Soma
|
|
« Új üzenet #6645 Dátum: 2013. Október 21. - 22:49:59 » |
|
Az a helyzet, hogy a bélszínre sajnálom a pénzt, van annak más helye is... szóval ha tatárért veszek húst, akkor fartő, ha pedig a pörköltnek valóból privatizálok egy kicsit, akkor lapocka. Ezek, pláne a lapocka, nem puha húsok, nagyon gondosan kell pucolni őket és kétszer átdarálom az apró lyukú tárcsával. Érlelni nem szoktam, de ha úgy jön ki a lépés, hogy nem azonnal csinálom, akkor durvára tört borssal és olajjal bedörzsölöm a húsdarabokat oszt szorosan egymásra rakom őket egy fedeles műanyag dobozban, nyakonöntöm olajjal, hogy ellepje és eldugom a hűtőben felhasználásig. Ha nagyon akciós, akkor előfordul, hogy hátszínt veszek de azt inkább megsütöm grillen, "éppenhogy". Én az eddigi hozzászólásokat úgy értelmeztem, hogy a tatárról megy a vita. Erre Te ideteszel valami darálthús receptet! Most már legalább tudom, hogy a halászlének nevezett förmedvényed receptje hogy kezdődik. "Az a helyzet, hogy halra sajnálom a pénzt, van annak más helye is... szóval kimegyek a dögkútra, kihalászok egy érlelt lófejet. Ha a szomszédok már megelőztek, akkor marad a kutyaeledel boltból 2 kiló csirkeláb...."
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #6646 Dátum: 2013. Október 22. - 01:36:41 » |
|
Én az eddigi hozzászólásokat úgy értelmeztem, hogy a tatárról megy a vita. Erre Te ideteszel valami darálthús receptet! Most már legalább tudom, hogy a halászlének nevezett förmedvényed receptje hogy kezdődik. "Az a helyzet, hogy halra sajnálom a pénzt, van annak más helye is... szóval kimegyek a dögkútra, kihalászok egy érlelt lófejet. Ha a szomszédok már megelőztek, akkor marad a kutyaeledel boltból 2 kiló csirkeláb...." Tudod Te szerencsétlen gasztroanalfabéta gumicsimafőző, traktorbelsőn szocializálódott fokhagymaszagú aluljárótöltelék, a kolbászba, szalámiba sem csak bélszínt darálunk oszt mégis megesszük. Fontos lehet a bélszín puhasága ha szeletben vagy egészben süti az ember, de pont darálva nem jön át annyira a dolog. Persze ezt magyarázhatom annak akinek a bélszínről a szürke egy árnyalata jut eszébe a szűzpecsenyéről meg a roston sült tinédzserlány... A halászlémet meg ne vedd a szádra, nem kínáltalak...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #6647 Dátum: 2013. Október 22. - 09:35:20 » |
|
Én az eddigi hozzászólásokat úgy értelmeztem, hogy a tatárról megy a vita. Erre Te ideteszel valami darálthús receptet! Most már legalább tudom, hogy a halászlének nevezett förmedvényed receptje hogy kezdődik. "Az a helyzet, hogy halra sajnálom a pénzt, van annak más helye is... szóval kimegyek a dögkútra, kihalászok egy érlelt lófejet. Ha a szomszédok már megelőztek, akkor marad a kutyaeledel boltból 2 kiló csirkeláb...." Soma...Ez qrva jó volt!...Mit ittál??
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #6648 Dátum: 2013. Október 22. - 10:22:49 » |
|
Szvsz annyira nem jó poén azon viccelődni, hogy kinek mire van pénze, dehát nem vagyunk egyformák...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #6649 Dátum: 2013. Október 22. - 11:33:33 » |
|
Szvsz annyira nem jó poén azon viccelődni, hogy kinek mire van pénze, dehát nem vagyunk egyformák...
Tudod Boar,szociálisan elég érzékeny vagyok...Lehet,hogy még átlag felett is. Abban a környezetben ahol élek és dolgozok, csak így lehet jól és megbecsülten tevékenykedni. De: Soma hozzászólása szerintem találó és humoros volt. Mert a reakciódnak igazából akkor lenne helye,ha éppen a krumplileves receptjén vitatkoztok,s nem pedig az eredetileg marhabélszínből készülő bifsztekén.Tisztelettel: B
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #6650 Dátum: 2013. Október 22. - 12:16:14 » |
|
Egyébként a 40-60 kilós vaddisznót sokkal többre becsülöm - mármint étkezési alapanyagot - mint a szarvasnak bármilyen változatát. Bezony ám! Sőt! Az se lenne baj, ha az egész oldalasból állna...
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #6651 Dátum: 2013. Október 22. - 12:30:03 » |
|
Bezony ám! Sőt! Az se lenne baj, ha az egész oldalasból állna... Én a sült vaddisznó tarjától sem voltam még rosszul!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #6652 Dátum: 2013. Október 22. - 12:32:31 » |
|
Holnap vaddisznó oldalas és máj készül a rokonságnak. Mert a máj,az máj.
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #6653 Dátum: 2013. Október 22. - 16:18:08 » |
|
Drága bogaram, ha már a vadászvizsgádra nem tanultad meg a botulizmust, akkor legalább olvass utána mielőtt butaságokat hordasz össze... :baGondolom, sosem csináltál még ilyet. Csak mert a hús felülete bebarnul az olaj, mustár hatására, amúgy meg sem egyik, sem másik nem alapértelmezett alkotórésze a tatárnak... Mondom én, hogy jobban tudod...
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #6654 Dátum: 2013. Október 22. - 18:20:44 » |
|
"A halászlémet meg ne vedd a szádra," No ezt megígérem, hogy a "halászlédnek" nevezett lófej ázalékot nem veszem a számba! Az írásod többi részét nem részletezem, mert látszik, hogy annyi eszed sincs, hogy józanul megértsd azt a pár értelmesebb mondatodat, amit tök részegen szoktál leírni.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #6655 Dátum: 2013. Október 22. - 20:00:18 » |
|
"A halászlémet meg ne vedd a szádra," No ezt megígérem, hogy a "halászlédnek" nevezett lófej ázalékot nem veszem a számba! Az írásod többi részét nem részletezem, mert látszik, hogy annyi eszed sincs, hogy józanul megértsd azt a pár értelmesebb mondatodat, amit tök részegen szoktál leírni.
Ne fáradj Soma, kérj egy kis pénzt Évától oszt menj, vegyél bélszínt...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #6656 Dátum: 2013. Október 22. - 22:22:28 » |
|
Ne fáradj Soma, kérj egy kis pénzt Évától oszt menj, vegyél bélszínt...
Nem szoktam venni. Ha megkívánom a tatárt, levágok egy 4 mázsás borjút, abból kijön 4-5 kiló bélszín meg 15 kiló lábszár pörköltbe, a többit meg kidobom.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #6657 Dátum: 2013. Október 23. - 10:15:02 » |
|
a többit meg kidobom. De még aznap este mert reggel már erősen keresik...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
emerik
|
|
« Új üzenet #6658 Dátum: 2013. November 11. - 21:16:11 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #6659 Dátum: 2013. November 11. - 21:17:46 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
|