Oldalak: 1 ... 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 [466] 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646801 alkalommal)
chris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 874



« Új üzenet #6975 Dátum: 2015. Június 19. - 11:49:40 »

 Emelem
Romámul a padlizsán neve: vinete (többes számban). A név a színéből ered, népiesen lila. A sült padlizsánból készített kutyulmány, az vinetta saláta. Leírnám románul is, de a klaviatúrán hiányoznak olyan magánhangzók amik magyarban nem ismertek. Máskülönben a román konyha sokféle képen készíti el a padlizsánt, nem csak salátának(muszaka, rántva, givecs - lecsó sokféle zöldségből). A muszaka meg a givecs is sütőben készítve az igazi. Kajat
Naplózva

Üdv Chris
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #6976 Dátum: 2015. Június 19. - 14:56:24 »

Emelem
Romámul a padlizsán neve: vinete (többes számban). A név a színéből ered, népiesen lila. A sült padlizsánból készített kutyulmány, az vinetta saláta. Leírnám románul is, de a klaviatúrán hiányoznak olyan magánhangzók amik magyarban nem ismertek. Máskülönben a román konyha sokféle képen készíti el a padlizsánt, nem csak salátának(muszaka, rántva, givecs - lecsó sokféle zöldségből). A muszaka meg a givecs is sütőben készítve az igazi. Kajat

Ja, romanul "vinete" egyes szamba, es tobbes szamba is. Tehat olyan hogy "vinetta" "vineta" nincsen, azt mi magyarok probaltuk egyes szamositani....illetve "magyarositani" a padlizsant valahogyan nem meltoztattunk hasznalni ne kerdezd miert.
A miccsnek since eggyes szama. A "ghiveci" is tobbes szam. Na de ne "melyedjunk" el az olahok gramatikajaba.(ca le trag muie si neamu'n pula)
Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
chris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 874



« Új üzenet #6977 Dátum: 2015. Június 20. - 21:16:06 »

 Emelem
Annyit mind soroltátok a sok ilyen olyan töltőt káposztákat hogy megkívántam. Az este kivettem a fagyóból egy darab vaddisznó tarját, és ma reggel nekiláttam. Az enyhe füstölt ízt mangalica szalonna biztosította.

Majd, hogy a töltőt káposzta nehogy azt higgye kutya ette meg, leöblítettem pár pohár rékási rizlinggel.  Wave
« Utoljára szerkesztve: 2015. Június 25. - 10:54:01 írta St.Girgesz » Naplózva

Üdv Chris
chris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 874



« Új üzenet #6978 Dátum: 2015. Június 20. - 22:08:45 »

Alapanyagok
indul
Töltelékek
Alakul
Startra kész
A sütőben
Jó étvágyat!

Na, végre sikerült. Ez zűrösebb volt mint a főzés Fejvakarás
Naplózva

Üdv Chris
Vinczelehel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 761


« Új üzenet #6979 Dátum: 2015. Június 23. - 22:02:03 »

Alapanyagok
indul
Töltelékek
Alakul
Startra kész
A sütőben
Jó étvágyat!

Na, végre sikerült. Ez zűrösebb volt mint a főzés Fejvakarás

 Chris barátom  Emelem. Ezt nálunk is így csinálják, itt Nagyvárad környékén. Kacsint  Nyálcsorog
Naplózva

Erdész  vadász  üdvözlettel    Lehel
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #6980 Dátum: 2015. Június 23. - 22:44:12 »

Alapanyagok
...

Na, végre sikerült. Ez zűrösebb volt mint a főzés Fejvakarás


Szevasz chris!
En egy kerdesel kezdem : A hasab kaposzta is savanyitott?
Egyepkent en is igy csinalom itt Kanadaban, Igaz hogy a gyokerek az alfoldrol, Szegedrol erednek  Kacsint
Persze egy kis, mondanam arnyalatni egyeni variacioval. En az elso reteg vagdalt savanyakaposzta utan rakom bele a (lehetoleg fustolt) hust, es a daralthusba rakok rizst is. Kivetel a disznotoros (mi szarmanak hivjuk) amit a kolbasztoltelekkel toltunk, .... na abba nem megy rizs, es a husok is a disznobol leeso darabok, lehetoleg kover darabok, (fujj de gusztustalan). A disznotoros kaposzta az mindig savanyitott levelekbe toltendo, a tobbit en edes keposztaba toltom, elotte egy kicsit megfozve hogy jobban hajlithato legyen. Az utolso retegkent - a kapron kivul en mindig rakok ra egy par szelet voroshagymat is  Kézfogás
« Utoljára szerkesztve: 2015. Június 25. - 10:55:29 írta St.Girgesz » Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #6981 Dátum: 2015. Június 24. - 01:49:44 »

Nemhiszem hogy valakinek is be kell mutatnom  Vállat von
Volt egy kis avas hajam, nameg tavaji szilvalakvar Táncol ... es az elet szep........


Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
chris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 874



« Új üzenet #6982 Dátum: 2015. Június 24. - 09:19:54 »

 Szervusz Miklós Emelem
Én az ételekhez csak savanyított káposztát használok. Most nem került a fazékba füstölt hús mivel füstölt szalonnával ízesítettem a tölteléket, máskülönben azt is teszek bele.
A hájast, ne is mond, egyik kedvenc süteményem Nyálcsorog. Igaz sok babrálval jár, de megéri. Wave
Naplózva

Üdv Chris
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #6983 Dátum: 2015. Június 24. - 18:22:45 »


 Most nem került a fazékba füstölt hús mivel füstölt szalonnával ízesítettem a tölteléket, máskülönben azt is teszek bele.




Fustolt szalonna a toltelekbe  Nyálcsorog .......nem rossz otlet  Emelem
Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #6984 Dátum: 2015. Július 04. - 01:16:49 »

Racponty!
Az elso benyomas,…… nalam semmi koze a ponytyhoz, en sugerbol csinalom, de szerintem minden olyan hal szamitasba johet ami nem tull szalkas es, raadaskent meg, hal ize is van.  Lehet hogy mar sokan ismerik ezt a receptet ugyanis a “masik forumon” reszben kozre adtam, nameg a “gugle”, de ilyen reszletezesben mint ahogy most meg sohasem tortent.
Szemelyenkenti harom, kozepes meretu krumlival szamolva a krupliaimat olyan felfovesben, leven hajabafott krupli, meghamoztam es a felet felszeletelve a jenai aljara tettem. Utanna a halfileket  feldarabolva ugyfent a krumlira tettem.



Ezutan kovetkezik a hagyma. Nagyobb darabokban a voroshagyma, porban a fokhagyma! (hiaba en utalom ha raharapok egy nagyobb fokhagyma darabra, viszont az izet szeretem)



Ezt kovetoen a szalonna jott! En az itt divatos bakent raktam ra de, szerintem ennel jobbat is kitalaltak mar! Pl. fustoltszalonna.



Kovetoen a sajt! En vegyes sajtot mutatok, viszont , egy sajt minel pikansabb annal job, szo: ……. Egyeni izles szerint!



A kovetkezo reteg megint egy kurumpel, a masik fele a krumplinak! Es a maz, ami a kovetkezo adalekokbol keszul: Tejfol, tojas, es fuszerek, tiszta tejfol is jo de en tull tomenynek tartom. A konzisztenciat tejjel kontrolaljuk, es a mellekelt abra is mutatja hogy, azert hagyni kell hogy jol “beivodjon”







Es a vegkifejlet?........ Mondjuk nem ilyen homalyos es zavaros…….. mellesleg nejem meg nem is az odavalo spaculat hasznalja a kiszedesre, de a szinek a keszenleti szintet  huen konstataljak.



Joetvagyat!

Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #6985 Dátum: 2015. Július 04. - 01:26:43 »






Itt megy a hagyma is.

Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
chris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 874



« Új üzenet #6986 Dátum: 2015. Július 05. - 15:20:35 »

 Emelem
Jól néz ki, biztos finom is, főleg minőségi "vad" halból. Az itteni horgászat útvesztői miatt, pár éve nem pecázok, a bolti halat nem kedvelem, hát egyhamar nem lesz rácponty. Rííí
Viszont aszongyák, +30 fok felett, kimondottan ajánlott a sült oldalas. Mivel tegnap kaptunk egy 4 kg-os parasztkenyeret, gondoltam jól jönne hozzá egy sült.
Az alapanyag vaddisznó süldő oldalas. Elkészítése Tünde módra: a húst fűszerkeverékkel (só, bors, koriandermag, kakukkfű, borókabogyó, szegfűbors, babérlevél) jól bedörzsölni, vagdalt hagyma és foghagymával meghinteni, kicsit hagyni állni, majd vörösborral nyakon önteni és pihentetni pár órát a hűtőben. Majd kivesszük a pácból, roston, nem túl élénk parázson, páclével locsolgatva szép ropogósra sütjük.
Íme az eredmény:

És tálalva:
Naplózva

Üdv Chris
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11253


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #6987 Dátum: 2015. Július 05. - 15:51:24 »

Én most hirtelen kovászos uborkával harapnám a friss kenyérhez,de így is guszta!
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Jager74
Vadász
*****
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 1686


« Új üzenet #6988 Dátum: 2015. Július 05. - 16:00:23 »

Én most hirtelen kovászos uborkával harapnám a friss kenyérhez,de így is guszta!
Én meg a foghagyma helyett fokhagymát használnék! Ördög
Naplózva
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #6989 Dátum: 2015. Július 05. - 16:07:13 »



Parádés!  Emelem
Könnyű nyári ebéd, kánikulához! Mosolyog
Naplózva
Oldalak: 1 ... 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 [466] 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: