Oldalak: 1 ... 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 [153] 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646788 alkalommal)
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #2280 Dátum: 2008. November 04. - 09:11:26 »

Egybesült malac! Igen
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #2281 Dátum: 2008. November 04. - 10:07:38 »

Hónapok óta figyellek benneteket.
Nem fájnak az izületeitek a sok vörös hús fogyasztásából eredő húgysav túltengéstől?
Nem ennétek már egy jó krumpliprószát, dödöllét, vagy granadír marsot?
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #2282 Dátum: 2008. November 04. - 10:13:02 »

Hónapok óta figyellek benneteket.
Nem fájnak az izületeitek a sok vörös hús fogyasztásából eredő húgysav túltengéstől?
Nem ennétek már egy jó krumpliprószát, dödöllét, vagy granadír marsot?

Lajos!
Ettél már ecetes halat?

Voldi
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2283 Dátum: 2008. November 04. - 10:31:48 »

Hónapok óta figyellek benneteket.
Nem fájnak az izületeitek a sok vörös hús fogyasztásából eredő húgysav túltengéstől?
Nem ennétek már egy jó krumpliprószát, dödöllét, vagy granadír marsot?

Vagy fürjtojást?-az egészséges is legalább Bion
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Viktor
Vendég
« Új üzenet #2284 Dátum: 2008. November 04. - 10:33:39 »

vagy granadír marsot?

Incusfincus Fórumtárs azt főz vacsorára.... Mosolyog
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2285 Dátum: 2008. November 04. - 10:44:14 »

Incusfincus Fórumtárs azt főz vacsorára.... Mosolyog

Tényleg-ő merre van? Igencsak hanyagolja ezt a rovatot :'(
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #2286 Dátum: 2008. November 04. - 10:45:31 »

Lajos!
Ettél már ecetes halat?

Voldi

Persze. Legjobban azt szerettem, amit anno Csehszlovákiából hoztunk be eldugva a "szöszmöcmackó"  és gyerekcipő mellé.
Próbáltam az utóbbi években is párszor, de valahogy manapság olyan savanyú, hogy a "valagam végit" is összehúzza.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #2287 Dátum: 2008. November 04. - 10:47:39 »

Persze. Legjobban azt szerettem, amit anno Csehszlovákiából hoztunk be eldugva a "szöszmöcmackó"  és gyerekcipő mellé.
Próbáltam az utóbbi években is párszor, de valahogy manapság olyan savanyú, hogy a "valagam végit" is összehúzza.

Nem kifejezetten arra gondoltam, az valószínüleg a ruszli, hanem arra a hagyományos szigetközi halételre, ami rántott halból készül.
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2288 Dátum: 2008. November 04. - 10:50:34 »

Nem kifejezetten arra gondoltam, az valószínüleg a ruszli, hanem arra a hagyományos szigetközi halételre, ami rántott halból készül.
Felénk ez hagymás-ecetes halnéven fut és csinálják keszegből ill. ponty szeletekből. Nagyon finom héjában sült krumplival!
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #2289 Dátum: 2008. November 04. - 10:56:36 »

Felénk ez hagymás-ecetes halnéven fut és csinálják keszegből ill. ponty szeletekből. Nagyon finom héjában sült krumplival!


Az az. Kevés helyen ismerik az országban. Pedig nagyon finom, különösen másnapos gyomorra  Bion Piál
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2290 Dátum: 2008. November 04. - 11:03:14 »

Az az. Kevés helyen ismerik az országban. Pedig nagyon finom, különösen másnapos gyomorra  Bion Piál

Hogy 's hogy nem, itt is pont erre javasolják! Nyihi
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2291 Dátum: 2008. November 04. - 11:14:06 »

Lajos- csak így tovább. Én szívesen látom az ilyen recepteket!Nagyon szeretem a zöldségeket.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #2292 Dátum: 2008. November 04. - 11:15:02 »

Nem kifejezetten arra gondoltam, az valószínüleg a ruszli, hanem arra a hagyományos szigetközi halételre, ami rántott halból készül.

Megvan az is. Elsőre tényleg a ruszli ugrott be.
Anno Győrben a Halgödörben (vidéki buszmegálló mellett) nagyon jót csináltak. Szerintem a megmaradt rántott pontyot tartósították így műszak végén, de nagyon finom volt. Nagyon jó halászlét is főztek ott, bár kérni csak hallét illett, mert különben rádpirítottak, hogy nem halászból, hanem halból főzik.
 
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Viktor
Vendég
« Új üzenet #2293 Dátum: 2008. November 04. - 11:17:34 »

Tényleg-ő merre van? Igencsak hanyagolja ezt a rovatot :'(

Eccerű:

- ha dolgozik nincs ideje,
- ha otthon van, akkor én bitorlom a netet...

 Vigyorog
Naplózva
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #2294 Dátum: 2008. November 04. - 11:20:37 »

Megvan az is. Elsőre tényleg a ruszli ugrott be.
Anno Győrben a Halgödörben (vidéki buszmegálló mellett) nagyon jót csináltak. Szerintem a megmaradt rántott pontyot tartósították így műszak végén, de nagyon finom volt. Nagyon jó halászlét is főztek ott, bár kérni csak hallét illett, mert különben rádpirítottak, hogy nem halászból, hanem halból főzik.
 

Most is jól csinálják a halételeket ott. Sokat bővült a kínálatuk, bár az ecetes halat mostanában busából csinálják leginkább. Egyébként arra is nagyon jó, mármint a megmaradt rántott hal felhasználására, bár azt frissen készítik leginkább. Ez egy hagyományos, - húsvétkor a szigetközben szinte mindenhol készített -, halétel. Kifejezetten ehetővé válik az olyan szálkafőzelék, mint a balin, paduc,márna.

  
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Oldalak: 1 ... 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 [153] 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: