagy társaságú partikon érdemes készíteni.
48 órával előre sós vízben áztatni, papirtőrlőn gondosan leszárítani. Tüz forró olajban, kevés borsal ropogósra sütmi és bőséges szójaszósszal meglocsolni.
Aztán, látványosan ki b..ni a p..csába és elővenni az előzőleg elkészített csülkös pacalt.
Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül.....
A realista meg lőni!
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #8017 Dátum: 2022. Február 13. - 19:14:17 »


Aztán, látványosan ki b..ni a p..csába és elővenni az előzőleg elkészített csülkös pacalt.

Géza!
Te nem is szereted a csülköt a pacalban  Vállat von
 Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3061



« Új üzenet #8018 Dátum: 2022. Február 13. - 19:36:06 »

Géza!
Te nem is szereted a csülköt a pacalban  Vállat von
 Ördög
Ez tény, azért ha a csülkös pacal és a ropogós tücsök között lehet választani.........................
Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül.....
A realista meg lőni!
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #8019 Dátum: 2022. Február 13. - 23:04:29 »

Ez tény, azért ha a csülkös pacal és a ropogós tücsök között lehet választani.........................
Ja, hát nagy dilemma. A csülöknek lábszaga van(szerinted Vigyorog), a tücsöknek meg sok lába... Fejvakarás
 Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11253


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #8020 Dátum: 2022. Február 14. - 23:04:17 »

Ja, állatvédő kolléga remekelt... De ehhez miért kellett neki egy olyan drága(kölcsön) puska heroin árú lőszerrel? Fejvakarás
Szerintem minden alkalommal azt gondolta amikor oldalba lőtt egy akácot, hogy "Na ezzel a lőszerrel se fogsz disznót lőni Te gyökér!" Ördög Ördög Ördög
Hát ez BORZ asztó!  Stoel Nyihi
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3061



« Új üzenet #8021 Dátum: 2022. Február 21. - 14:05:24 »

Uraim!
Szarvas biltong vagy jerky recept érdekelne, ha készített már valaki.
 Emelem
Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül.....
A realista meg lőni!
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #8022 Dátum: 2022. Február 21. - 14:13:06 »

A szarvasvelőbe garatbagócs kell...ha nincs, de csak ha tényleg nincs, akkor bőrbagócs... Röhög
Azért elképzelem, hogy akik a paradicsom héja miatt finyákolnal, mit szólnának hozzá amikor a pirított tücsök lábait kell kipiszkálni a fogaik közül... Vállat von Ördög
Az-az! Amikor a nyári bak fejét berakod este a vadhűtőbe, hogy majd holnap lesz vele valami, na amik reggelre abból kiesnek, az a finom árú… Röhög
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #8023 Dátum: 2022. Február 21. - 14:32:58 »

Az-az! Amikor a nyári bak fejét berakod este a vadhűtőbe, hogy majd holnap lesz vele valami, na amik reggelre abból kiesnek, az a finom árú… Röhög
Bedobod szárazon a serpenyőbe, pár pillanatig pirítod...belül krémes, kívül ropogós... Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #8024 Dátum: 2022. Február 22. - 07:51:26 »

Uraim!
Szarvas biltong vagy jerky recept érdekelne, ha készített már valaki.
 Emelem

Kiindulásnak jó lehet ez is:

(Sok videó van fent, érdemes nézegetni őket!)

Én több verziót csináltam hasonlóképpen. Volt, hogy csak Worcester-szósszal és sóval pácoltam, volt, csak szójaszósz, só, csípős paprika és egy kevés zúzott fokhagyma került a pácba és csináltam már olyat is, hogy a Worcester-szósz mellé ment fokhagyma és whisky is.
De lehet olyat is csinálni-ha nincs hátszínünk vagy bélszínünk hozzá, hogy pl. a rostélyost kiinazzuk, lehártyázzuk, aprólyukú darálón átnyomjuk, fűszerezzük, majd szilikonos sütőpapírok között kilapítod 2-3mm vastagságra, kiszárítod, majd utána ollóval a szükséges méretre vágod.


Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Oldalak: 1 ... 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 [535] 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: