chris
|
|
« Új üzenet #7020 Dátum: 2015. Július 18. - 15:46:33 » |
|
Chris-Chris ! Nem meggyes rum,hanem rumos meggy az Attila kedvence! Elnézést, elbambultam az arányoknál Meggyből én is szoktam itókát kutyulni, de miután hozzáadtam egy kevéske vadcseresznyét és rátettem a cukrot, hagyom forrni pár napig, majd nyakon öntöm 96 fokos szesszel. Késöbb gyenge sziruppal, meg vodkával, vagy rummal, beállítom a kívánt erősségre. Október végére összeállnak az ízek
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Chris
|
|
|
J.vadász
|
|
« Új üzenet #7021 Dátum: 2015. Július 18. - 16:42:06 » |
|
Kedves -az idei-Fórumtalálkozón részt vett olvasótársak! A sütésre előkészített vaddisznóhús ízesítését szeretném megérdeklődni a készítőjétől, mert Anya már harmadik hete nem hagy nyugton (nem gondol semmi pajzánra! ) a recept miatt! Előre is köszönöm! Üdvözlettel: J.Z.
|
|
|
Naplózva
|
" ...A megbízható embert még az ellensége is tiszteli...A többi szemét, amit elfúj a szél... " (Wass Albert)
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9919
|
|
« Új üzenet #7022 Dátum: 2015. Július 18. - 20:35:59 » |
|
mert Anya már harmadik hete nem hagy nyugton (nem gondol semmi pajzánra! ) a recept miatt! Juj.... nem ütöm le.
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
vegeza
|
|
« Új üzenet #7023 Dátum: 2015. Július 18. - 21:30:02 » |
|
Kedves -az idei-Fórumtalálkozón részt vett olvasótársak! A sütésre előkészített vaddisznóhús ízesítését szeretném megérdeklődni a készítőjétől, mert Anya már harmadik hete nem hagy nyugton (nem gondol semmi pajzánra! ) a recept miatt! Előre is köszönöm! Üdvözlettel: J.Z. Szia! Mustárba kevertünk rendes mennyiségü őrölt fekete borsot, ebbe mártogattuk a szeleteket és egymásra rétegeztük. Én szoktam a szeletek közé hagymakarikát is rakni, szerintem a Fórumtalálkozón nem raktunk. 1-2 napig minimu kell érlelni hűtőszekrénybe, sózni felhasználás előtt kell. Csak süldőből szoktam készíteni, a comb és a lapocka felhasználásával.
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #7024 Dátum: 2015. Július 18. - 21:41:17 » |
|
Szia! Mustárba kevertünk rendes mennyiségü őrölt fekete borsot, ebbe mártogattuk a szeleteket és egymásra rétegeztük. Én szoktam a szeletek közé hagymakarikát is rakni, szerintem a Fórumtalálkozón nem raktunk. 1-2 napig minimu kell érlelni hűtőszekrénybe, sózni felhasználás előtt kell. Csak süldőből szoktam készíteni, a comb és a lapocka felhasználásával. Finom volt,körözöttes kenyérrel.
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #7025 Dátum: 2015. Július 18. - 23:55:02 » |
|
Szia! Mustárba kevertünk rendes mennyiségü őrölt fekete borsot, ebbe mártogattuk a szeleteket és egymásra rétegeztük. Én szoktam a szeletek közé hagymakarikát is rakni, szerintem a Fórumtalálkozón nem raktunk. 1-2 napig minimu kell érlelni hűtőszekrénybe, sózni felhasználás előtt kell. Csak süldőből szoktam készíteni, a comb és a lapocka felhasználásával. Én egy kis olivaolajat is teszek bele, meg kakukkfüvet.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
J.vadász
|
|
« Új üzenet #7026 Dátum: 2015. Július 19. - 10:29:21 » |
|
Szia! Mustárba kevertünk rendes mennyiségü őrölt fekete borsot, ebbe mártogattuk a szeleteket és egymásra rétegeztük. Én szoktam a szeletek közé hagymakarikát is rakni, szerintem a Fórumtalálkozón nem raktunk. 1-2 napig minimu kell érlelni hűtőszekrénybe, sózni felhasználás előtt kell. Csak süldőből szoktam készíteni, a comb és a lapocka felhasználásával. Szia Géza! Köszönöm szépen a receptet! Továbbítom az "illetékesnek"! Üdvözlettel: J. Zoli
|
|
|
Naplózva
|
" ...A megbízható embert még az ellensége is tiszteli...A többi szemét, amit elfúj a szél... " (Wass Albert)
|
|
|
J.vadász
|
|
« Új üzenet #7027 Dátum: 2015. Július 19. - 10:31:15 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
" ...A megbízható embert még az ellensége is tiszteli...A többi szemét, amit elfúj a szél... " (Wass Albert)
|
|
|
kalcsob
|
|
« Új üzenet #7028 Dátum: 2015. Szeptember 02. - 07:10:18 » |
|
Sziasztok.
Nem először, remélhetőleg nem is utoljára főzök vaddisznópörköltet. Most pénteken éppen a kollégáknak. Mivel a tegnap elesett süldő képezi az alapanyagot, amit csak ma tudok szétkapni, gonddolkodóba estem. Ha már van majdnem két napom a konyhakészre való szétszedéstől a bográcsba kerülésig, lefagyasztani nem akarom, inkább adnék neki valami pácot. Azt gondolom, hogy hűtőben áztatnám egy vörösboros alapú lében, tennék hozzá borókabogyót, mustármagot, koriandert. Előtte összefőzzem vagy csak hidegen? Én csak a sültekhez szoktam pácolni, pörkölthöz sosem, általában nincs is rá idő. Mi a véleményetek?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv: Bence
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #7029 Dátum: 2015. Szeptember 02. - 09:00:48 » |
|
Sziasztok.
Nem először, remélhetőleg nem is utoljára főzök vaddisznópörköltet. Most pénteken éppen a kollégáknak. Mivel a tegnap elesett süldő képezi az alapanyagot, amit csak ma tudok szétkapni, gonddolkodóba estem. Ha már van majdnem két napom a konyhakészre való szétszedéstől a bográcsba kerülésig, lefagyasztani nem akarom, inkább adnék neki valami pácot. Azt gondolom, hogy hűtőben áztatnám egy vörösboros alapú lében, tennék hozzá borókabogyót, mustármagot, koriandert. Előtte összefőzzem vagy csak hidegen? Én csak a sültekhez szoktam pácolni, pörkölthöz sosem, általában nincs is rá idő. Mi a véleményetek?
Fölösleges.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
kalcsob
|
|
« Új üzenet #7030 Dátum: 2015. Szeptember 02. - 10:42:07 » |
|
Fölösleges.
Bővebben? Teljesen fölösleges.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv: Bence
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #7031 Dátum: 2015. Szeptember 02. - 11:46:14 » |
|
Fölösleges.
A két napra való fölösleges lefagyasztás így elkerülhető, és ártani sem fog egész biztosan. Egyébként mi mást lehet csinálni a hússal, ha az nem két kiló, és a nyúzás-darabolástól a főzésig van két nap?
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
galoscsabus
|
|
« Új üzenet #7032 Dátum: 2015. Szeptember 02. - 11:59:49 » |
|
Egyébként mi mást lehet csinálni a hússal, ha az nem két kiló, és a nyúzás-darabolástól a főzésig van két nap? A felkockázott és mosás nélkül, max 15 cm vastagon laposabb tálban hűtőbe rakott vadhúsnak 4-5 napig semmi baja sem lesz 0-5°C közötti hőmérsékleten. A második napon ki kell venni a tálat (tálakat) és a húst kézzel átszedni egy másik száraz tálba úgy, hogy az alján összegyűlt lé ne kerüljön át vele. Utána naponta egy alkalommal át szoktam forgatni. Volt, hogy a hétvégi főzéshez hétfőn lett meglőve a süldő és ilyen módon tárolva, a hús kifogástalan volt szombaton. Pedig igen finnyás orrom és ízlésem van, ha csak a legkisebb állott szaga van a húsnak, az már a kutyáé-macskáké. Ha mégis kipróbálásra kerül a pörkölt alapanyag pácolása, az eredményről kérünk egy beszámolót. Mondjuk szkeptikus vagyok az eredményt illetően, mert a főzés a húsban lévő ízeket kimossa, míg a sütés pont bezárja, így nem sok értelmét látom....de ki tudhassa ezt előre
|
|
|
Naplózva
|
Vadász vagyok...így egyszerűen.
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #7033 Dátum: 2015. Szeptember 02. - 13:23:42 » |
|
a főzés a húsban lévő ízeket kimossa Nade akkor meg benne lesz a szaftyába' nem? Ettem már pácolt dámból készített pörköltet - nem rontotta el a pácolás az biztos!
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
galoscsabus
|
|
« Új üzenet #7034 Dátum: 2015. Szeptember 02. - 14:02:06 » |
|
Nade akkor meg benne lesz a szaftyába' nem? De akkor is, ha főzés előtt közvetlen rakod bele. Elrontani sok mindennel lehet egy pörköltet, viszont nem gondolom, hogy egy gyenge előpácolás káros lenne. Csak a próba után nyilatkoznék.....khmmm...
|
|
|
Naplózva
|
Vadász vagyok...így egyszerűen.
|
|
|
|