Bentshaft
|
|
« Új üzenet #7845 Dátum: 2020. December 09. - 04:44:48 » |
|
Aki keres az lalál. Lidl-s beszerzés, most vettem. Elég nemzetközi a cucc. Argentín nevelés és feldolgozás, japán marha fajta, bulgár forgalmazó, német áruházlánc, Magyar felhasználó Remélem jó lesz. Bárcsak a bakancslistám minden pontja ilyen gyorsan teljesűlne. Mark! Ezzel már lehet valamit kezdeni? 30 napos érlelt Wagyu elméletileg. És nem volt heroin árban sem. 300g 2700ft. Bár mondjuk ez nézőpont kérdése. Bocs hogy ilyen kesore valaszolok, most lattam csak, hogy kerdeztel. En leirom, hogy en hogyan sutom grillen a steak et. Ontottvas serpenyobe nem szoktam sutni steak et habar mondtak hogy ugy is finom. Tehat a hus szobahomersekleten all minel hosszabb ideig ( legalabb 2 orat miutan kijon a hutobol) Lekenem vekonyan olajjal mindket oldalat, sot hintek ra mindket oldalara ( sokszor hasznalok darabos, durvabb sot itt " kosher salt" a neve) es utana orolt fekete borsot hintek mindket oldalara es enyhen rasurolom. Hagyom, hogy igy alljon legalabb egy orat ( sokszor ez fugg hogy mennyire vagyok ehes) is Felhevitem a BBQ -t 360C es rarakom a husokat. Jelzem ez egy nagyon forro sutesi forma 3 perc mulva megforditom es a tul oldalanak is adok 3 percet Ez "medium rare" vagyis nem halvany pink hanem jo sotet pink. Ezek masfel inches steak ek. Mindig azt veszek. Utana leveszem es egy fedos edenybe pihentetem lgalabb 5 percig ( a steak miutan levetted grillrol meg utana magaba is sul nehany percig) .Es ennyi, kesz is. Mikor milyen kedvembe vagyok so, bors helyett hasznalok meg egy steak fuszer vegyiteket Montreal Steak Spice Semmi gond vele nagyon finom (mert van itt egy millio mas de nekem nem mind izlenek) Ahogyan en sutom ki kell hangsulyozzam, hogy nagyon fontos egy minosegi egyforman forrosodo jo BBQ ahol nincsenek "hideg" reszek a sutesi feluleten. Vagy a bal oldal jobban sut mint a jobb oldal - vagy forditva ahol az egyik oldalan a hus eleg a masikon meg meg nyers. Tehat egy jo BBQ jo steak sutesehez a minosegi hus mellett ez is a legfontosabb. A kozertekbe vett olcso rozoga sz...ok nem jok. Weber, Broil King, Vermont Castings, Napoleon, es ezekbol sem a belepo szintu modelek. Hosszutavon megeri tobb penzt kolteni rajuk mert legalabb minimum 10 evig van egy jo minosegi BBQ-d. Nos, nem egy nagy kunszt jo hus, jo BBQ es igy fog kinezni. (Ez egy nyaron keszult kepem)
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
galoscsabus
|
|
« Új üzenet #7846 Dátum: 2020. December 09. - 07:36:46 » |
|
Csabuskám! Nakem a barátság megér annyit, hogy elmész Te a jó büdös .......csába. Gézám! Köszönöm!!!! Helyre billent a ph-m. Ezért szuvidálok neked akármit is
|
|
|
Naplózva
|
Vadász vagyok...így egyszerűen.
|
|
|
banshee
|
|
« Új üzenet #7847 Dátum: 2020. December 09. - 08:24:51 » |
|
A szuvid működik a 20000-es lidlis lekvárfőzővel is. Sőt, abba még sört is lehet főzni kis berhelést követően...
|
|
|
Naplózva
|
A kutya jobb ,mint egy feleség, kevesebbet eszik, kevesebbet iszik, nem beszél vissza és már bundája is van.
|
|
|
Anti
|
|
« Új üzenet #7848 Dátum: 2020. December 09. - 11:10:53 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"kilenc és fölötte" I shot the sheriff, but I did not shoot the deputy...
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7849 Dátum: 2020. December 09. - 11:34:20 » |
|
A szuvid működik a 20000-es lidlis lekvárfőzővel is. Sőt, abba még sört is lehet főzni kis berhelést követően... Nekem a lekvárfőző és befőző automata azért nem jött be, mert amit eddig láttam, az vagy 70-80C foktól felfelé melegít, vagy 2 óra az időkorlátja vagy nincs benne keringető.(ettől függetlenül lehet, hogy van olyan, ami megfelelő és csak én nem találkoztam ilyennel. )
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Harka Csaba
|
|
« Új üzenet #7850 Dátum: 2020. December 09. - 15:07:33 » |
|
Bocs hogy ilyen kesore valaszolok, most lattam csak, hogy kerdeztel. En leirom, hogy en hogyan sutom grillen a steak et. Ontottvas serpenyobe nem szoktam sutni steak et habar mondtak hogy ugy is finom. Tehat a hus szobahomersekleten all minel hosszabb ideig ( legalabb 2 orat miutan kijon a hutobol) Lekenem vekonyan olajjal mindket oldalat, sot hintek ra mindket oldalara ( sokszor hasznalok darabos, durvabb sot itt " kosher salt" a neve) es utana orolt fekete borsot hintek mindket oldalara es enyhen rasurolom. Hagyom, hogy igy alljon legalabb egy orat ( sokszor ez fugg hogy mennyire vagyok ehes) is Felhevitem a BBQ -t 360C es rarakom a husokat. Jelzem ez egy nagyon forro sutesi forma 3 perc mulva megforditom es a tul oldalanak is adok 3 percet Ez "medium rare" vagyis nem halvany pink hanem jo sotet pink. Ezek masfel inches steak ek. Mindig azt veszek. Utana leveszem es egy fedos edenybe pihentetem lgalabb 5 percig ( a steak miutan levetted grillrol meg utana magaba is sul nehany percig) .Es ennyi, kesz is. Mikor milyen kedvembe vagyok so, bors helyett hasznalok meg egy steak fuszer vegyiteket Montreal Steak Spice Semmi gond vele nagyon finom (mert van itt egy millio mas de nekem nem mind izlenek) Köszönöm! Megfogadom a tanácsodat! Ahogyan en sutom ki kell hangsulyozzam, hogy nagyon fontos egy minosegi egyforman forrosodo jo BBQ ahol nincsenek "hideg" reszek a sutesi feluleten. Vagy a bal oldal jobban sut mint a jobb oldal - vagy forditva ahol az egyik oldalan a hus eleg a masikon meg meg nyers. Tehat egy jo BBQ jo steak sutesehez a minosegi hus mellett ez is a legfontosabb. A kozertekbe vett olcso rozoga sz...ok nem jok. Weber, Broil King, Vermont Castings, Napoleon, es ezekbol sem a belepo szintu modelek. Hosszutavon megeri tobb penzt kolteni rajuk mert legalabb minimum 10 evig van egy jo minosegi BBQ-d. Nos, nem egy nagy kunszt jo hus, jo BBQ es igy fog kinezni. (Ez egy nyaron keszult kepem)
|
|
|
Naplózva
|
Jó szelet!
|
|
|
banshee
|
|
« Új üzenet #7851 Dátum: 2020. December 09. - 17:00:53 » |
|
Nekem a lekvárfőző és befőző automata azért nem jött be, mert amit eddig láttam, az vagy 70-80C foktól felfelé melegít, vagy 2 óra az időkorlátja vagy nincs benne keringető.(ettől függetlenül lehet, hogy van olyan, ami megfelelő és csak én nem találkoztam ilyennel. ) Kicseréled a csapot fémcsapra, veszel hozzá szivattyút, kifúrod a tetejét, visszavezeted a csövet és megvan. A komlózást azt már rendes edényben lehet nyomni a tűzhelyen, a főzőben csak a cefrézés megy.
|
|
|
Naplózva
|
A kutya jobb ,mint egy feleség, kevesebbet eszik, kevesebbet iszik, nem beszél vissza és már bundája is van.
|
|
|
vegeza
|
|
« Új üzenet #7852 Dátum: 2020. December 09. - 17:49:00 » |
|
Ez lesz minden újhullámos főzőeszköz sorsa! Előbb-utóbb alkoholt készítenek vele. Kukta, pálinkafőző, lekvárfőző meg szuvidáló a sörfőzésbe megy át. A Római tálra találjatok ki valamit?
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #7853 Dátum: 2020. December 09. - 18:34:12 » |
|
Ez lesz minden újhullámos főzőeszköz sorsa! Előbb-utóbb alkoholt készítenek vele. Kukta, pálinkafőző, lekvárfőző meg szuvidáló a sörfőzésbe megy át. A Római tálra találjatok ki valamit? Mit kellene kitalálni? A tetejére egy kifolyó cső, a tálba a cefre, körbe tapasztva tésztával, és kész a pálinkafőző! "Kicsit sárgább, kicsit savanyú, de a mienk." (A tanú)
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Mamut
|
|
« Új üzenet #7854 Dátum: 2020. December 09. - 18:35:26 » |
|
A szuvid működik a 20000-es lidlis lekvárfőzővel is. Sőt, abba még sört is lehet főzni kis berhelést követően... A Lidl-ben 20.000,- ft a saját márkás szuvid rúd is. Próbálta valaki ?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9527
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #7855 Dátum: 2020. December 09. - 19:01:39 » |
|
A Lidl-ben 20.000,- ft a saját márkás szuvid rúd is. Próbálta valaki ?
Yessss. Tökéletesen teszi a dolgát.
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7856 Dátum: 2020. December 09. - 21:10:49 » |
|
A Lidl-ben 20.000,- ft a saját márkás szuvid rúd is. Próbálta valaki ?
Igen. Azt használom. Kicseréled a csapot fémcsapra, veszel hozzá szivattyút, kifúrod a tetejét, visszavezeted a csövet és megvan.
A komlózást azt már rendes edényben lehet nyomni a tűzhelyen, a főzőben csak a cefrézés megy.
Szuper! Veszem 20e-ért egy kütyüt, veszem hozzá alkatrészt még pár ezerért, kókányolok pár órát, aztán ugyanott vagyok, minths vettem volna egy 20e Ft-os souse vide rudat.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Anti
|
|
« Új üzenet #7857 Dátum: 2020. December 09. - 21:35:32 » |
|
Szuper! Veszem 20e-ért egy kütyüt, veszem hozzá alkatrészt még pár ezerért, kókányolok pár órát, aztán ugyanott vagyok, minths vettem volna egy 20e Ft-os souse vide rudat. Azzal is lehet sört főzni?
|
|
|
Naplózva
|
"kilenc és fölötte" I shot the sheriff, but I did not shoot the deputy...
|
|
|
vegeza
|
|
« Új üzenet #7858 Dátum: 2020. December 09. - 22:00:36 » |
|
Mit kellene kitalálni? A tetejére egy kifolyó cső, a tálba a cefre, körbe tapasztva tésztával, és kész a pálinkafőző! "Kicsit sárgább, kicsit savanyú, de a mienk." (A tanú)
Hogy ez nekem nem jutott eszembe. Hármat párhuzamosan kötök, remélem az nem gond hogy az egyik Pataki? A tésztához meg van lisztem, 120 kg a tavaszi COVID mizériából Mellesleg megkérdezném, búza finomlisztre van-e pálinka receptetek?
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
táborilelkész
|
|
« Új üzenet #7859 Dátum: 2020. December 09. - 22:07:39 » |
|
Hogy ez nekem nem jutott eszembe. Hármat párhuzamosan kötök, remélem az nem gond hogy az egyik Pataki? A tésztához meg van lisztem, 120 kg a tavaszi COVID mizériából Mellesleg megkérdezném, búza finomlisztre van-e pálinka receptetek? Csak óvatosan, nehogy a Pataki tál elinduljon hazafelé.
|
|
|
Naplózva
|
Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
|
|
|
|