Te Horridó, ne b.ssz már ki velem, mi a fenének lövöldözöl Te disznókat, ha nem a májáért!!!!
A friss vaddisznómáj szerintem nagyságrendekkel finomabb csemege a csirkemájnál. Az őzmájról hasonló a véleményem.
Jó szarvasmájat (resztelve) viszont még nem ettem.
Voldi receptjéhez annyi finomítás még: ha módod van rá, vegyél ki a lőtt disznóból két marék hájat, azt süsd ki, annak a zsírját használd a hagyma alá.
Lehetőleg mielőbb süsd meg, hűtés nélkül. Nagy alapterületű edényt használj, egyszerre érje a hő az egész adagot, ne legyenek egymáson a csíkok.
Nem szoktam sokáig sütni, elszineződik, egy keverés, elszineződik a másik fele is, máris fogyasztható, jobban megmaradnak benne az eredeti aromák, mintha feketére sült.
A disznó mérete, kora nem ront a máj élvezeti értékén, sőt a vén disznóé talán egy fokkal még finomabb.