Oldalak: 1 ... 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 [527] 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646785 alkalommal)
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #7890 Dátum: 2020. December 30. - 16:55:31 »

Oszt néhány szép sertésnyelvet hány fokon szuvidálnátok és meddig?
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #7891 Dátum: 2020. December 30. - 19:54:12 »

Oszt néhány szép sertésnyelvet hány fokon szuvidálnátok és meddig?

Semeddig, egyszerűen főzőm.

Azokat szuvidálom, amit utána vagy sütöben, vagy serpenyőben körbe kívánok sütni, kérgezni. De sertésnyelvet úgy nem csinálnék.

 Emelem
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #7892 Dátum: 2020. December 30. - 20:12:32 »

Semeddig, egyszerűen főzőm.

Azokat szuvidálom, amit utána vagy sütöben, vagy serpenyőben körbe kívánok sütni, kérgezni. De sertésnyelvet úgy nem csinálnék.

 Emelem
Pedig a sült nyelv egy király kaja...
A kaposvári piacon a pecsenyesütő árulja, meg ha jól emlékszem, Barcson is. Először persze megfőzik aztán forró zsírban(olajban?) átsütik. Puha, ragacsos, nagggyon finom... Foez
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #7893 Dátum: 2020. December 30. - 20:16:19 »

Pedig a sült nyelv egy király kaja...
A kaposvári piacon a pecsenyesütő árulja, meg ha jól emlékszem, Barcson is. Először persze megfőzik aztán forró zsírban(olajban?) átsütik. Puha, ragacsos, nagggyon finom... Foez

Jól hangzik, de én most most találkozom először ezzel. Ha majd eccer úgy adódik, megmutathatnád élesben....    Ördög

 Emelem
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #7894 Dátum: 2020. December 30. - 20:21:24 »

Jól hangzik, de én most most találkozom először ezzel. Ha majd eccer úgy adódik, megmutathatnád élesben....    Ördög

 Emelem
Süssem meg a nyelvedet? Fejvakarás
Szerintem találunk rá megoldást... Ördög Ördög Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
táborilelkész
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3506



« Új üzenet #7895 Dátum: 2020. December 30. - 22:12:50 »

Süssem meg a nyelvedet? Fejvakarás
Szerintem találunk rá megoldást... Ördög Ördög Ördög

Az anyóssoméból egy teljes fórumtali jóllakna. Vigyorog
Naplózva

Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
Jager74
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1686


« Új üzenet #7896 Dátum: 2020. December 31. - 06:28:34 »

Az anyóssoméból egy teljes fórumtali jóllakna. Vigyorog
Nem mindenki szereti a csípőset!  Ördög
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #7897 Dátum: 2020. December 31. - 10:57:35 »

Nem mindenki szereti a csípőset!  Ördög
Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7898 Dátum: 2020. December 31. - 12:47:08 »

Szuvájd forevör!

Karácsonyi szabadságom nagy részét arra áldoztam, hogy kitapasztaljam a vízivad szuvidálását. Most, hogy végre kocsonyát főzök, van egy kis idöm leírni a tapasztalatokat:
 A szezonban eddig lőtt összes kacsám és libám erre a sorsra jutott (ha jól emlékszem, szám szerint 17). Kipróbáltam 57C foktól 63-ig és 3órától 9 óráig szinte mindenféle variációt, narancsos-gyömbéres-majorannás fűszerezéssel, hogy a sav még puhítson rajta.
Szuvidálás után sütőben, légkeveréssel, 200C fokon pirítottam még 10 percig, hogy legyen egy kis pörk íze is. Az eredmény az lett, hogy jó-jó a szuvidolt vadkacsa és -liba, de nekem nem lett az igazi. Konfitálással sokkal élvezhetőbb lett!
Ezt úgy szoktam csinálni, hogy fűszerezés után egy félbevágott almát vagy  pucolt narancsot teszek a hasüregbe, majd egy kizsírozott jénai tálba teszem a madara(ka)t. Öntök rá még 1-1,5dl húsleves lét, egy feles jófajta gyümölcspálinkát, ráteszem a jénai tetejét és légkeverés nélkül, 100C fokon sütöm 7-8 órát. Ekkor leveszem a fedőt és a légkeverést bekapcsolva, 160fokra felvéve a hőmérsékletet, sütöm még kb. negyed órát.
Naspolya mártással, sült burgonyával vagy krokettel isteni!
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Harka Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1316



« Új üzenet #7899 Dátum: 2020. December 31. - 13:58:15 »


Konfitálással sokkal élvezhetőbb lett!
Ezt úgy szoktam csinálni, hogy fűszerezés után egy félbevágott almát vagy  pucolt narancsot teszek a hasüregbe, majd egy kizsírozott jénai tálba teszem a madara(ka)t. Öntök rá még 1-1,5dl húsleves lét, egy feles jófajta gyümölcspálinkát, ráteszem a jénai tetejét és légkeverés nélkül, 100C fokon sütöm 7-8 órát. Ekkor leveszem a fedőt és a légkeverést bekapcsolva, 160fokra felvéve a hőmérsékletet, sütöm még kb. negyed órát.
Naspolya mártással, sült burgonyával vagy krokettel isteni!

 Igen Azt elhiszem, hogy ez így nagyon finom lett, de ez nem konfitálás. A konfitálásnál ellepi a zsiradék a húst.
Naplózva

Jó szelet!
Borzgróf
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 673


« Új üzenet #7900 Dátum: 2020. December 31. - 14:32:20 »


Ezt úgy szoktam csinálni, hogy fűszerezés után egy félbevágott almát vagy  pucolt narancsot teszek a hasüregbe, majd egy kizsírozott jénai tálba teszem a madara(ka)t. Öntök rá még 1-1,5dl húsleves lét, egy feles jófajta gyümölcspálinkát, ráteszem a jénai tetejét és légkeverés nélkül, 100C fokon sütöm 7-8 órát.

Ez inkább a "slow cooker" módszerre emlékeztet, azok dolgoznak hasonló módon. Az ötlet nagyon jó, ha kerül vizimadár legközelebb kipróbálom.
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #7901 Dátum: 2020. December 31. - 14:56:26 »

Igen Azt elhiszem, hogy ez így nagyon finom lett, de ez nem konfitálás. A konfitálásnál ellepi a zsiradék a húst.
Így van. Igen
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7902 Dátum: 2020. December 31. - 15:14:47 »

Jogos!  Figyelmes olvasás Emelem
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7903 Dátum: 2020. December 31. - 15:16:57 »

Alakul ez is:
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7904 Dátum: 2020. December 31. - 15:20:29 »

Az ötlet nagyon jó, ha kerül vizimadár legközelebb kipróbálom.

Jó lesz, hidd el! Bion

Èn sok mindent sütök így (pl. most épp vaddisznó oldalas készül reggel 7 óta. Lassan kész! )Teljesen más dimenziók nyílnak meg ízben, állagban...
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Oldalak: 1 ... 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 [527] 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: