Annyi hozzáfűzni valóm lenne még ehhez a resztelt vaddisznómáj kérdéshez, hogy szerintem az ízét legjobban a hagymasaláta hozza ki.
Lényege, hogy végy pár fej fiatal vöröshagymát. Lehet benne néhány idősebb is.(Kabos- Hippolyt). Fele legyen lila. Hosszában szeld össze, és a karikákat ujjal nyomd szét, hogy olyan hordóabroncsszerű eredményt kapj. Tedd tálba, keverj össze annyi vizet, ami majdnem ellepi sóval, ecettel, egy kevés cukorral és öntsd rá. Negyed óra múlva fogyasztható, közben érdemes kétszer villával átkeverni. Az öntet lehet jó száraz vörösbor is, ekkor csak sót szoktunk rá tenni.
A máj-hagymasaláta pároshoz szerintem jó hideg sör illik leginkább, köretként puha kenyér szaftban tumkolva.
Akinek túl sok savat okoz a resztelt máj, megpróbálhatja a böllérmáj verziót is, ezt valamivel lágyabb eledelnek tartom.
Készíts egy resztelt májat a szokásos módon. Végy fél kiló velőt, hártyázd le, mosd meg alaposan, majd apritsd fel kisujjkörömnyi darabokra.
Némi zsiradékon piríts rózsaszínre két fej vöröshagymát, alaposan sózd meg, önts rá egy kávéskanál pirospaprikát, keverj rajta kettőt, önts rá egy fél kávéspohár vizet, majd 2-3 csipet köménymagot. Öntsd rá a felaprított velőt, és folyamatos keverés közben főzd 15-20 percig. Amikor kész, rottyantsd össze a májjal.
Ennek a Receptgyűjteményben is helye van!