táborilelkész
|
|
« Új üzenet #7905 Dátum: 2020. December 31. - 22:18:46 » |
|
Nem mindenki szereti a csípőset! Azzal nem is lenne semmi baj, de minden xarba belenyújtja.
|
|
|
Naplózva
|
Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
|
|
|
Borzgróf
|
|
« Új üzenet #7906 Dátum: 2021. Január 01. - 08:42:07 » |
|
Jó lesz, hidd el! Èn sok mindent sütök így (pl. most épp vaddisznó oldalas készül reggel 7 óta. Lassan kész! )Teljesen más dimenziók nyílnak meg ízben, állagban... Megleptem magam és a családot karácsonyra egy slow cookerrel, fel is avattam már egy szív raguval, annak is nagyon jó lett az állaga. Jön majd a lapocka is, vizivad felkészül
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7907 Dátum: 2021. Január 07. - 20:18:37 » |
|
Vacsi: (szuvidált fácánmell, pirított zöldségekkel és pezsgőmártással)
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4588
|
|
« Új üzenet #7908 Dátum: 2021. Január 07. - 20:37:34 » |
|
(szuvidált fácánmell, pirított zöldségekkel és pezsgőmártással) Jól néz ki! Leírhatnád, hogy csináltad! Köszi.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7909 Dátum: 2021. Január 07. - 21:37:32 » |
|
Jól néz ki! Leírhatnád, hogy csináltad! Köszi. A fácánmellről lehúztam a bőrt, fűszereztem(só, paprika, fokhagyma, lestyán, bors és kevés kömény), ezutàn 6órán àt szuvidáltam 63C fokon. Visszahűtés utàn fagyasztottam (még az Ünnepek előtti szuvid-lázban készült). Most kiolvasztás utàn 200C fokon 15percig sütőttem légkeveréssel. A zöldséget bonyolítottam, mert nem bolti keverék, hanem ittthoni, de a bolti is tuti szokott lenni. Én úgy szoktam csinàlni, hogy kb. 0,5kg zöldséghez adok 1dl húsleveslét, majd mikor ezt elforrta, kap egy csipet garam-masalát(a fene tudja miért, de ez bejön a zöldségekhez.(Boltban szintén kapható.). Teszek hozzá 1ek. szójaszószt, 2ek. vajat és jó nagy lángon megpirítom. A pezsgőmártáshoz induláskor kell fél vöröshagyma jó apróra vágva, 2dl húsleveslé és 2,5dl fehér pezsgő. A pezsgő felét, a húslevest és a hagymát nagy lángon addig forralod, amíg jól be nem sűrűsödik. Ekkor hozzáadod a pezsgő másik felét, 2dl tejszínt, ízlés szerint sózod és fehérborssal bolondítod. Felforralod, míg a habja el nem megy, majd összeturmixolod. Ha kell, akkor étkezési keményítővel vagy natúr fehér rántással sűrítheted kissé. Az előző sokkal egyszerűbb, az utóbbi finomabb. Ez az adag mártás 4-5 főre elég.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7910 Dátum: 2021. Január 29. - 07:34:21 » |
|
Végre ràtaláltam a szàmomra tökéletes rágcsálnivalóra: marha (beef) jerky. A hétvégén csináltam is egy adaggal (rostélyosból a darált verziót) majd megkóstolva és a mellé legurított pár pohár bortól kellő kreativitással felvértezve, tovább gondoltam a dolgot:miért ne lehetne szarvasból is csinàlni? Nosza, elő a fagyóból egy kis borjú hátszínt és nekiugrottam a darabolós verziónak. Ma reggelre elkészült és kiváló lett! Csak ajánlani tudom! A már elkészített csomag mellett közvetlen a darált rostélyosból készített, amellett az amorfabb a szarvas jerky: Ha szeretitek a fogaitok koptatni a keményebb ételekkel, akkor mindenképp érdemes elkészíteni egy nagyobb adaggal és eltenni a esti sörözések/borozások mellé!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
zajandras
|
|
« Új üzenet #7911 Dátum: 2021. Január 29. - 08:38:33 » |
|
Végre ràtaláltam a szàmomra tökéletes rágcsálnivalóra: marha (beef) jerky. A hétvégén csináltam is egy adaggal (rostélyosból a darált verziót) majd megkóstolva és a mellé legurított pár pohár bortól kellő kreativitással felvértezve, tovább gondoltam a dolgot:miért ne lehetne szarvasból is csinàlni? Nosza, elő a fagyóból egy kis borjú hátszínt és nekiugrottam a darabolós verziónak. Ma reggelre elkészült és kiváló lett! Csak ajánlani tudom! A már elkészített csomag mellett közvetlen a darált rostélyosból készített, amellett az amorfabb a szarvas jerky: Ha szeretitek a fogaitok koptatni a keményebb ételekkel, akkor mindenképp érdemes elkészíteni egy nagyobb adaggal és eltenni a esti sörözések/borozások mellé! receptet is megosztanád? Köszönöm!
|
|
|
Naplózva
|
"Már az is megérte, hogy sétáltunk egy jót..."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7912 Dátum: 2021. Január 31. - 20:27:24 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #7913 Dátum: 2021. Január 31. - 21:02:59 » |
|
Na végre egy streetwood.
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7914 Dátum: 2021. Február 06. - 20:18:40 » |
|
Kicsit újítottunk.... ...nem bírtuk kivárni, amíg megérlelődnek a múltkor töltött szarvas szalàmik, így egy kisebb adagot fűszeresebbre kevertünk (olyanra mikor azt mondaná az ember, hogy finom, de egy kicst kevesebb só, bors, stb. kellett volna bele) és töltés után megfőztem, majd egy nap szikkasztás után, ment a füstre. 7 nap hidegfüst után pàr nap érlelés, és ma végre megkóstoltuk! Tökéletes, ajánlom mindenkinek! (Füstölés után egy-két hêten belül érdemes elfogyasztani!)
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #7915 Dátum: 2021. Március 19. - 12:44:27 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #7916 Dátum: 2021. Március 19. - 13:34:51 » |
|
Ma körömpörkölt volt az ebédem almapaprikával és házi kenyérrel. A pacalt én úgy készítem, - ha lusta vagyok- hogy a végén belefőzöm a krumplit, ha van kedvem pepecselni, kockára vágott főtt és megsütött krumplit csinálok mellé.
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7917 Dátum: 2021. Március 19. - 22:53:51 » |
|
..., de a szöveg is jó!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7918 Dátum: 2021. November 02. - 21:39:50 » |
|
Szeretem a halat, de alföldi parasztgyerek révén, egyszerűen nem tudja bevenni a gyomrom, hogyndig gondolkodtam rajta, hogy nem lehet beleharapni egy jókorát és milyen sok idő elmegy a szálkázassal... Most kipróbáltam az ősszel fogott csukákból és balinokból, hogy milyen lehet olajos füstölt halat készíteni. Az eredmény kicsit sós lett(legközelebb ezen javítok), de isteni és a lényeg: szálkáknak nyoma sincs! Az egyik előkészített alapanyag(Igen, ez méretes volt! Tudom, máshol ez bugyli, meg csak 5-6kg-ost lehet fogni, felénk a 40-45cm-es az átlag. Amúgy meg sütni ezt a méretet szeretem a legjobban, hát a füst sem fog neki ártani... Így is lett!) Szikkasztás Akcióban: Saját készítésű halfüstölőm akcióban (3.000Ft+, 5perc barkács és már nincs is szükség a 30.000Ft-os, gyári verzióra!) Még egy kis szín kellett neki... Kész a füstölés (bevallom, már itt fogyott belőle!) Abálásra fel! Mehet az üvegbe: A végeredmény:
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Bobakos
|
|
« Új üzenet #7919 Dátum: 2021. November 03. - 13:02:22 » |
|
Szeretem a halat, de alföldi parasztgyerek révén, egyszerűen nem tudja bevenni a gyomrom, hogyndig gondolkodtam rajta, hogy nem lehet beleharapni egy jókorát és milyen sok idő elmegy a szálkázassal... Most kipróbáltam az ősszel fogott csukákból és balinokból, hogy milyen lehet olajos füstölt halat készíteni. Az eredmény kicsit sós lett(legközelebb ezen javítok), de isteni és a lényeg: szálkáknak nyoma sincs! Az egyik előkészített alapanyag(Igen, ez méretes volt! Tudom, máshol ez bugyli, meg csak 5-6kg-ost lehet fogni, felénk a 40-45cm-es az átlag. Amúgy meg sütni ezt a méretet szeretem a legjobban, hát a füst sem fog neki ártani... Így is lett!) Szikkasztás Akcióban: Saját készítésű halfüstölőm akcióban (3.000Ft+, 5perc barkács és már nincs is szükség a 30.000Ft-os, gyári verzióra!) Még egy kis szín kellett neki... Kész a füstölés (bevallom, már itt fogyott belőle!) Abálásra fel! Mehet az üvegbe: A végeredmény: Girgi, hal, és só egy helyen... Ebből ha jól emlékszem, egyszer már majdnem baj lett. Még jó hogy volt mivel leöblíteni. Egyébként finom lehet!
|
|
|
Naplózva
|
Itt van egy süldő..... ... jó lesz ez kannak is!
|
|
|
|