Oldalak: 1 ... 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 [448] 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646777 alkalommal)
Cheyenne
Vendég
« Új üzenet #6705 Dátum: 2013. December 23. - 20:57:21 »

No! Megoldódott a probléma.  A Nő, kiporciózta.. 
Zsírosat eszünk idén is..  Fa testápoló ..

Köszönet Nektek!  Emelem
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #6706 Dátum: 2013. December 24. - 13:44:10 »

Bezzeg a Ti tésztás halas leveteknek nincs párja!  Szerencsére!  Ördög
Nem tehetek róla, hogy neked csak az ízlik amit gumicsizmából főztek... A Te kedvedért nem rontom el a főztömet.
Esetleg, ha úgy hozná a balsors, hogy Te is eszel a halászlémből, majd kérünk egy használt gumicsizmát a sertéstelepről és a Te porciódat abban szervírozzuk.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #6707 Dátum: 2013. December 28. - 14:12:51 »

http://phd.lib.uni-corvinus.hu/533/
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Cheyenne
Vendég
« Új üzenet #6708 Dátum: 2013. December 28. - 15:14:06 »


     Lári-fári..      ..a disznó az igazi.., és az is marad nálam, amíg világ a világ.., + 1 nap.  Ördög ..

A szervezetre gyakorolt hatását, meg lemérheted rajtam..  Röhög ..
Naplózva
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #6709 Dátum: 2013. December 28. - 19:46:45 »

Egy árnyalatnyit érintett vagyok az ügyben ,csak arra szernék utalni ,hogy míg a sertés kombinátok többnyire fiatal állatokkal látják el a piacot addig marhából borjuként  a antibiotikumos vén teheneket árulják , mivel a borjú a Török,Iráni egyéb arab piacokon van.. Nem
Naplózva
pati
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2904


« Új üzenet #6710 Dátum: 2013. December 28. - 20:22:27 »

Felvattuk a kemencét a malckával (7.5 kg-os lett). Egy napig volt "pácolva", azaz némi füszerkeverékkel bedörzsölve, a pocijába tettünk két almát és három fej hagymát egészben, letakartuk alufóliával és majd két órát "pároltuk", azután levettük róla a "takarót" (a fülein és a csülkein rajthagytuk), és így sütöttük még kb. húsz percet, közben sörrel locsolgattuk (2 doboz aranyfácán ment rá).

Így nézett ki a sütés elött:
 

 
Ekkor vettük le róla az alufóliát:
 

 
A "végeredmény" így nézett ki:
 


 
Az íze se lett rossz, mivel legkésőbb márciusban ismétlünk.
Naplózva

"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem."
Üdv: pati
csontmetsző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3311


Vadász-Csontmetsző


WWW
« Új üzenet #6711 Dátum: 2013. December 28. - 20:27:14 »

Jól elcsesztétek! Ördög
Nyam -nyam!  Igen
Naplózva

" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! "
- Csergezán Pál -
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #6712 Dátum: 2013. December 28. - 21:22:41 »

Meg is ettétek? Éhes
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #6713 Dátum: 2013. December 28. - 21:24:01 »


Végigolvastam és nem tudom, hogy helyes következtetéseket vontam-e le.

1. A hátszín 5 fokos hőmérsékleten 8 nap érlelés után porhanyóssá válik.
2. 0 fokon ugyanehhez az állapothoz több mint 2 hét kell.
3. Szobahőmérsékleten pár nap alatt megromlik.
4. Ultrahangos kezeléssel a porhanyósság 1 óra alatt elérhető, cserébe a fehérjetartalom negyedére csökken.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
pati
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2904


« Új üzenet #6714 Dátum: 2013. December 28. - 21:26:31 »

Meg is ettétek? Éhes

Maradt holnapra is, nem voltunk "formában".  Ördög
Naplózva

"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem."
Üdv: pati
pati
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2904


« Új üzenet #6715 Dátum: 2013. December 28. - 21:42:40 »

Végigolvastam és nem tudom, hogy helyes következtetéseket vontam-e le.

1. A hátszín 5 fokos hőmérsékleten 8 nap érlelés után porhanyóssá válik.
2. 0 fokon ugyanehhez az állapothoz több mint 2 hét kell.
3. Szobahőmérsékleten pár nap alatt megromlik.
4. Ultrahangos kezeléssel a porhanyósság 1 óra alatt elérhető, cserébe a fehérjetartalom negyedére csökken.

Lajos, annyi személyes tapasztalat, hogy nem tudtam jó marhasültet "csinálni", vagy olyan lett mint a tapló vagy nyers maradt. Profiktól (szakácsok) kértem tanácsot, azt mondták, hogy érleljem a húst 1.5-2 hétig a hűtőben, utána süssem meg, így már egészen elfogadhatókra sikerül.
Naplózva

"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem."
Üdv: pati
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2660


« Új üzenet #6716 Dátum: 2013. December 28. - 21:51:20 »

Lajos, annyi személyes tapasztalat, hogy nem tudtam jó marhasültet "csinálni", vagy olyan lett mint a tapló vagy nyers maradt. Profiktól (szakácsok) kértem tanácsot, azt mondták, hogy érleljem a húst 1.5-2 hétig a hűtőben, utána süssem meg, így már egészen elfogadhatókra sikerül.
Üsv pati!
Jól néz ki a coca gratulálok Igen  Emelem ! A kemencéről képet valahogy nem láttam. Fejvakarás Vállat von
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Bobakos
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1117


« Új üzenet #6717 Dátum: 2013. December 28. - 21:55:21 »

Lajos, annyi személyes tapasztalat, hogy nem tudtam jó marhasültet "csinálni", vagy olyan lett mint a tapló vagy nyers maradt. Profiktól (szakácsok) kértem tanácsot, azt mondták, hogy érleljem a húst 1.5-2 hétig a hűtőben, utána süssem meg, így már egészen elfogadhatókra sikerül.

Érlelés után szinte nem muszáj sütni sem, vagy tényleg csak minimálisat.
Most dolgoztam be egy hátsó futóművet. (49kg)
Én darabolás közben is nagyon jókat eszem belőle.
"Vágják le a fejét, töröljék ki a seggét és hozhatják!"  OOO


A malachoz nem volt kicsit forró a kemence?
Én a párolás és a pirítás idejét is duplájára tenném, de az kb 180-200 celsiuson.
Szerintem most ez több volt.
Naplózva

Itt van egy süldő.....   ...  jó lesz ez kannak is!
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #6718 Dátum: 2013. December 28. - 22:08:52 »

Lajos, annyi személyes tapasztalat, hogy nem tudtam jó marhasültet "csinálni", vagy olyan lett mint a tapló vagy nyers maradt. Profiktól (szakácsok) kértem tanácsot, azt mondták, hogy érleljem a húst 1.5-2 hétig a hűtőben, utána süssem meg, így már egészen elfogadhatókra sikerül.

A kérdés csak az, hogy amikor megvetted, mennyit "érlelődött" már, és milyen körülmények között?
A csaj, aki a disszertációt írta, vágóhídról hozta a húst.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #6719 Dátum: 2013. December 28. - 22:12:33 »

A malachoz nem volt kicsit forró a kemence?
Én a párolás és a pirítás idejét is duplájára tenném, de az kb 180-200 celsiuson.
Szerintem most ez több volt.

Amikor a vaddisznót sütöttük, 280-ról indítottunk, kb. 150 volt, amikor kivettük.   
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Oldalak: 1 ... 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 [448] 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: