Oldalak: 1 ... 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 [150] 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646762 alkalommal)
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2235 Dátum: 2008. Október 24. - 11:25:49 »

Itt a fórumon ez nehezen valósítható meg. A weboldalon viszont nagyon szépen. Ha gondoljátok ott meg lehet csinálni, szétszedni a recepteket, az egyes témákat abc sorrendbe rendezi, stb.
Voldi
Én arra gondoltam, hogy nyitnék egy rovatot, ami kiegészítené a recepteket. Oda aztán beírnám ABC sorrendben a recepteket és hogy a Receptgyűjtemény rovatban melyik oldalon található.
Ez eléggé kézivezérlésnek tűnik, sok buktatóval. Miért nem jó a weboldali megoldás?
Jó a Casy :N -nem?
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #2236 Dátum: 2008. Október 24. - 11:35:22 »

Találjátok ki milyen bontásban legyen.
Menüpont/Levesek
               /....
               /....

A menüpont neve mi legyen? Vadételek? Receptjeink?

Voldi
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2237 Dátum: 2008. Október 24. - 11:41:04 »

Találjátok ki milyen bontásban legyen.
Menüpont/Levesek
               /....
               /....

A menüpont neve mi legyen? Vadételek? Receptjeink?

Voldi
Ha lehet, akkor Receptjeink, vagy Fórumos receptek.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #2238 Dátum: 2008. Október 24. - 11:41:35 »

(menüpont) Fözőtudományunk/ Levesek
                                         / Sütés-Főzés
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #2239 Dátum: 2008. Október 24. - 11:42:11 »

Találjátok ki milyen bontásban legyen.
Menüpont/Levesek
               /....
               /....

A menüpont neve mi legyen? Vadételek? Receptjeink?

Voldi
Ha lehet, akkor Receptjeink, vagy Fórumos receptek.
Az se rossz de olyan sablonos....
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #2240 Dátum: 2008. Október 26. - 14:55:27 »



Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #2241 Dátum: 2008. Október 26. - 15:32:55 »

Lemaradt
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2242 Dátum: 2008. Október 27. - 09:54:54 »

A tőserdei tárcsázás:

Sül a köret (szalonna és lilahagymás krumpli)



És a lényeg: a HÚS  Nyami



A laposüvegek mennyiségét inkább nem írom meg, mert a zasszony cenzúrázta a képet, mondván, hogy az már durva volt  Bion Bion Bion Bion Bion (Pedig Ő is ivott belőle Nyihi)

Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2243 Dátum: 2008. Október 27. - 09:57:47 »

Nem tudjátok, hogy ez milyen gomba lehet?

http://kepfeltoltes.hu/view/081027/DSC00493_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Egy csomót találtunk belőle egy nyárfa tuskósban. (gallérja is van neki)
Átnéztem már két-három határozót, de olyat, ami egy az egyben hasonlítana erre, olyat nem találtam.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16600



« Új üzenet #2244 Dátum: 2008. Október 27. - 10:25:58 »

Nem tudjátok, hogy ez milyen gomba lehet?

http://kepfeltoltes.hu/view/081027/DSC00493_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Egy csomót találtunk belőle egy nyárfa tuskósban. (gallérja is van neki)
Átnéztem már két-három határozót, de olyat, ami egy az egyben hasonlítana erre, olyat nem találtam.
Szerintem gyűrüs tuskógomba(Armillaria mellea)
http://mek.oszk.hu/adatbazis/lexikon/phplex/lexikon/d/gombak/47.HTM
Ne tévesszen meg, hogy a képen kicsit másként néz ki, ez valójában egy gyűjtőnév, nagyon változatos tud lenni. A tieid nagy méretűek és szétterültebbek, mint ami a belinkelt határozóban látható.
Ehető, aromás, ízletes, de a szakirodalom szerint legalább húsz percig kell főzni. Én nem szoktam ennyit vacakolni vele, sőt, rendeztünk már olyan "fondü party"-t ahol a forró olajba a hosszú tönkjüknél fogva belógattuk a gombákat oszt pár másodpercnyi sütés után dúrtuk befele a gyomorba...
A fehér spórapor ami miatt a csoportban lejjebb lévők olyan lisztes-penészes formák, elég jó határozóbélyeg.
Ja, egyébként ma is ezt reggeliztem gombás tojás formájában, tegnap leszüreteltem egy tuskót az erdőn, tele lett a kosár.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16600



« Új üzenet #2245 Dátum: 2008. Október 27. - 10:33:49 »

Így nézett ki.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #2246 Dátum: 2008. Október 27. - 10:51:03 »

Szerintem gyűrüs tuskógomba(Armillaria mellea)
http://mek.oszk.hu/adatbazis/lexikon/phplex/lexikon/d/gombak/47.HTM
Ne tévesszen meg, hogy a képen kicsit másként néz ki, ez valójában egy gyűjtőnév, nagyon változatos tud lenni. A tieid nagy méretűek és szétterültebbek, mint ami a belinkelt határozóban látható.
Ehető, aromás, ízletes, de a szakirodalom szerint legalább húsz percig kell főzni. Én nem szoktam ennyit vacakolni vele, sőt, rendeztünk már olyan "fondü party"-t ahol a forró olajba a hosszú tönkjüknél fogva belógattuk a gombákat oszt pár másodpercnyi sütés után dúrtuk befele a gyomorba...
A fehér spórapor ami miatt a csoportban lejjebb lévők olyan lisztes-penészes formák, elég jó határozóbélyeg.
Ja, egyébként ma is ezt reggeliztem gombás tojás formájában, tegnap leszüreteltem egy tuskót az erdőn, tele lett a kosár.

Szerintem is az.
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2247 Dátum: 2008. Október 27. - 11:09:09 »

Szerintem gyűrüs tuskógomba(Armillaria mellea)
http://mek.oszk.hu/adatbazis/lexikon/phplex/lexikon/d/gombak/47.HTM
Ne tévesszen meg, hogy a képen kicsit másként néz ki, ez valójában egy gyűjtőnév, nagyon változatos tud lenni. A tieid nagy méretűek és szétterültebbek, mint ami a belinkelt határozóban látható.
Ehető, aromás, ízletes, de a szakirodalom szerint legalább húsz percig kell főzni. Én nem szoktam ennyit vacakolni vele, sőt, rendeztünk már olyan "fondü party"-t ahol a forró olajba a hosszú tönkjüknél fogva belógattuk a gombákat oszt pár másodpercnyi sütés után dúrtuk befele a gyomorba...
A fehér spórapor ami miatt a csoportban lejjebb lévők olyan lisztes-penészes formák, elég jó határozóbélyeg.
Ja, egyébként ma is ezt reggeliztem gombás tojás formájában, tegnap leszüreteltem egy tuskót az erdőn, tele lett a kosár.
Köszönöm!-kicsit utánaolvasok ennek a gombának és ha teljesen biztos vagyok benne, akkor visszamegyek értük. Ahol ezt fényképeztem, ott 3-4 tuskón nőtt és csak nem egy-két kosárra való nőtt belőle.
Egyébként pénteken szedtünk kb. 3,5kg laskagombát, két szatyor őzlábgombát és egy szatyor lila pereszkét, fenyőtinórút és ízletes vargányát.Meg egy kismacskát. Ezekért érdemes volt bejárni az egész határt.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2248 Dátum: 2008. Október 27. - 11:10:56 »

Szerintem is az.


Igen-ezen a képen már jól látható a hasonlóság.ugyanarról a gombáról beszélünk.Köszönöm mindkettőtöknek!
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #2249 Dátum: 2008. Október 27. - 11:17:14 »

Igen-ezen a képen már jól látható a hasonlóság.ugyanarról a gombáról beszélünk.Köszönöm mindkettőtöknek!

Legalább 20 percig főzendő!!!
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Oldalak: 1 ... 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 [150] 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: