Oldalak: 1 ... 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 [202] 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646781 alkalommal)
Viktor
Vendég
« Új üzenet #3015 Dátum: 2009. Január 28. - 21:02:44 »

Röhög
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #3016 Dátum: 2009. Január 29. - 08:23:29 »

Szia Girgi!

Olvastam a másik rovaton a diós camembert. Próbáltad már a rántott camembernél a prézlit darált dióval kiváltani?
Nagyon finomat ettem nemrég egy étteremben, kipróbáltam saját készítésben is. Nem lett egészen olyan, kevésbé lett roppanós a panír, de azért a penészes sajt-dió-áfonya lekvár kitűnő ízharmóniát produkált.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3017 Dátum: 2009. Január 29. - 08:36:07 »

Mai receptek:

Vadhússzeletek epres borsmártással,
Vadásztokány feketebab körettel,
és az édesszájúaknak: vargabéles. Bion
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Sam6
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1732



WWW
« Új üzenet #3018 Dátum: 2009. Január 29. - 08:41:18 »

Vadhússzeletek epres borsmártással Éhes
Naplózva

"A vadászat számomra egy életre szóló ösztönös elhivatottság"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3019 Dátum: 2009. Január 29. - 08:43:17 »

Szia Girgi!

Olvastam a másik rovaton a diós camembert. Próbáltad már a rántott camembernél a prézlit darált dióval kiváltani?
Nagyon finomat ettem nemrég egy étteremben, kipróbáltam saját készítésben is. Nem lett egészen olyan, kevésbé lett roppanós a panír, de azért a penészes sajt-dió-áfonya lekvár kitűnő ízharmóniát produkált.

Amit én ettem tegnap, az úgy készül, hogy még a masszába diót kevernek,majd így érlelik ki.
Próbáltam én is a diós bundát, egész jó lett(bár nekem sem ropogott), de mogyoróval jobban ízlett. Ezt a ropogós dolgot olvastam már valamelyik szakácskönyvben, van rá valami módszer, de nem emlékszem rá pontosan, így hülyeséget sem akarok írni. Talán Sábi tudja ezt a praktikát, hisz neki több rálátása van ezekre az apró titkokra, mint nekünk, mezei halandóknak. Bion
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4588



« Új üzenet #3020 Dátum: 2009. Január 29. - 08:44:28 »

Tokány!

Gergő!
Lángoló szarvassteak recepjében nincs benne, hogy mikor kell borsozni!
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3021 Dátum: 2009. Január 29. - 09:05:47 »

Tokány!

Gergő!
Lángoló szarvassteak recepjében nincs benne, hogy mikor kell borsozni!
Már benne van.Köszi, hogy szóltál.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #3022 Dátum: 2009. Január 29. - 09:18:36 »

Vadásztokány feketebab körettel Igen
Naplózva
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #3023 Dátum: 2009. Január 29. - 09:25:35 »

Vadásztokány feketebab körettel Igen
Alig jött meg...máris enne Ördög
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #3024 Dátum: 2009. Január 29. - 09:28:03 »

Alig jött meg...máris enne Ördög
Tasli           Ördög
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #3025 Dátum: 2009. Január 29. - 10:06:08 »

Kell nekem a vadásztokány,
ettől lesz majd szép nagy tokám,
és ha nem lesz vargabéles,
nem leszek már így sem éhes...
Naplózva
Tomek
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1497



« Új üzenet #3026 Dátum: 2009. Január 29. - 10:19:27 »

Mindenki húst akar.  Woest Azért is vargabéles!  Doof Doof
Naplózva

"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak.
Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #3027 Dátum: 2009. Január 29. - 10:52:42 »

Ezt a ropogós dolgot olvastam már valamelyik szakácskönyvben, van rá valami módszer, de nem emlékszem rá pontosan, így hülyeséget sem akarok írni. Talán Sábi tudja ezt a praktikát, hisz neki több rálátása van ezekre az apró titkokra, mint nekünk, mezei halandóknak. Bion

Használj kukoricalisztet. Akár felesben is jó lehet. Ropogós lesz.

Voldi
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3028 Dátum: 2009. Január 29. - 11:22:29 »

Használj kukoricalisztet. Akár felesben is jó lehet. Ropogós lesz.

Voldi

Igen, valami hasonlóra emlékszem én is, de nem mertem biztosan ezt állítani(megmondom őszintén, hogy egész életemben talán ha 4-5 alkalommal rántottam ki valamit... nem az én stílusom.Én ált. túlbonyolítok mindent Bion)
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Tomek
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1497



« Új üzenet #3029 Dátum: 2009. Január 29. - 11:30:32 »

Én ezt olvastam egy blogon:
"A panírozásnál fontos a gyorsaság. A lisztet alaposan le kell rázni, majd a húst rögtön áthúzni a frissen felvert tojáson, s azonnal lecsöpögtetni. Egy 19. századi osztrák szakácskönyv azt javasolja, hogy ha a panírt ropogósabbra szeretnénk, adjunk kevés olvasztott zsírt a tojáshoz. A 21. században Johann Lafer egy kanálka tejszínhabot tesz bele. A morzsa készüljön mindig frissen. ... Az edény legyen vastag falú, hogy tartsa a hőt. Körülbelül 2 cm magasan kell megtölteni zsiradékkal: a szelet „ússzon”, de ne merüljön el. Sütés közben az edényt gyakran mozgassuk, hogy a zsiradék hullámszerűen újra és újra csapjon át a húson. Ettől lesz levegős, „puffadt” a panírung. (A bécsiek ezt „souflieren”-nek, azaz felfújásnak nevezik.) Jó bécsi szeletre ugyanis sosem tapad rá a bunda."
Naplózva

"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak.
Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
Oldalak: 1 ... 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 [202] 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: