Oldalak: 1 ... 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 [168] 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646762 alkalommal)
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2505 Dátum: 2008. November 22. - 17:21:04 »

Girgesz!
Lécci tegyél föl néhány forralt bor receptet, mert hideg van, és a vadász átfagyva kerül haza.    Vadász Táncol Piál OOO

Az egyik kedvencem mindjárt megírom valamelyik vendégvárós topicba.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #2506 Dátum: 2008. November 22. - 22:11:12 »

Közlöm mindenkivel, hogy a reggelit mindet belegelte egy kollégám és Espeti!!
Egy falatot sem ettem belőle, de nem bánom, mert egyrészt kövér disznó vagyok, másrészt örülök, ha a barátaim jóízűen esznek nálam.

És ahogy az ausztriai vendégmunkás magyar szobafestő mondaná:
Málcájt, vazze!! Wave Wave
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #2507 Dátum: 2008. November 22. - 22:13:24 »

Te suzukimatyi, látom nemcsak a halászléhez nem értesz de a cukrászathoz sem. Minden ember akinek van egy cseppnyi affinitása a témához, jól tudja, hogy a legjobb sütemény az a sült oldalas, olyan 40-50 kiló körüli vaddisznó süldőből... Ördög


Atyám, én iszom becses szavaidat, de mentségemre legyen szólva, hogy ebben az évben még nem láttam vaddisznót... :'( :'(

Különben is, mityi?
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2508 Dátum: 2008. November 24. - 11:17:44 »

Újabb feedback Bion

A hétvégén megcsináltam a kacsát,amit az üregizésre vittem volna.Nagyon finom lett(azt hiszem, ha sikerül lőnöm vadkacsát,akkor azon is kipróbálom), bár még egyszer belenyúltam a receptbe. A fűszeres zsírba kevertem még egy kávéskanálnyi gyömbért is, és úgy pihent egy éjszakát a madár, sütéskor pedig a bor mellé öntöttem még 1dl birspálinkát. Az, hogy a párom és a húgom is duplám evett belőle, elég bizonyítékvolt, hogy finomra sikeredett-ugyanis nem szerették eddig a kacsát.(Kép csak a még nyers, előkészített kacsáról készült, mert mikor kész lett, elfelejtettem lefényképezni -és csak az ebéd utáni csontokról jutott eszembe, hogy valami elmaradt :'(
)

A másik a sült karaj Mátyás király-módra. Könnyű az elkészítése(könnyebb volt,mint gondoltam) és nagyon kapós. Ráadásul nagymamám őszibarack kompótját használtam hozzá, ami már önmagában királyi csemege, így meg valóban megkoronázta a sajtos-sült húst.

Mára nem készültem receptekkel,de tegnap anyum beújított egy sült őzgerincet meggy-mártással, ami nagyon finom volt. Ha érdekel,akkor annak a receptjét feltehetem, mert olyan jól sikerült, hogy muszáj volt megörökítenem számunkra.(képet talán majd ebédkor tudok feltenni, mert  a maradékból hoztam.)
Íme: Őzgerinc a'la anutámmindenem és sült kacsamell meggy-mártással nyakon borított krumplipürével:
« Utoljára szerkesztve: 2008. November 24. - 13:09:00 írta Girgesz » Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Viktor
Vendég
« Új üzenet #2509 Dátum: 2008. November 24. - 12:15:07 »

Igen, én kérném, bár az őzet nem állhatom. Viszont ötleteket adhat más vadhoz.
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2510 Dátum: 2008. November 24. - 13:12:06 »

Igen, én kérném, bár az őzet nem állhatom. Viszont ötleteket adhat más vadhoz.

Mindjárt felteszem. Az egyszerűségében rejlik a lényeg. Mosolyog
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #2511 Dátum: 2008. November 25. - 10:43:28 »



Tegnapról marad egy "pici" bab gondoltam csinálok chillis babot..
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Tomek
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1497



« Új üzenet #2512 Dátum: 2008. November 25. - 10:51:29 »

Én ma bolognai spagettire gondoltam, nemsokára készen is vagyok vele.
Naplózva

"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak.
Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #2513 Dátum: 2008. November 25. - 10:57:31 »

Én ma bolognai spagettire gondoltam, nemsokára készen is vagyok vele.

Az se rossz de a zacskós verziót nem csípem...
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2514 Dátum: 2008. November 25. - 10:59:31 »

Én meg pizzát sütöttem tegnap. Vettem 5 teflonozott sütőformát és nem volt türelmem hétvégéig várni. Először csináltam én a pizza tésztáját is, de azt hiszem,jó lett és megtetszett. Szóval, ha pizzás sült nyúl lesz a következő recept, ne csodálkozzatok Bion
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #2515 Dátum: 2008. November 25. - 11:06:19 »


Tegnapról marad egy "pici" bab gondoltam csinálok chillis babot..

Húúúú!!!!!  Meglepődött           Ezt nagyon megkívántam!
Naplózva
Tomek
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1497



« Új üzenet #2516 Dátum: 2008. November 25. - 11:17:21 »

Dehogy zacskós... attól én is a falra mászok. Ettől nem.  Nyami
Naplózva

"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak.
Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #2517 Dátum: 2008. November 25. - 11:19:24 »

 Főz
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #2518 Dátum: 2008. November 25. - 11:35:41 »

A hétvégén megint tanultam valamit.

Pénteken egyik vendéglátónk birkapörköltet főzött.
Ennek az elkészítési módját meg sem kísérélem leírni, az öreg olyan akkurátusan főz, hogy csak a hús kondérba rakása másfél órába telt.
Amit írni szeretnék, az a krumli.
A szokásos són felül még jelentékeny mennyiségű egész köménymagot is szórt a megpucolt, felaprított krumpli főzőlevébe, az eredmény lenyűgöző. A köret fele elfogyott, mire a hús az asztalra került.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2519 Dátum: 2008. November 25. - 11:46:37 »

A hétvégén megint tanultam valamit.

Pénteken egyik vendéglátónk birkapörköltet főzött.
Ennek az elkészítési módját meg sem kísérélem leírni, az öreg olyan akkurátusan főz, hogy csak a hús kondérba rakása másfél órába telt.
Amit írni szeretnék, az a krumli.
A szokásos són felül még jelentékeny mennyiségű egész köménymagot is szórt a megpucolt, felaprított krumpli főzőlevébe, az eredmény lenyűgöző. A köret fele elfogyott, mire a hús az asztalra került.
Igen, ezt felénk főleg a tótok lakta részen készítik így.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Oldalak: 1 ... 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 [168] 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: