Racponty!
Az elso benyomas,…… nalam semmi koze a ponytyhoz, en sugerbol csinalom, de szerintem minden olyan hal szamitasba johet ami nem tull szalkas es, raadaskent meg, hal ize is van. Lehet hogy mar sokan ismerik ezt a receptet ugyanis a “masik forumon” reszben kozre adtam, nameg a “gugle”, de ilyen reszletezesben mint ahogy most meg sohasem tortent.
Szemelyenkenti harom, kozepes meretu krumlival szamolva a krupliaimat olyan felfovesben, leven hajabafott krupli, meghamoztam es a felet felszeletelve a jenai aljara tettem. Utanna a halfileket feldarabolva ugyfent a krumlira tettem.
Ezutan kovetkezik a hagyma. Nagyobb darabokban a voroshagyma, porban a fokhagyma! (hiaba en utalom ha raharapok egy nagyobb fokhagyma darabra, viszont az izet szeretem)
Ezt kovetoen a szalonna jott! En az itt divatos bakent raktam ra de, szerintem ennel jobbat is kitalaltak mar! Pl. fustoltszalonna.
Kovetoen a sajt! En vegyes sajtot mutatok, viszont , egy sajt minel pikansabb annal job, szo: ……. Egyeni izles szerint!
A kovetkezo reteg megint egy kurumpel, a masik fele a krumplinak! Es a maz, ami a kovetkezo adalekokbol keszul: Tejfol, tojas, es fuszerek, tiszta tejfol is jo de en tull tomenynek tartom. A konzisztenciat tejjel kontrolaljuk, es a mellekelt abra is mutatja hogy, azert hagyni kell hogy jol “beivodjon”
Es a vegkifejlet?........ Mondjuk nem ilyen homalyos es zavaros…….. mellesleg nejem meg nem is az odavalo spaculat hasznalja a kiszedesre, de a szinek a keszenleti szintet huen konstataljak.
Joetvagyat!