St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #2505 Dátum: 2008. November 22. - 17:21:04 » |
|
Az egyik kedvencem mindjárt megírom valamelyik vendégvárós topicba.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #2506 Dátum: 2008. November 22. - 22:11:12 » |
|
Közlöm mindenkivel, hogy a reggelit mindet belegelte egy kollégám és Espeti!! Egy falatot sem ettem belőle, de nem bánom, mert egyrészt kövér disznó vagyok, másrészt örülök, ha a barátaim jóízűen esznek nálam. És ahogy az ausztriai vendégmunkás magyar szobafestő mondaná: Málcájt, vazze!!
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #2507 Dátum: 2008. November 22. - 22:13:24 » |
|
Te suzukimatyi, látom nemcsak a halászléhez nem értesz de a cukrászathoz sem. Minden ember akinek van egy cseppnyi affinitása a témához, jól tudja, hogy a legjobb sütemény az a sült oldalas, olyan 40-50 kiló körüli vaddisznó süldőből... Atyám, én iszom becses szavaidat, de mentségemre legyen szólva, hogy ebben az évben még nem láttam vaddisznót... :'( :'( Különben is, mityi?
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #2508 Dátum: 2008. November 24. - 11:17:44 » |
|
Újabb feedback A hétvégén megcsináltam a kacsát,amit az üregizésre vittem volna.Nagyon finom lett(azt hiszem, ha sikerül lőnöm vadkacsát,akkor azon is kipróbálom), bár még egyszer belenyúltam a receptbe. A fűszeres zsírba kevertem még egy kávéskanálnyi gyömbért is, és úgy pihent egy éjszakát a madár, sütéskor pedig a bor mellé öntöttem még 1dl birspálinkát. Az, hogy a párom és a húgom is duplám evett belőle, elég bizonyítékvolt, hogy finomra sikeredett-ugyanis nem szerették eddig a kacsát.(Kép csak a még nyers, előkészített kacsáról készült, mert mikor kész lett, elfelejtettem lefényképezni -és csak az ebéd utáni csontokról jutott eszembe, hogy valami elmaradt :'( ) A másik a sült karaj Mátyás király-módra. Könnyű az elkészítése(könnyebb volt,mint gondoltam) és nagyon kapós. Ráadásul nagymamám őszibarack kompótját használtam hozzá, ami már önmagában királyi csemege, így meg valóban megkoronázta a sajtos-sült húst. Mára nem készültem receptekkel,de tegnap anyum beújított egy sült őzgerincet meggy-mártással, ami nagyon finom volt. Ha érdekel,akkor annak a receptjét feltehetem, mert olyan jól sikerült, hogy muszáj volt megörökítenem számunkra.(képet talán majd ebédkor tudok feltenni, mert a maradékból hoztam.) Íme: Őzgerinc a'la anutámmindenem és sült kacsamell meggy-mártással nyakon borított krumplipürével:
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2008. November 24. - 13:09:00 írta Girgesz »
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Viktor
Vendég
|
|
« Új üzenet #2509 Dátum: 2008. November 24. - 12:15:07 » |
|
Igen, én kérném, bár az őzet nem állhatom. Viszont ötleteket adhat más vadhoz.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #2510 Dátum: 2008. November 24. - 13:12:06 » |
|
Igen, én kérném, bár az őzet nem állhatom. Viszont ötleteket adhat más vadhoz.
Mindjárt felteszem. Az egyszerűségében rejlik a lényeg.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9919
|
|
« Új üzenet #2511 Dátum: 2008. November 25. - 10:43:28 » |
|
Tegnapról marad egy "pici" bab gondoltam csinálok chillis babot..
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Tomek
|
|
« Új üzenet #2512 Dátum: 2008. November 25. - 10:51:29 » |
|
Én ma bolognai spagettire gondoltam, nemsokára készen is vagyok vele.
|
|
|
Naplózva
|
"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak. Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9919
|
|
« Új üzenet #2513 Dátum: 2008. November 25. - 10:57:31 » |
|
Én ma bolognai spagettire gondoltam, nemsokára készen is vagyok vele.
Az se rossz de a zacskós verziót nem csípem...
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #2514 Dátum: 2008. November 25. - 10:59:31 » |
|
Én meg pizzát sütöttem tegnap. Vettem 5 teflonozott sütőformát és nem volt türelmem hétvégéig várni. Először csináltam én a pizza tésztáját is, de azt hiszem,jó lett és megtetszett. Szóval, ha pizzás sült nyúl lesz a következő recept, ne csodálkozzatok
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
P.Zoli
Vendég
|
|
« Új üzenet #2515 Dátum: 2008. November 25. - 11:06:19 » |
|
Tegnapról marad egy "pici" bab gondoltam csinálok chillis babot..
Húúúú!!!!! Ezt nagyon megkívántam!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tomek
|
|
« Új üzenet #2516 Dátum: 2008. November 25. - 11:17:21 » |
|
Dehogy zacskós... attól én is a falra mászok. Ettől nem.
|
|
|
Naplózva
|
"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak. Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9919
|
|
« Új üzenet #2517 Dátum: 2008. November 25. - 11:19:24 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #2518 Dátum: 2008. November 25. - 11:35:41 » |
|
A hétvégén megint tanultam valamit.
Pénteken egyik vendéglátónk birkapörköltet főzött. Ennek az elkészítési módját meg sem kísérélem leírni, az öreg olyan akkurátusan főz, hogy csak a hús kondérba rakása másfél órába telt. Amit írni szeretnék, az a krumli. A szokásos són felül még jelentékeny mennyiségű egész köménymagot is szórt a megpucolt, felaprított krumpli főzőlevébe, az eredmény lenyűgöző. A köret fele elfogyott, mire a hús az asztalra került.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #2519 Dátum: 2008. November 25. - 11:46:37 » |
|
A hétvégén megint tanultam valamit.
Pénteken egyik vendéglátónk birkapörköltet főzött. Ennek az elkészítési módját meg sem kísérélem leírni, az öreg olyan akkurátusan főz, hogy csak a hús kondérba rakása másfél órába telt. Amit írni szeretnék, az a krumli. A szokásos són felül még jelentékeny mennyiségű egész köménymagot is szórt a megpucolt, felaprított krumpli főzőlevébe, az eredmény lenyűgöző. A köret fele elfogyott, mire a hús az asztalra került.
Igen, ezt felénk főleg a tótok lakta részen készítik így.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
|