Ez olyan Bakonyi sertésborda szerűsége volt???
Majdnem...de mégsem.
Az eleje hasonlóan készül.
A húsokat ki kell kalapálni, sózni.
Nem sima lisztben forgatom, hanem (Feri most ne figyelj ide
) bekeverem a lisztet póréhagyma krémleves porral.
Ezt megsütöm annyira, hogy már így is fel lehetne tálalni.
Bogrács aljába megy egy nagy adag lesütött hagyma, némi apróra zúzott fokhagymával, majd erre egy vastag réteg hús, majd újból hagyma+fokhagyma, és ez addig, amíg el nem fogy az alapanyag.
Piros paprika szolidan, bors jóformán, egyéni ízlés szerint max. 1-2 féle fűszer (nem kell túlcifrázni) és csak őrölt köményt és pár darab babérlevelet teszek hozzá.
A bekészített cuccot felöntöm annyi húslevessel, hogy 1-2 ujjnyira ellepje a húst.
Lassú tűzön kell főzni és szinte állandó keverés mellett, mert nagyon hamar odakap.
Ez nem a főzés közben szomszédoló, vedelő és pofázó szakácsok sikerkajája
Kb. 1,5-2 óra alatt a lé besűrűsödik, ekkor teszem hozzá a tejfölt, finoman összeforgatom vele a bogrács tartalmát (óvatosan hogy ne törjön össze a hús) egy nagyon rövidet
forralom még (de tényleg csak max egy percet) és leveszem a tűzről. Fedőt rá és álljon egy órácskát.
Frissen kisütött, ropogós hasábbal a legfinomabb