|
Zeke
Levél
Nem elérhető
Hozzászólások: 11
|
|
« Új üzenet #7786 Dátum: 2020. November 29. - 22:39:35 » |
|
Üdvözlök mindenkit!
Engem is el kezdett érdekelni a vákuumozás, szuvidálás. LAICA PROFESSIONAL PRO vákuumos fóliahegesztő gépet esetleg ismeri valaki? Aránylag elfogadható lenne az ára, és elég komolynak tűnik a teljesítménye. Vagy ebben a 60-90 000Ft-os kategóriában van jobb termék? A Lava 162 000Ft-ods ára jóval magasabb, nem tudom, megérné-e az a plusz.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7787 Dátum: 2020. December 03. - 12:17:44 » |
|
Indul a buli: (vadnyúl és szarvascomb vadashoz, pulykacomb, csirkecomb mézes-mustárosan és fokhagymásan, valamint vadkacsa gyömbéres-narancsosan) 🤫
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Harka Csaba
|
|
« Új üzenet #7788 Dátum: 2020. December 03. - 16:32:36 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Jó szelet!
|
|
|
Harka Csaba
|
|
« Új üzenet #7789 Dátum: 2020. December 03. - 16:50:41 » |
|
Az első szuvid steakem. 56,5° 3,5óra. Félangolos, nyomásra még kissé enyhén véres szaft jön belőle. Finom lett így is , de igazából jobb lett volna ha szaftosabb a marha. Nem véletlenűl kerűl egy igazán jó márványos steakhús annyiba amennyibe.
|
|
|
Naplózva
|
Jó szelet!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7790 Dátum: 2020. December 03. - 17:59:33 » |
|
Igen. 57 fokon, csak más-más ideig(csirke 5 órát, a pulyka 6-ot, a vadkacsa 8-at, a többi 10órát van kezelve). Nem szakirodalom, sajàt tapasztalat.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #7791 Dátum: 2020. December 03. - 19:13:39 » |
|
Az első szuvid steakem. 56,5° 3,5óra. Félangolos, nyomásra még kissé enyhén véres szaft jön belőle. Finom lett így is , de igazából jobb lett volna ha szaftosabb a marha. Nem véletlenűl kerűl egy igazán jó márványos steakhús annyiba amennyibe. Néha a Metroban ki lehet fogni parádés rostélyost. Jártam úgy már, hogy előttem tipegett tűsarkúban nagysád', oszt visszadobta a rostélyost, "Fúj milyen sárga és milyen zsíros!" felkiáltással. Hááát. Életem ribeye steak-jét követtem el belőle, bár azóta se láttam olyat. Magyar, osztrák vágású rostélyos volt,nem a heroin árú brazil / argentin. Az alapanyaggal nagy bajban vagyunk, ezt látnunk kell sajnos. Nem tudom, hogy milyen a csizmatalp szuvidolva, steaknek sajnos már volt alkalmam kiprónálni :
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
galoscsabus
|
|
« Új üzenet #7792 Dátum: 2020. December 03. - 20:19:21 » |
|
Az első szuvid steakem. 56,5° 3,5óra. Félangolos, nyomásra még kissé enyhén véres szaft jön belőle. Finom lett így is , de igazából jobb lett volna ha szaftosabb a marha. Nem véletlenűl kerűl egy igazán jó márványos steakhús annyiba amennyibe. Kérleka....akarom mondani B@szodalássan, jól bele vittél a bűnbe ezzel a képpel Mert mégiscsak egy tarthatatlan állapot, hogy itt van a vákuumozó masinéria, és én szegény mégis cipőtalpra sütött dám hátszínt rágcsálok, nem túl nagy lelkesedéssel.... Rájöttem a képed nézve, hogy csakis egy anál-szuvid vibrátor lehet a boldogságom záloga Úgyhogy a belinkelt oldalon már meg is rendeltem egy ilyen pokoli szerkezetet. Nem mondom, hogy Feleség maradéktalanul boldog az ötlettől, de vakon beígértem neki a porhanyós rostélyost dámspíszerből, így talán még nem leszek az éjszaka folyamán kasztrálva.... De ha az a hús nem lesz omlósan és szaftosan az asztalra téve, akkor nekem reszeltek
|
|
|
Naplózva
|
Vadász vagyok...így egyszerűen.
|
|
|
Bentshaft
|
|
« Új üzenet #7793 Dátum: 2020. December 03. - 23:35:42 » |
|
Az első szuvid steakem. 56,5° 3,5óra. Félangolos, nyomásra még kissé enyhén véres szaft jön belőle. Finom lett így is , de igazából jobb lett volna ha szaftosabb a marha. Nem véletlenűl kerűl egy igazán jó márványos steakhús annyiba amennyibe. Ahogyan elneztem az elejen a steak -eket egy kicsit a hus sovanynak tunik a T Bone is meg a strip loin is. A marvanyos hus a titok, es tapasztalatom szerint a jo marvanyos steak, rendesen erlelt steak -et azt nem kell sous videzni. Nincs ertelme szerintem, meg kar. Mi hasonlitottunk ossze sous videzett ribeye-t es megszokott BBQ -va nagy hofokon sutott ribeye-t (3 perc mindket oldala masfel inch vastagsagu steaknek ) finomabb volt es csak 6 perc be telt megsutni, ki hogyan szereti. Jelzem ezek az itteni steak -ek rendesen meg vannak erlelve ( ez nagyon fontos mondhatni a legfontosabb) es a marhak direkt erre vannak nevelve. Nehez steak -et elbaxni, mindenhogyan finom, nekem az elso szamu etelem. Ettem steak et Becsbe de nem volt jo. Kemeny volt es szaraz, teljesen mas volt mint itt...pedig ribeye volt. Egy jo steakre csak so es orolt bors boven eleg (elotte kis olajjal lekenve majd a so es a bors) en BBQ sauce -t sem teszek ra, mivel a hus izet akarom erezni nem az extraket. Jo legalabb kiprobaltad, sosem art kiprobalni, kiserletezni.
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
Harka Csaba
|
|
« Új üzenet #7794 Dátum: 2020. December 04. - 05:18:06 » |
|
Néha a Metroban ki lehet fogni parádés rostélyost. Jártam úgy már, hogy előttem tipegett tűsarkúban nagysád', oszt visszadobta a rostélyost, "Fúj milyen sárga és milyen zsíros!" felkiáltással. Hááát. Életem ribeye steak-jét követtem el belőle, bár azóta se láttam olyat. Magyar, osztrák vágású rostélyos volt,nem a heroin árú brazil / argentin. Az alapanyaggal nagy bajban vagyunk, ezt látnunk kell sajnos. Nem tudom, hogy milyen a csizmatalp szuvidolva, steaknek sajnos már volt alkalmam kiprónálni : Igen ezen gondolkodtam én is, hogy valami zsírosabb alakatrészt kellene választani.
|
|
|
Naplózva
|
Jó szelet!
|
|
|
Harka Csaba
|
|
« Új üzenet #7795 Dátum: 2020. December 04. - 05:32:24 » |
|
Kérleka....akarom mondani B@szodalássan, jól bele vittél a bűnbe ezzel a képpel Mert mégiscsak egy tarthatatlan állapot, hogy itt van a vákuumozó masinéria, és én szegény mégis cipőtalpra sütött dám hátszínt rágcsálok, nem túl nagy lelkesedéssel.... Rájöttem a képed nézve, hogy csakis egy anál-szuvid vibrátor lehet a boldogságom záloga Úgyhogy a belinkelt oldalon már meg is rendeltem egy ilyen pokoli szerkezetet. Nem mondom, hogy Feleség maradéktalanul boldog az ötlettől, de vakon beígértem neki a porhanyós rostélyost dámspíszerből, így talán még nem leszek az éjszaka folyamán kasztrálva.... De ha az a hús nem lesz omlósan és szaftosan az asztalra téve, akkor nekem reszeltek Üdv a klubban! Nem fogod megbánni! A dám hátszin is lehet hogy az is zsírhiányos lesz egy kicsit. De biztos vagyok benne, hogy nem fog annyira kiszáradni, mint hagyományosan. A zsírosabb husoknál mutatja meg igazán magát, pl bőrös császár, csülök egybe stb. Bár a képen nem látszik igazán de az a steak 5cm vastag. Ez az óriási előnye, hogy teljes keresztmetszetében homogén még egy ekkora hús is. Várjuk a képeket!
|
|
|
Naplózva
|
Jó szelet!
