Viktor
Vendég
|
|
« Új üzenet #3015 Dátum: 2009. Január 28. - 21:02:44 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #3016 Dátum: 2009. Január 29. - 08:23:29 » |
|
Szia Girgi!
Olvastam a másik rovaton a diós camembert. Próbáltad már a rántott camembernél a prézlit darált dióval kiváltani? Nagyon finomat ettem nemrég egy étteremben, kipróbáltam saját készítésben is. Nem lett egészen olyan, kevésbé lett roppanós a panír, de azért a penészes sajt-dió-áfonya lekvár kitűnő ízharmóniát produkált.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #3017 Dátum: 2009. Január 29. - 08:36:07 » |
|
Mai receptek: Vadhússzeletek epres borsmártással, Vadásztokány feketebab körettel, és az édesszájúaknak: vargabéles.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Sam6
|
|
« Új üzenet #3018 Dátum: 2009. Január 29. - 08:41:18 » |
|
Vadhússzeletek epres borsmártással
|
|
|
Naplózva
|
"A vadászat számomra egy életre szóló ösztönös elhivatottság"
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #3019 Dátum: 2009. Január 29. - 08:43:17 » |
|
Szia Girgi!
Olvastam a másik rovaton a diós camembert. Próbáltad már a rántott camembernél a prézlit darált dióval kiváltani? Nagyon finomat ettem nemrég egy étteremben, kipróbáltam saját készítésben is. Nem lett egészen olyan, kevésbé lett roppanós a panír, de azért a penészes sajt-dió-áfonya lekvár kitűnő ízharmóniát produkált.
Amit én ettem tegnap, az úgy készül, hogy még a masszába diót kevernek,majd így érlelik ki. Próbáltam én is a diós bundát, egész jó lett(bár nekem sem ropogott), de mogyoróval jobban ízlett. Ezt a ropogós dolgot olvastam már valamelyik szakácskönyvben, van rá valami módszer, de nem emlékszem rá pontosan, így hülyeséget sem akarok írni. Talán Sábi tudja ezt a praktikát, hisz neki több rálátása van ezekre az apró titkokra, mint nekünk, mezei halandóknak.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4588
|
|
« Új üzenet #3020 Dátum: 2009. Január 29. - 08:44:28 » |
|
Tokány!
Gergő! Lángoló szarvassteak recepjében nincs benne, hogy mikor kell borsozni!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #3021 Dátum: 2009. Január 29. - 09:05:47 » |
|
Tokány!
Gergő! Lángoló szarvassteak recepjében nincs benne, hogy mikor kell borsozni!
Már benne van.Köszi, hogy szóltál.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
P.Zoli
Vendég
|
|
« Új üzenet #3022 Dátum: 2009. Január 29. - 09:18:36 » |
|
Vadásztokány feketebab körettel
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
S.Peti
|
|
« Új üzenet #3023 Dátum: 2009. Január 29. - 09:25:35 » |
|
Vadásztokány feketebab körettel Alig jött meg...máris enne
|
|
|
Naplózva
|
...forrókezű fiatal vadásztárs...
|
|
|
P.Zoli
Vendég
|
|
« Új üzenet #3024 Dátum: 2009. Január 29. - 09:28:03 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Viktor
Vendég
|
|
« Új üzenet #3025 Dátum: 2009. Január 29. - 10:06:08 » |
|
Kell nekem a vadásztokány, ettől lesz majd szép nagy tokám, és ha nem lesz vargabéles, nem leszek már így sem éhes...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tomek
|
|
« Új üzenet #3026 Dátum: 2009. Január 29. - 10:19:27 » |
|
Mindenki húst akar. Azért is vargabéles!
|
|
|
Naplózva
|
"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak. Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9527
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #3027 Dátum: 2009. Január 29. - 10:52:42 » |
|
Ezt a ropogós dolgot olvastam már valamelyik szakácskönyvben, van rá valami módszer, de nem emlékszem rá pontosan, így hülyeséget sem akarok írni. Talán Sábi tudja ezt a praktikát, hisz neki több rálátása van ezekre az apró titkokra, mint nekünk, mezei halandóknak. Használj kukoricalisztet. Akár felesben is jó lehet. Ropogós lesz. Voldi
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #3028 Dátum: 2009. Január 29. - 11:22:29 » |
|
Használj kukoricalisztet. Akár felesben is jó lehet. Ropogós lesz.
Voldi
Igen, valami hasonlóra emlékszem én is, de nem mertem biztosan ezt állítani(megmondom őszintén, hogy egész életemben talán ha 4-5 alkalommal rántottam ki valamit... nem az én stílusom.Én ált. túlbonyolítok mindent )
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Tomek
|
|
« Új üzenet #3029 Dátum: 2009. Január 29. - 11:30:32 » |
|
Én ezt olvastam egy blogon: "A panírozásnál fontos a gyorsaság. A lisztet alaposan le kell rázni, majd a húst rögtön áthúzni a frissen felvert tojáson, s azonnal lecsöpögtetni. Egy 19. századi osztrák szakácskönyv azt javasolja, hogy ha a panírt ropogósabbra szeretnénk, adjunk kevés olvasztott zsírt a tojáshoz. A 21. században Johann Lafer egy kanálka tejszínhabot tesz bele. A morzsa készüljön mindig frissen. ... Az edény legyen vastag falú, hogy tartsa a hőt. Körülbelül 2 cm magasan kell megtölteni zsiradékkal: a szelet „ússzon”, de ne merüljön el. Sütés közben az edényt gyakran mozgassuk, hogy a zsiradék hullámszerűen újra és újra csapjon át a húson. Ettől lesz levegős, „puffadt” a panírung. (A bécsiek ezt „souflieren”-nek, azaz felfújásnak nevezik.) Jó bécsi szeletre ugyanis sosem tapad rá a bunda."
|
|
|
Naplózva
|
"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak. Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
|
|
|
|