Oldalak: 1 ... 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 [178] 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646783 alkalommal)
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #2655 Dátum: 2008. December 10. - 11:50:30 »

Ez a Gergő bezzeg jól itthagyott minket.. :'(

Suerintem a libáját sütögeti Nyihi
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #2656 Dátum: 2008. December 10. - 11:55:15 »

Ez a Gergő bezzeg jól itthagyott minket.. :'(

Vagy még csak pucolja!
Én este 19,30-tól 24,00-ig pucoltam a nagyliliket.
Valami hihetetlen mennyiségű pihetoll van a fedőtollak alatt. Még most is izomláz van a karomban és fáj a két ujjam, amivel csipkedtem a pici tollakat, tokokat.
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #2657 Dátum: 2008. December 10. - 12:01:28 »

Girgi ügyes volt, tepsiben a liba,
de mi éhezünk és itt van a hiba,
mert hogy nincs recept, az velünk nagy kiba....
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2658 Dátum: 2008. December 10. - 12:21:05 »

Bocs, de sz*rakodott otthon a netem, emiatt maradtam távol-be kellett jönnöm dolgozni, hogy nethez jussak Rííí

Még nem nyúltam a libához, pihenjen még egy-két napot a bőrében-aztán majd nyúzni fogom(Lajos, a vadőr azt mondta, hogy csak a fiatal libákat érdemes fosztani).
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Viktor
Vendég
« Új üzenet #2659 Dátum: 2008. December 10. - 12:23:27 »

Pedig már csak böcsületből is enned kell a libából... Vigyorog
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2660 Dátum: 2008. December 10. - 12:33:53 »

Pedig már csak böcsületből is enned kell a libából... Vigyorog
Fogok én enni belőle-szeretem a libát. Csak jobb, ha érik a bőrében pár napot.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #2661 Dátum: 2008. December 10. - 12:38:41 »

Fogok én enni belőle-szeretem a libát. Csak jobb, ha érik a bőrében pár napot.

Tán megvárod, míg a toll magától kihullik a madárból?! Vigyorog
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2662 Dátum: 2008. December 10. - 12:57:04 »

Tán megvárod, míg a toll magától kihullik a madárból?! Vigyorog

 Fejvakarás Ti nem hagyjátok a bőrében pár napot a madarakat?(meg a nyulat is?) Fejvakarás
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #2663 Dátum: 2008. December 10. - 13:05:37 »

Fejvakarás Ti nem hagyjátok a bőrében pár napot a madarakat?(meg a nyulat is?) Fejvakarás

Én úgy már meg nem enném.
Mindenkinek elhiszem, hogy finom az úgy, egyen sokat belőle, de én nem eszem, csak is frissen feldolgozva.
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2664 Dátum: 2008. December 10. - 14:11:08 »

Én úgy már meg nem enném.
Mindenkinek elhiszem, hogy finom az úgy, egyen sokat belőle, de én nem eszem, csak is frissen feldolgozva.

Én úgy szoktam csinálni, hogy a zsigereket kiszedem, a hasüreget kitörölgetem száraz ronggyal, és úgy hagyom állni egy-két napot. Így a hús is puhul, és a zsigerek sem rontják a hús minőségét.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #2665 Dátum: 2008. December 10. - 14:16:04 »

Anno a "madarakat" így tárolták el pár napig,hogy a beleket egy  y alakú ág segítségével kihuzták....valszeg mind a mai napig megtudnám csinálni..
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2666 Dátum: 2008. December 10. - 14:53:24 »

Anno a "madarakat" így tárolták el pár napig,hogy a beleket egy  y alakú ág segítségével kihuzták....valszeg mind a mai napig megtudnám csinálni..
Ez az egyik legegyszerűbb és legjobb módszer a vadmadarak tárolásához, bőrében érleléséhez.
Amúgy nem tudom miért idegenkedsz az ilyen "érlelt" madártól. Gyakorlatilag ez steril marad, mert az aerob bomlási folyamatok beindulásához magasabb hőmérséklet és több idő kell. Szóval amitől az ilyen vad omlósabb lesz, az csak a hús spontán savasodásának következtében bekövetkező rost puhulás(a rostok roncsolódása, fellazulása,stb.).Ez abszolút nem káros. A házi jószágnak is kell pár óra, mielőtt a hűtőbe teszed. Csak ami a háziállatoknál bekövetkezik 5-6órapihenés alatt, az a vadnál két-három nap. De annyival rostosabb is.Órákon keresztül lehetne erről beszélgetni, részletezni, de ahhoz elő kellene vennem a egyetemi tankönyveim.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #2667 Dátum: 2008. December 10. - 14:58:07 »

Ez az egyik legegyszerűbb és legjobb módszer a vadmadarak tárolásához, bőrében érleléséhez.
Amúgy nem tudom miért idegenkedsz az ilyen "érlelt" madártól. Gyakorlatilag ez steril marad, mert az aerob bomlási folyamatok beindulásához magasabb hőmérséklet és több idő kell. Szóval amitől az ilyen vad omlósabb lesz, az csak a hús spontán savasodásának következtében bekövetkező rost puhulás(a rostok roncsolódása, fellazulása,stb.).Ez abszolút nem káros. A házi jószágnak is kell pár óra, mielőtt a hűtőbe teszed. Csak ami a háziállatoknál bekövetkezik 5-6órapihenés alatt, az a vadnál két-három nap. De annyival rostosabb is.Órákon keresztül lehetne erről beszélgetni, részletezni, de ahhoz elő kellene vennem a egyetemi tankönyveim.

Én elhiszem Neked is, meg másoknak is, de sajnos ilyen téren én nagyon finnyás vagyok.
Ha például valakinél ennék így érlelt madarat és utána elmondaná, nem lennék rosszul tőle, viszont ha előtte mondaná, akkor nem enném meg.
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2668 Dátum: 2008. December 10. - 15:08:11 »

Én elhiszem Neked is, meg másoknak is, de sajnos ilyen téren én nagyon finnyás vagyok.
Ha például valakinél ennék így érlelt madarat és utána elmondaná, nem lennék rosszul tőle, viszont ha előtte mondaná, akkor nem enném meg.


Értettem Uram!
Ezek után akármit is eszik kend nálam, kaja előtt egy szót sem szólok, nehogy elrontsam a kulináris élvezeteket.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #2669 Dátum: 2008. December 10. - 15:09:05 »


Értettem Uram!
Ezek után akármit is eszik kend nálam, kaja előtt egy szót sem szólok, hogy elrontsam a kulináris élvezeteket.

Megbeszéltük! Kacsint Wave
Naplózva
Oldalak: 1 ... 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 [178] 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: