dama
|
|
« Új üzenet #6795 Dátum: 2014. Július 20. - 18:40:01 » |
|
Monti! Köszi a receptet!! Van benne fantázia.
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
monticola
|
|
« Új üzenet #6796 Dátum: 2014. Július 20. - 22:15:19 » |
|
Igen ez tetszett meg benne, hogy egyszerű mint az ék, és olvasva is jónak tűnt. Enni még jobb volt Aztán lehet turbózni, például tuti nem mutatna benne rosszul valami semlegesebb ízű gomba( mondjuk szegfűgomba, galambica...). Az eredeti recepttől Anya annyiban tért el, hogy elősütötte serpenyőben a húsokat. (Kérget sütött rájuk.) Oszt utána mnetek a jénai tálba, és a sütőbe. Meg is szavaztuk a Fiúkkal, hogy stabil a helyzete, jövő héten is Ő főzhet
|
|
|
Naplózva
|
"S kezedben érzed azt a remegést, mely egyidős az emberrel, az ölés készségét, ezt a tilalmas vonzást, ezt a mindennél erősebb szenvedélyt, ezt az ingert, mely nem jó és nem rossz, hanem minden élet egyik titkos ingere: erősebbnek lenni, mint a másik, ügyesebbnek lenni, mester maradni, nem hibázni."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #6797 Dátum: 2014. Július 22. - 22:16:31 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #6798 Dátum: 2014. Július 22. - 22:23:35 » |
|
A hétvégén kitelepítettem a teatűzhelyet a garázsból és gyorsan fel is avattam a lugas alatt, az új helyén:
Részleteznéd?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2014. Július 23. - 08:12:05 írta Pyrus »
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #6799 Dátum: 2014. Július 23. - 19:02:32 » |
|
Jogos! Részleteznéd!!!!!!
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #6800 Dátum: 2014. Július 23. - 22:52:50 » |
|
Részleteznéd? Hát... szóval az úgy kezdődött, hogy tavaly a bugaci Magyarok Találkozóján ettem olyan lángosszerű mutyit, amit sparhelten sütöttek... nagyon finom volt, csak drága. Volt benne lepénytészta -szerintem lángos tésztából-fokhagymás tejföl, sonka, sajt, hagyma, káposzta és megpróbáltam ellesni a fortélyait, de nem nagyon ment. Aztán mivel az idei évben elég sok munkám támadt -tudjátok, nagy a kert, nagy a hajtás, nagy a káosz, stb.- így hetek óta terezem, hogy sütögetni kellene valamit. A hétvégén viszont garázstakarításba kezdtem és akkor találtam rá a rég elfeledett, nagymamámtól örökölt, jó állapotban lévő (csak a samottot kellett kiigazítanom rajt) békebeli teatűzhely. Elég nehéz volt egyedül kirakni a garázs mélyéből -mintha 1000m mélyről hoztam volna fel, úgy megszenvedtem vele-, de sikerült! Először alaposan kitakarítottam, majd kisamottoltam - samottpor és vízüveg megfelelő arányú keverékével-, majd kiégettem és sütöttem rajta egy kis agglegényrántottát (a menyasszonyomnak nagyon ízlett ). Ezután eszembe jutott a tavaly evett lepény. Gyorsan kerestem a padláson egy darab saválló acéllemezt, méretre vágtam -csak úgy ette a korongot-, majd sok szenvedés árán és egy kovácsot is megszégyenítve peremet kalapácsoltam rá. Ráillesztettem a tűzhelyre, majd tavasz szőlővenyigével jó alaposan befűtöttem alá. Ezután jöhetett rá a tészta, a töltelék és már kész is volt! Elég részletes volt? > > >
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #6801 Dátum: 2014. Július 23. - 23:08:49 » |
|
Hát... szóval az úgy kezdődött, hogy tavaly a bugaci Magyarok Találkozóján ettem olyan lángosszerű mutyit, amit sparhelten sütöttek... nagyon finom volt, csak drága. Volt benne lepénytészta -szerintem lángos tésztából-fokhagymás tejföl, sonka, sajt, hagyma, káposzta és megpróbáltam ellesni a fortélyait, de nem nagyon ment. Aztán mivel az idei évben elég sok munkám támadt -tudjátok, nagy a kert, nagy a hajtás, nagy a káosz, stb.- így hetek óta terezem, hogy sütögetni kellene valamit. A hétvégén viszont garázstakarításba kezdtem és akkor találtam rá a rég elfeledett, nagymamámtól örökölt, jó állapotban lévő (csak a samottot kellett kiigazítanom rajt) békebeli teatűzhely. Elég nehéz volt egyedül kirakni a garázs mélyéből -mintha 1000m mélyről hoztam volna fel, úgy megszenvedtem vele-, de sikerült! Először alaposan kitakarítottam, majd kisamottoltam - samottpor és vízüveg megfelelő arányú keverékével-, majd kiégettem és sütöttem rajta egy kis agglegényrántottát (a menyasszonyomnak nagyon ízlett ). Ezután eszembe jutott a tavaly evett lepény. Gyorsan kerestem a padláson egy darab saválló acéllemezt, méretre vágtam -csak úgy ette a korongot-, majd sok szenvedés árán és egy kovácsot is megszégyenítve peremet kalapácsoltam rá. Ráillesztettem a tűzhelyre, majd tavasz szőlővenyigével jó alaposan befűtöttem alá. Ezután jöhetett rá a tészta, a töltelék és már kész is volt! Elég részletes volt? > > > Szóval magyar találkozón vakarót etettek a jónéppel?
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #6802 Dátum: 2014. Július 23. - 23:12:09 » |
|
Szóval magyar találkozón vakarót etettek a jónéppel? Valami olyasmit
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #6803 Dátum: 2014. Július 23. - 23:17:47 » |
|
Amúgy a neten találtam rá a tészta receptjére: 50 dkg liszt 1 csomag élesztő 2,5 dl tej 1 dl víz 3 kávéskanál porcukor 3 kávéskanál só Csak két dologban módosítottam: én teljeskiörlésű tönkölybúza lisztet raktam bele és a szokásos egy órás kelesztés helyett 3 órát kelt a tészta úgy, hogy kb. óránként átgyúrta a párom és hagytuk újrakelni. Így egy kicsit nyúlósabb állagú tésztát kaptunk. Ezután az egyik felét megsütöttem az olajozott lapon, megfordítottam, ennek a felére ment a töltelék (fokhagymás tejföl, sonka, kolbász, zöldségek, sajt, feketebors és egy csipet tárkony), majd a másik felét ráhajtottam. Amíg a külső fele is megsült, addigra a belseje is kész volt.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Fkorei
|
|
« Új üzenet #6804 Dátum: 2014. Július 24. - 09:49:14 » |
|
Megcsináltuk, finom lett Az őszt várom, hogy legyen szőlő, és akkor lehet csinálni fácánt Vincellér módra, az kedvencem eddig.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
monticola
|
|
« Új üzenet #6805 Dátum: 2014. Július 24. - 23:22:57 » |
|
Megcsináltuk, finom lett Az őszt várom, hogy legyen szőlő, és akkor lehet csinálni fácánt Vincellér módra, az kedvencem eddig. Örülök, ha Nektek is tetszett. A vincellér dolgot részleteznéd?
|
|
|
Naplózva
|
"S kezedben érzed azt a remegést, mely egyidős az emberrel, az ölés készségét, ezt a tilalmas vonzást, ezt a mindennél erősebb szenvedélyt, ezt az ingert, mely nem jó és nem rossz, hanem minden élet egyik titkos ingere: erősebbnek lenni, mint a másik, ügyesebbnek lenni, mester maradni, nem hibázni."
|
|
|
Bentshaft
|
|
« Új üzenet #6806 Dátum: 2014. Július 25. - 01:43:18 » |
|
-Tegnapi steak vacsora, -es a mai miccs.
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
Fkorei
|
|
« Új üzenet #6807 Dátum: 2014. Július 25. - 12:30:08 » |
|
Örülök, ha Nektek is tetszett. A vincellér dolgot részleteznéd? Begépelni lusta voltam, szóval lefotóztam a receptet ami nekem van A neten is megtalálható a recept, nem tudom azok milyenek, én ezt készítettem, annyi módosítással, hogy nem választottam ketté a szőlőt, hanem mindet kinyomkodtam egy szűrőben. (Mert nem volt meg a 1,5 kg ) Illetve csak fehér szőlőt használtam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lkarcsi
Vendég
|
|
« Új üzenet #6808 Dátum: 2014. Július 28. - 13:26:56 » |
|
A hétvégén buliztunk és főzőcskéztünk kicsit Csülök kemencében: Vadnyúl comb Sous Vide Supreme-ban készítve ,majd pirítva kicsit Töltött káposzta ( 50 literes bográcsban, füstölt oldalassal) Őzpörkölt Vaddisznó sült kemencében zöldségágyon
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #6809 Dátum: 2014. Július 28. - 13:31:43 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|