Cheyenne
Vendég
|
|
« Új üzenet #6705 Dátum: 2013. December 23. - 20:57:21 » |
|
No! Megoldódott a probléma. A Nő, kiporciózta.. Zsírosat eszünk idén is.. .. Köszönet Nektek!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #6706 Dátum: 2013. December 24. - 13:44:10 » |
|
Bezzeg a Ti tésztás halas leveteknek nincs párja! Szerencsére! Nem tehetek róla, hogy neked csak az ízlik amit gumicsizmából főztek... A Te kedvedért nem rontom el a főztömet. Esetleg, ha úgy hozná a balsors, hogy Te is eszel a halászlémből, majd kérünk egy használt gumicsizmát a sertéstelepről és a Te porciódat abban szervírozzuk.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #6707 Dátum: 2013. December 28. - 14:12:51 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Cheyenne
Vendég
|
|
« Új üzenet #6708 Dátum: 2013. December 28. - 15:14:06 » |
|
Lári-fári.. ..a disznó az igazi.., és az is marad nálam, amíg világ a világ.., + 1 nap. .. A szervezetre gyakorolt hatását, meg lemérheted rajtam.. ..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
vadasz75
|
|
« Új üzenet #6709 Dátum: 2013. December 28. - 19:46:45 » |
|
Egy árnyalatnyit érintett vagyok az ügyben ,csak arra szernék utalni ,hogy míg a sertés kombinátok többnyire fiatal állatokkal látják el a piacot addig marhából borjuként a antibiotikumos vén teheneket árulják , mivel a borjú a Török,Iráni egyéb arab piacokon van..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
pati
|
|
« Új üzenet #6710 Dátum: 2013. December 28. - 20:22:27 » |
|
Felvattuk a kemencét a malckával (7.5 kg-os lett). Egy napig volt "pácolva", azaz némi füszerkeverékkel bedörzsölve, a pocijába tettünk két almát és három fej hagymát egészben, letakartuk alufóliával és majd két órát "pároltuk", azután levettük róla a "takarót" (a fülein és a csülkein rajthagytuk), és így sütöttük még kb. húsz percet, közben sörrel locsolgattuk (2 doboz aranyfácán ment rá). Így nézett ki a sütés elött: Ekkor vettük le róla az alufóliát: A "végeredmény" így nézett ki: Az íze se lett rossz, mivel legkésőbb márciusban ismétlünk.
|
|
|
Naplózva
|
"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem." Üdv: pati
|
|
|
csontmetsző
|
|
« Új üzenet #6711 Dátum: 2013. December 28. - 20:27:14 » |
|
Jól elcsesztétek! Nyam -nyam!
|
|
|
Naplózva
|
" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! " - Csergezán Pál -
|
|
|
Troja
|
|
« Új üzenet #6712 Dátum: 2013. December 28. - 21:22:41 » |
|
Meg is ettétek?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #6713 Dátum: 2013. December 28. - 21:24:01 » |
|
Végigolvastam és nem tudom, hogy helyes következtetéseket vontam-e le. 1. A hátszín 5 fokos hőmérsékleten 8 nap érlelés után porhanyóssá válik. 2. 0 fokon ugyanehhez az állapothoz több mint 2 hét kell. 3. Szobahőmérsékleten pár nap alatt megromlik. 4. Ultrahangos kezeléssel a porhanyósság 1 óra alatt elérhető, cserébe a fehérjetartalom negyedére csökken.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
pati
|
|
« Új üzenet #6714 Dátum: 2013. December 28. - 21:26:31 » |
|
Meg is ettétek? Maradt holnapra is, nem voltunk "formában".
|
|
|
Naplózva
|
"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem." Üdv: pati
|
|
|
pati
|
|
« Új üzenet #6715 Dátum: 2013. December 28. - 21:42:40 » |
|
Végigolvastam és nem tudom, hogy helyes következtetéseket vontam-e le.
1. A hátszín 5 fokos hőmérsékleten 8 nap érlelés után porhanyóssá válik. 2. 0 fokon ugyanehhez az állapothoz több mint 2 hét kell. 3. Szobahőmérsékleten pár nap alatt megromlik. 4. Ultrahangos kezeléssel a porhanyósság 1 óra alatt elérhető, cserébe a fehérjetartalom negyedére csökken.
Lajos, annyi személyes tapasztalat, hogy nem tudtam jó marhasültet "csinálni", vagy olyan lett mint a tapló vagy nyers maradt. Profiktól (szakácsok) kértem tanácsot, azt mondták, hogy érleljem a húst 1.5-2 hétig a hűtőben, utána süssem meg, így már egészen elfogadhatókra sikerül.
|
|
|
Naplózva
|
"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem." Üdv: pati
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #6716 Dátum: 2013. December 28. - 21:51:20 » |
|
Lajos, annyi személyes tapasztalat, hogy nem tudtam jó marhasültet "csinálni", vagy olyan lett mint a tapló vagy nyers maradt. Profiktól (szakácsok) kértem tanácsot, azt mondták, hogy érleljem a húst 1.5-2 hétig a hűtőben, utána süssem meg, így már egészen elfogadhatókra sikerül.
Üsv pati! Jól néz ki a coca gratulálok ! A kemencéről képet valahogy nem láttam.
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
Bobakos
|
|
« Új üzenet #6717 Dátum: 2013. December 28. - 21:55:21 » |
|
Lajos, annyi személyes tapasztalat, hogy nem tudtam jó marhasültet "csinálni", vagy olyan lett mint a tapló vagy nyers maradt. Profiktól (szakácsok) kértem tanácsot, azt mondták, hogy érleljem a húst 1.5-2 hétig a hűtőben, utána süssem meg, így már egészen elfogadhatókra sikerül.
Érlelés után szinte nem muszáj sütni sem, vagy tényleg csak minimálisat. Most dolgoztam be egy hátsó futóművet. (49kg) Én darabolás közben is nagyon jókat eszem belőle. "Vágják le a fejét, töröljék ki a seggét és hozhatják!" A malachoz nem volt kicsit forró a kemence? Én a párolás és a pirítás idejét is duplájára tenném, de az kb 180-200 celsiuson. Szerintem most ez több volt.
|
|
|
Naplózva
|
Itt van egy süldő..... ... jó lesz ez kannak is!
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #6718 Dátum: 2013. December 28. - 22:08:52 » |
|
Lajos, annyi személyes tapasztalat, hogy nem tudtam jó marhasültet "csinálni", vagy olyan lett mint a tapló vagy nyers maradt. Profiktól (szakácsok) kértem tanácsot, azt mondták, hogy érleljem a húst 1.5-2 hétig a hűtőben, utána süssem meg, így már egészen elfogadhatókra sikerül.
A kérdés csak az, hogy amikor megvetted, mennyit "érlelődött" már, és milyen körülmények között? A csaj, aki a disszertációt írta, vágóhídról hozta a húst.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #6719 Dátum: 2013. December 28. - 22:12:33 » |
|
A malachoz nem volt kicsit forró a kemence? Én a párolás és a pirítás idejét is duplájára tenném, de az kb 180-200 celsiuson. Szerintem most ez több volt.
Amikor a vaddisznót sütöttük, 280-ról indítottunk, kb. 150 volt, amikor kivettük.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
|