Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #6690 Dátum: 2013. December 23. - 17:50:22 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
Kapszli
|
|
« Új üzenet #6691 Dátum: 2013. December 23. - 18:44:04 » |
|
Tegnap mi is elkészítettük a horgászegyletben a szokásos évzáró halászlevet, vagy 40 főre. Felöntva vízzel, rádobva az úszóhólyagok: Voldi! Ilyet még nem láttam, hogy az úszóhólyagokat is beleteszik a halászlébe. És meg is eszitek a hólyagot? Mondjuk mi itt a Tiszánál nem így főzzük a halászlevet, de gondolom, ezt nem kell bemutatnom.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv:Kapszli
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9527
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #6692 Dátum: 2013. December 23. - 18:48:51 » |
|
Voldi! Ilyet még nem láttam, hogy az úszóhólyagokat is beleteszik a halászlébe. És meg is eszitek a hólyagot? Mondjuk mi itt a Tiszánál nem így főzzük a halászlevet, de gondolom, ezt nem kell bemutatnom. Mielőtt kész, kiszedjük a léből. Nagyon sok enyv fő ki belőle.
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #6693 Dátum: 2013. December 23. - 18:53:29 » |
|
Voldi! Ilyet még nem láttam, hogy az úszóhólyagokat is beleteszik a halászlébe. És meg is eszitek a hólyagot? Mondjuk mi itt a Tiszánál nem így főzzük a halászlevet, de gondolom, ezt nem kell bemutatnom. Pedig bele kell tenni. Meg még egy pár dolgot a belsejéből, amiről jobb, ha nem tudsz... A Tiszánál ti hallevest főztök...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Kapszli
|
|
« Új üzenet #6694 Dátum: 2013. December 23. - 18:56:17 » |
|
Mielőtt kész, kiszedjük a léből. Nagyon sok enyv fő ki belőle.
Nálunk meg is lennének sértődve a gyerekek, ha beletennénk a halászlébe (Nem lenne mit durrogtatni. )!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv:Kapszli
|
|
|
Kapszli
|
|
« Új üzenet #6695 Dátum: 2013. December 23. - 19:02:50 » |
|
Pedig bele kell tenni. Meg még egy pár dolgot a belsejéből, amiről jobb, ha nem tudsz... A Tiszánál ti hallevest főztök... Engem az ilyen dolgok nem zavarnak, hogy mik kerülnek bele. Én nagyon szeretem a Dunai halászlevet gyufatésztával, ha megyek Jánoshalmára a komámhoz az apósával mindig azt főzetek. Amúgy meg a halleves jobb, mint a halásznak a leve!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv:Kapszli
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #6696 Dátum: 2013. December 23. - 19:05:58 » |
|
Pedig bele kell tenni. Meg még egy pár dolgot a belsejéből, amiről jobb, ha nem tudsz... A Tiszánál ti hallevest főztök... Bezzeg a Ti tésztás halas leveteknek nincs párja! Szerencsére!
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Cheyenne
Vendég
|
|
« Új üzenet #6697 Dátum: 2013. December 23. - 19:47:52 » |
|
Tud Valaki tuti tippet, a kocsonyalé tökéletes zsírtalanítására? Lehetőleg, gyorsba kellene.. ..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #6698 Dátum: 2013. December 23. - 20:12:37 » |
|
Tud Valaki tuti tippet, a kocsonyalé tökéletes zsírtalanítására? Lehetőleg, gyorsba kellene.. .. Szedőkanál (merőkanál) sok türelem.
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #6699 Dátum: 2013. December 23. - 20:16:59 » |
|
Tud Valaki tuti tippet, a kocsonyalé tökéletes zsírtalanítására? Lehetőleg, gyorsba kellene.. .. Én úgy szoktam, hogy egybe beteszem a fagyasztóba (nem megfagyni!) és ha kihűlt egybe leszedhető a zsír. Utána enyhe felmelegítés és tányérokba. Ha ez is lassú, marad a merőkanál, és a fehér szalvéta! A szalvétát ráteríted a tetejére, és sokszor cserélgeted.
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Cheyenne
Vendég
|
|
« Új üzenet #6700 Dátum: 2013. December 23. - 20:20:24 » |
|
Szedőkanál (merőkanál) sok türelem. Praktikusabb megoldást várnék. U.i., nagyon remeg a kezem. : ..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Cheyenne
Vendég
|
|
« Új üzenet #6701 Dátum: 2013. December 23. - 20:30:06 » |
|
Én úgy szoktam, hogy egybe beteszem a fagyasztóba (nem megfagyni!) és ha kihűlt egybe leszedhető a zsír. Utána enyhe felmelegítés és tányérokba. Ha ez is lassú, marad a merőkanál, és a fehér szalvéta! A szalvétát ráteríted a tetejére, és sokszor cserélgeted.
ezeket már végigjártam..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #6702 Dátum: 2013. December 23. - 20:32:54 » |
|
Tud Valaki tuti tippet, a kocsonyalé tökéletes zsírtalanítására? Lehetőleg, gyorsba kellene.. .. 1 liter vízhez 10 deka zselatin. Biztosan zsír mentes lesz. De milyen kocsonya az amin nincs zsír?
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Cheyenne
Vendég
|
|
« Új üzenet #6703 Dátum: 2013. December 23. - 20:37:19 » |
|
1 liter vízhez 10 deka zselatin. Biztosan zsír mentes lesz.
De milyen kocsonya az amin nincs zsír?
.. .. ..a tetején nemkívánatos csak! Egy "tükör" kocsonyát szeretnék.., de zsírosssat, húsosat!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #6704 Dátum: 2013. December 23. - 20:51:33 » |
|
Praktikusabb megoldást várnék. U.i., nagyon remeg a kezem. : .. Ha valóban nagyon remeg a kezed, miért a kocsonyával szarakodsz???
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
|