Sakac
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 9919
|
|
« Új üzenet #2490 Dátum: 2008. November 20. - 12:54:22 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #2491 Dátum: 2008. November 21. - 11:21:23 » |
|
Voldi kérésére:
Szóval, a Svábhús Kft. által hűtőnkbe prezentált angolszalonna nyers és baromi sós. Frau szereti így is, én meg nem. Ezért meg szoktam főzni egy ún. páclében, amelyben egész bors, borókabogyó, koriander (nagyon kevés, mert szappanízű!), babérlevél (1 db/kg) és más, illatos fűszerek vannak. Sót természetesen nem teszek bele, mert nem vagyok vén kecske.
A préselés úgy történik, hogy két vágódeszka közé pakolom a cuccot és ráteszek egy Biedermeier konyhaszekrényt. Most ez a folyamat a teraszon történik a kinti zimankó miatt, csak Csipeszt kell a radiátorhoz bilincselni. Maga a préselés két célú: Formázom a szalcsit, ill. kipréselem belőle a nedvesség javát. Így élvezhető az angolszalonna szárazsága, és sütéskor nem vág pofán a pattogó zsír. Ha kész lesz, megpróbálok fotókat felpakolni.
Váljon egészségemre!
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 9919
|
|
« Új üzenet #2492 Dátum: 2008. November 21. - 11:35:18 » |
|
Már csak egy picit kell párolodnia és kész. Mehetek uborkáért nincs itthon
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Viktor
Vendég
|
|
« Új üzenet #2493 Dátum: 2008. November 21. - 11:44:01 » |
|
Váljon egészségemre!Úgy legyen! És Girgi ma nem ad nekünk enni?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #2494 Dátum: 2008. November 21. - 12:24:23 » |
|
Váljon egészségemre!És Girgi ma nem ad nekünk enni? Girgi most épp sült kacsa receptet keres a hétvégi üregizésre...
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9527
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #2495 Dátum: 2008. November 21. - 12:26:23 » |
|
Girgi most épp sült kacsa receptet keres a hétvégi üregizésre...
A legszebb madár a sült kacsa!!
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Viktor
Vendég
|
|
« Új üzenet #2496 Dátum: 2008. November 21. - 12:31:39 » |
|
Girgi most épp sült kacsa receptet keres a hétvégi üregizésre...
És aki nem tud menni, az éhezzen miiii?! :'(
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #2497 Dátum: 2008. November 21. - 12:38:40 » |
|
A legszebb madár a sült kacsa!!
Legjobb sütemény a fasírt!!
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #2498 Dátum: 2008. November 21. - 12:42:03 » |
|
Mindjárt felteszem a kiszemelt receptet -csak belepiszkálok kissé, mert egy-két dolog nem tetszik...
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #2499 Dátum: 2008. November 22. - 08:27:53 » |
|
Legjobb sütemény a fasírt!!
Te suzukimatyi, látom nemcsak a halászléhez nem értesz de a cukrászathoz sem. Minden ember akinek van egy cseppnyi affinitása a témához, jól tudja, hogy a legjobb sütemény az a sült oldalas, olyan 40-50 kiló körüli vaddisznó süldőből...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #2500 Dátum: 2008. November 22. - 09:24:13 » |
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2008. November 22. - 16:51:12 írta Girgesz »
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #2501 Dátum: 2008. November 22. - 09:26:58 » |
|
Dzsirdzsi, lécci rakd már rendbe a reggelink fotóit, ha lehet, az illatokat is közvetítsd!!!
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
Sziju
Vendég
|
|
« Új üzenet #2502 Dátum: 2008. November 22. - 13:21:33 » |
|
Sábi! Ezzel a reggelivel fát vágni készültél? Ha nem ittál hozzá vörösbort, felmegy a koleszterin szinted! Girgesz! Lécci tegyél föl néhány forralt bor receptet, mert hideg van, és a vadász átfagyva kerül haza.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
P.Zoli
Vendég
|
|
« Új üzenet #2503 Dátum: 2008. November 22. - 16:47:18 » |
|
Te suzukimatyi, látom nemcsak a halászléhez nem értesz de a cukrászathoz sem. Minden ember akinek van egy cseppnyi affinitása a témához, jól tudja, hogy a legjobb sütemény az a sült oldalas, olyan 40-50 kiló körüli vaddisznó süldőből...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #2504 Dátum: 2008. November 22. - 16:53:18 » |
|
Dzsirdzsi, lécci rakd már rendbe a reggelink fotóit, ha lehet, az illatokat is közvetítsd!!!
Hát így első ránézésre is igazi zimankós, téli, erdei munkára való kiadós reggeli... Azt ne mond, hogy ezt mind egyedül etted meg! (Az illatot nem tetted fel, így azt nem tudom közvetíteni )
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
|