|
|
|
Harka Csaba
|
|
« Új üzenet #7796 Dátum: 2020. December 04. - 05:55:27 » |
|
Ahogyan elneztem az elejen a steak -eket egy kicsit a hus sovanynak tunik a T Bone is meg a strip loin is. A marvanyos hus a titok, es tapasztalatom szerint a jo marvanyos steak, rendesen erlelt steak -et azt nem kell sous videzni. Nincs ertelme szerintem, meg kar. Mi hasonlitottunk ossze sous videzett ribeye-t es megszokott BBQ -va nagy hofokon sutott ribeye-t (3 perc mindket oldala masfel inch vastagsagu steaknek ) finomabb volt es csak 6 perc be telt megsutni, ki hogyan szereti. Jelzem ezek az itteni steak -ek rendesen meg vannak erlelve ( ez nagyon fontos mondhatni a legfontosabb) es a marhak direkt erre vannak nevelve. Nehez steak -et elbaxni, mindenhogyan finom, nekem az elso szamu etelem. Ettem steak et Becsbe de nem volt jo. Kemeny volt es szaraz, teljesen mas volt mint itt...pedig ribeye volt. Egy jo steakre csak so es orolt bors boven eleg (elotte kis olajjal lekenve majd a so es a bors) en BBQ sauce -t sem teszek ra, mivel a hus izet akarom erezni nem az extraket. Jo legalabb kiprobaltad, sosem art kiprobalni, kiserletezni. :OKOIgen sajnos ezt tapasztalom én is. A húson nagyon sok múlik. Itt nem lehet hozzájutni normális áron igazi érlelt márványos steakhúshoz. Eddig is ilyen husokkal kisérleteztem hagyományos módon sütve, annál lényegesen jobb lett, de nem vetekedhet, egy igazi márványos zsíros steakkel. A strip végén volt egy zsírosabb falat, az bombajó volt, de a többi részéből hiányzott a zsiradék. Nem az eljárással van a baj, az tökéletesen jól működik, szép homogén lett. A hússal van probléma. Ti ott "Steakland"-en szerencsések vagytok, könnyebben hozzájuttok minőségi alapanyaghoz, nagy a kultusza nálatok. Itt ez még gyerekcipőpen jár, de lelkesek vagyunk, kisérletezünk, próbálgatjuk. Egy A5-kobe steak a bakancslistámon van, előbb-utóbb sort kerítek rá.
|
|
|
Naplózva
|
Jó szelet!
|
|
|
Harka Csaba
|
|
« Új üzenet #7797 Dátum: 2020. December 04. - 06:08:43 » |
|
A hugom is "megfertőződött" Vargányával töltött szuvid csirkemell, szuvidált krumplival. Első próbálkozása.
|
|
|
Naplózva
|
Jó szelet!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7798 Dátum: 2020. December 04. - 06:56:42 » |
|
A hugom is "megfertőződött" Vargányával töltött szuvid csirkemell, szuvidált krumplival. Első próbálkozása. Azta de jól néz ki!!!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Bentshaft
|
|
« Új üzenet #7799 Dátum: 2020. December 04. - 07:01:55 » |
|
:OKOIgen sajnos ezt tapasztalom én is. A húson nagyon sok múlik. Itt nem lehet hozzájutni normális áron igazi érlelt márványos steakhúshoz. Eddig is ilyen husokkal kisérleteztem hagyományos módon sütve, annál lényegesen jobb lett, de nem vetekedhet, egy igazi márványos zsíros steakkel. A strip végén volt egy zsírosabb falat, az bombajó volt, de a többi részéből hiányzott a zsiradék. Nem az eljárással van a baj, az tökéletesen jól működik, szép homogén lett. A hússal van probléma. Ti ott "Steakland"-en szerencsések vagytok, könnyebben hozzájuttok minőségi alapanyaghoz, nagy a kultusza nálatok. Itt ez még gyerekcipőpen jár, de lelkesek vagyunk, kisérletezünk, próbálgatjuk. Egy A5-kobe steak a bakancslistámon van, előbb-utóbb sort kerítek rá.
A Japan marhabol valo steak el semmi baj, de probaljak nagyon excluszivan, kulonlegessegkent marketingelni es felnyomjak az arokat es a steak nem er annyit. Itt a tavasszal vettem 3 Tomahawk Wagyu-t. Ugyanaz mint a Kobe nincs kulonbseg izbe (sem arba). Ket honap volt az erlelesuk azt irta a cimken. Az itteni rutin steakeket altalaba 1 honapot - 6 hetet erlelik de vannak 2 honposak is attol fugg hol veszed. Japan steak et tobbet nem veszek, egyszeruen tul draga azert ami. Egy kanadai AAA kategoria Black Angus marhafajtabol valo ribeye, vagy Porterhouse steak nagyon ott van ahol a Wagyu vagy a Kobe egy otod - egy hatod aron. Behunyt szem teszten nem tudtam volna megmondani a kulonbseget. Dehat ki kellett probaljam.
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
|