Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #7860 Dátum: 2020. December 09. - 23:36:28 » |
|
Hogy ez nekem nem jutott eszembe. Hármat párhuzamosan kötök, remélem az nem gond hogy az egyik Pataki? A tésztához meg van lisztem, 120 kg a tavaszi COVID mizériából Mellesleg megkérdezném, búza finomlisztre van-e pálinka receptetek? Ugyan úgy kell az arányokat alkalmazni, mint a kolibri kolbásznál! 100 kg gyümölcshöz 1 evőkanál finom liszt. Grízes lisztből mehet 1,3 kanál is!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #7861 Dátum: 2020. December 10. - 05:21:59 » |
|
Ez lesz minden újhullámos főzőeszköz sorsa! Előbb-utóbb alkoholt készítenek vele. Kukta, pálinkafőző, lekvárfőző meg szuvidáló a sörfőzésbe megy át.
Kiskatona hazamegy eltávra. Az anyja kérdi: - Levágtam a magkakast, mit főzzek belőle? - Pálinkát, anyám, pálinkát!
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
banshee
|
|
« Új üzenet #7862 Dátum: 2020. December 10. - 10:02:31 » |
|
Szuper! Veszem 20e-ért egy kütyüt, veszem hozzá alkatrészt még pár ezerért, kókányolok pár órát, aztán ugyanott vagyok, minths vettem volna egy 20e Ft-os souse vide rudat. A sous vide rúdon mennyit kell berhelni hogy sört tudj vele főzni és az mennyibe kerülne?
|
|
|
Naplózva
|
A kutya jobb ,mint egy feleség, kevesebbet eszik, kevesebbet iszik, nem beszél vissza és már bundája is van.
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7863 Dátum: 2020. December 10. - 15:44:27 » |
|
Az eredeti kérdés az volt, hogy mi alkalmas szuvidálásra, nem pedig a sörfőzésre De amúgy tök mindegy mit használsz, csak stabilan és jól működjön
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7864 Dátum: 2020. December 10. - 15:45:34 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Harka Csaba
|
|
« Új üzenet #7865 Dátum: 2020. December 10. - 17:14:44 » |
|
Mai ebédünk: tarkaborsos fácánmell négysajt-mártással
Jól néz ki! Ezt még nem póbáltam. Omlós, szatos lett? Mert alapból olyan száraz mint a puskapor. Nálunk a levesből a fácánhús pástátomként szokta végezni, mert száraz nagyon. Így új értelmet nyerhet a melle.
|
|
|
Naplózva
|
Jó szelet!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7866 Dátum: 2020. December 10. - 17:32:37 » |
|
Jól néz ki! Ezt még nem póbáltam. Omlós, szatos lett? Mert alapból olyan száraz mint a puskapor. Nálunk a levesből a fácánhús pástátomként szokta végezni, mert száraz nagyon. Így új értelmet nyerhet a melle. Tökéletes. Szaftos,omlós, ízletes! (6óra 61C fokon, aztán oldalanként 1,5 perc pirítás serpenyőben.) Hétvégén a combokat sütöm meg, amik ugyanazt a kezelést kaptàk.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7867 Dátum: 2020. December 11. - 19:45:48 » |
|
Nem csak szuvidált vadból áll ám az életünk... Néha van egy kis házi szalámi(saját nevelésből, saját recepttel, saját füstöléssel), házi kenyérrel (az asszony keze munkáját dícséri):
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #7868 Dátum: 2020. December 12. - 15:38:04 » |
|
Sehol egy szuvidált mákos tészta recept? Már napok óta? Uraim, mi ez a slendriánság?
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Jager74
|
|
« Új üzenet #7869 Dátum: 2020. December 12. - 16:36:53 » |
|
Sehol egy szuvidált mákos tészta recept? Már napok óta? Uraim, mi ez a slendriánság?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Harka Csaba
|
|
« Új üzenet #7870 Dátum: 2020. December 12. - 17:23:13 » |
|
Az egyik wagyu steak serpenyőben sütve. Hát ez így is bombajó. Ez nem volt szuvidálva.
|
|
|
Naplózva
|
Jó szelet!
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #7871 Dátum: 2020. December 13. - 07:31:10 » |
|
Az egyik wagyu steak serpenyőben sütve. Hát ez így is bombajó. Ez nem volt szuvidálva.
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
banshee
|
|
« Új üzenet #7872 Dátum: 2020. December 14. - 07:59:01 » |
|
Az eredeti kérdés az volt, hogy mi alkalmas szuvidálásra, nem pedig a sörfőzésre De amúgy tök mindegy mit használsz, csak stabilan és jól működjön Valóban, csak a lekvárfőzőnek azt az előnyét domborítottam ki, hogy sörfőzésre is alkalmas, egy kis mókolással. Szuvidálni, lekvárt főzni, dunsztolni, stb mókolás nélkül is persze, de ha megcsinálod a sörfőzéshez szükséges mókolást, tudsz vele szuvidálni, sört főzni, az asszony meg lekvárt főzni meg dunsztolni. Mondhatni multifunkciós...
|
|
|
Naplózva
|
A kutya jobb ,mint egy feleség, kevesebbet eszik, kevesebbet iszik, nem beszél vissza és már bundája is van.
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7873 Dátum: 2020. December 17. - 19:38:16 » |
|
Hogyan csempésszük vissza a nyarat a télbe? Egy kis gévagombás, pikáns rántotta: Hogy ne csak mindig szuvidált husikat lássatok
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 9919
|
|
« Új üzenet #7874 Dátum: 2020. December 18. - 14:49:56 » |
|
A Lidl-ben 20.000,- ft a saját márkás szuvid rúd is. Próbálta valaki ?
Aldiban is lesz 20.-tól A fólia olcsóbb lesz mint a Lidlben
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
|