Oldalak: 1 ... 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 [449] 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646785 alkalommal)
pati
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2904


« Új üzenet #6720 Dátum: 2013. December 29. - 20:14:21 »

Üsv pati!
Jól néz ki a coca gratulálok Igen  Emelem ! A kemencéről képet valahogy nem láttam. Fejvakarás Vállat von

Az íze is jó, ma is abból vacsiztunk, de még az "eleje" meg van.  Igen

Azért nem láttad, mert nem olvasod rendesen a Fórumot.  Röhög

Segítsünk egymásnak
« Új üzenet #4865 Dátum: 2013. December 15. - 22:08:57 »
Naplózva

"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem."
Üdv: pati
pati
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2904


« Új üzenet #6721 Dátum: 2013. December 29. - 20:20:25 »

Érlelés után szinte nem muszáj sütni sem, vagy tényleg csak minimálisat.
Most dolgoztam be egy hátsó futóművet. (49kg)
Én darabolás közben is nagyon jókat eszem belőle.
"Vágják le a fejét, töröljék ki a seggét és hozhatják!"  OOO


A malachoz nem volt kicsit forró a kemence?
Én a párolás és a pirítás idejét is duplájára tenném, de az kb 180-200 celsiuson.
Szerintem most ez több volt.

Valószínűleg túl melegre sikerült felfűteni, mert először beraktuk, meg pár perc múlva kivettük, mert nagyon sercegett, legalább fél órát hűtőttük a kemencét, utána tettük vissza "izzadni". A "végeredmény" viszont jó lett, megfelelően megpuhult, a bőre sem lett túl kemény, késsel is el lehetett vágni, egyedül a füle lett igazán ropogós. Ez volt az első igazi sütés, még ki kell tapasztalni a fa mennyiségét. A következő próba valószínűleg kenyér lesz.

A kollégával egy dologban egyetértettünk, ha így folytatjuk, mocskosul elhízunk.  Ördög
Naplózva

"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem."
Üdv: pati
pati
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2904


« Új üzenet #6722 Dátum: 2013. December 29. - 20:23:47 »

A kérdés csak az, hogy amikor megvetted, mennyit "érlelődött" már, és milyen körülmények között?
A csaj, aki a disszertációt írta, vágóhídról hozta a húst.

A régebbi próbálkozások húsboltos árúk voltak, így az előéletük ismeretlen. A mostaniaké ismert, mert saját vágás. Kevés olivaolajban elkevert só, bors, foghagyma, ezzel bekenve a hús, légmentesen becsomagolva a normál hűtőbe betéve.
Naplózva

"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem."
Üdv: pati
Bobakos
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1117


« Új üzenet #6723 Dátum: 2013. December 29. - 20:33:36 »

Idővel majd egyszerűbb lesz. Majd ráéreztek a dologra.
Én még a helyedben várnék a kenyérrel. Abban elég sok a buktató.

Ami viszont rengeteget segít és érdemes beszerezni: egy hőmérő a kemencébe és egy maghőmérő.
Jó kísérletezést, sok sikert!
Naplózva

Itt van egy süldő.....   ...  jó lesz ez kannak is!
pati
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2904


« Új üzenet #6724 Dátum: 2013. December 29. - 20:40:10 »

Idővel majd egyszerűbb lesz. Majd ráéreztek a dologra.
Én még a helyedben várnék a kenyérrel. Abban elég sok a buktató.

Ami viszont rengeteget segít és érdemes beszerezni: egy hőmérő a kemencébe és egy maghőmérő.
Jó kísérletezést, sok sikert!

Szeretjük a kihívásokat.  Ördög

Annyi infót már szereztünk, hogy lisztet kell beszórni, s abból meg lehet tudni, hogy mikor jó, ebben anyu tud segíteni, mert valamikor Ő sütött így.

A legtöbb hami ami sülni fog benne, az a héjában sült krumpli, ugyanis imádom, akár vajjal (nem rámával), akár pirított szalonnával vagy sonkával, ezeket bárhol, bármikor, hagymát mellé csak akkor, ha nem kell itthonról elmenni, meg a zasszony is távol van.  Ördög
Naplózva

"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem."
Üdv: pati
pati
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2904


« Új üzenet #6725 Dátum: 2013. December 29. - 20:45:37 »

Idővel majd egyszerűbb lesz. Majd ráéreztek a dologra.
Én még a helyedben várnék a kenyérrel. Abban elég sok a buktató.

Ami viszont rengeteget segít és érdemes beszerezni: egy hőmérő a kemencébe és egy maghőmérő.
Jó kísérletezést, sok sikert!

A másik tervezett projekt, néma kacsa sült, de a "delikvens" nem lehet idősebb 8 hónaposnál. Itt egyenlőre "alapanyag" próblémák adódtak.

Köszi a bíztatást, minnél több próbát, kísérletezést szeretnénk, ha nem sikerül, akkor vagy a blökik vagy a tyúkok fognak örülni.
Naplózva

"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem."
Üdv: pati
Bobakos
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1117


« Új üzenet #6726 Dátum: 2013. December 29. - 21:04:08 »

A másik tervezett projekt, néma kacsa sült, de a "delikvens" nem lehet idősebb 8 hónaposnál. Itt egyenlőre "alapanyag" próblémák adódtak.

Köszi a bíztatást, minnél több próbát, kísérletezést szeretnénk, ha nem sikerül, akkor vagy a blökik vagy a tyúkok fognak örülni.

Még egy nagy titkot el kell hogy áruljak, annak érdekében hogy ne kelljen semmit kidobni az elkészült művekből.
"Az idő nagy szakács."
(Ha elég későn készül el, és eközben van mit innotok, nincs az a félig nyers, de legalább odaégetett kaja amit meg ne ennétek jóízűen.)
 Nyihi
Naplózva

Itt van egy süldő.....   ...  jó lesz ez kannak is!
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #6727 Dátum: 2013. December 29. - 21:09:17 »

A legtöbb hami ami sülni fog benne, az a héjában sült krumpli, ugyanis imádom, akár vajjal (nem rámával), akár pirított szalonnával vagy sonkával, ezeket bárhol, bármikor, hagymát mellé csak akkor, ha nem kell itthonról elmenni, meg a zasszony is távol van.  Ördög

Kollégám, ha nagyobb vendégsereg érkezik, minden kemencében süt és főz.
Pl. csülökpörköltet is. Azt mondja, hogy töredék macera, mint tűzhelyen, nem kell kevergetni, beteszi fém edényben, és kiveszi készen.
Mondjuk én személy szerint jobban szeretem, ha a pörkölt kétszer-háromszor zsírjára sül, és mindannyiszor felengedem egy kis vízzel, de azt készséggel elhiszem, hogy 5-6 féle ételt egy menetben lezavarni benne, s közben a kemence előtt fröccsözni a vendégekkel sokkal kényelmesebb, mint a tűzhely előtt álldogálni fél napot.

Ákos tanácsát a hőmérőről fogadd meg. A celsius egzakt mérce, két egyforma fahasáb viszont nincs.

Sült krumplit én is szoktam készíteni, igaz, csak gázsütőben. Vízben, jó alaposan egyenként átdörgölöm, ezután megy a sütőbe rácson.
Körömpörkölt, csülökpörkölt mellé ez a legjobb, mert ha nem fogy el, elég pár percre visszatenni a sütőbe és olyan, mintha frissel sült volna.
Főtt krumplival ezt nem lehet eljátszani.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #6728 Dátum: 2013. December 30. - 22:29:36 »

A minap ettem kemencében (olyan cserépbográcsban mint amilyen többünknek is van) készült tyúkhúslevest!  Valóban fenséges volt! Nyami Nyami
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #6729 Dátum: 2014. Január 01. - 17:39:33 »

Egy kis light-os vacsora.  Piál

Naplózva
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11253


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #6730 Dátum: 2014. Január 01. - 18:01:15 »

Egy kis light-os vacsora.  Piál


Te is maradékevő vagy? Régen a kutya látta el a feladatot,illetve a disznó. Mióta férj és apuka lettem,nálunk is mindkét szerep az enyém. Talán tavasztól segít majd egy 4 lábú társ. Vigyorog
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #6731 Dátum: 2014. Január 01. - 18:05:44 »

Ki mondta, hogy ez maradék? Szerintem 10 főre még elég lenne a tegnapi menü.  Ördög
Naplózva
emerik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 344


« Új üzenet #6732 Dátum: 2014. Január 02. - 11:48:54 »


   Emelem     Vadmalac sült
Naplózva
pati
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2904


« Új üzenet #6733 Dátum: 2014. Január 02. - 17:44:42 »

Ákos tanácsát a hőmérőről fogadd meg. A celsius egzakt mérce, két egyforma fahasáb viszont nincs.

Megfogadom, most jön egy-két hét kemény meló, addig nem lesz időm ezzel foglalkozni.  Igen
Naplózva

"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem."
Üdv: pati
Herjan
Rügy
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1


« Új üzenet #6734 Dátum: 2014. Január 06. - 21:01:30 »

Sziasztok!
Szakértőktől szeretném megkérdezni, hogy az őzhúst pácoláskor szabad-e sózni?  Vállat von
Köszönettel.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 [449] 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: