Oldalak: 1 ... 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 [140] 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646786 alkalommal)
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #2085 Dátum: 2008. Október 08. - 15:02:46 »

Te Horridó, ne b.ssz már ki velem, mi a fenének lövöldözöl Te disznókat, ha nem a májáért!!!!   Nyihi
A friss vaddisznómáj szerintem nagyságrendekkel finomabb csemege a csirkemájnál. Az őzmájról hasonló a véleményem.
Jó szarvasmájat (resztelve) viszont még nem ettem.
Voldi receptjéhez annyi finomítás még: ha módod van rá, vegyél ki a lőtt disznóból két marék hájat, azt süsd ki, annak a zsírját használd a hagyma alá.
Lehetőleg mielőbb süsd meg, hűtés nélkül. Nagy alapterületű edényt használj, egyszerre érje a hő az egész adagot, ne legyenek egymáson a csíkok.
Nem szoktam sokáig sütni, elszineződik, egy keverés, elszineződik a másik fele is, máris fogyasztható, jobban megmaradnak benne az eredeti aromák, mintha feketére sült.
A disznó mérete, kora nem ront a máj élvezeti értékén, sőt a vén disznóé talán egy fokkal még finomabb.
 
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #2086 Dátum: 2008. Október 08. - 15:06:25 »

Te Horridó, ne b.ssz már ki velem, mi a fenének lövöldözöl Te disznókat, ha nem a májáért!!!!   Nyihi
A friss vaddisznómáj szerintem nagyságrendekkel finomabb csemege a csirkemájnál. Az őzmájról hasonló a véleményem.
Jó szarvasmájat (resztelve) viszont még nem ettem.
Voldi receptjéhez annyi finomítás még: ha módod van rá, vegyél ki a lőtt disznóból két marék hájat, azt süsd ki, annak a zsírját használd a hagyma alá.
Lehetőleg mielőbb süsd meg, hűtés nélkül. Nagy alapterületű edényt használj, egyszerre érje a hő az egész adagot, ne legyenek egymáson a csíkok.
Nem szoktam sokáig sütni, elszineződik, egy keverés, elszineződik a másik fele is, máris fogyasztható, jobban megmaradnak benne az eredeti aromák, mintha feketére sült.
A disznó mérete, kora nem ront a máj élvezeti értékén, sőt a vén disznóé talán egy fokkal még finomabb.
 

Nagyon finom a szarvasborjú máj is, de nekem a vaddisznóé ízlik a legjobban.
Naplózva
Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #2087 Dátum: 2008. Október 08. - 15:19:51 »

megkapja az egészet egyben valamely haver.


Szia H.!

Én szívesen haverkodom Veled! Ördög Ördög
Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2088 Dátum: 2008. Október 08. - 15:20:46 »


Nagyon finom a szarvasborjú máj is, de nekem a vaddisznóé ízlik a legjobban.

Én a nyúléra esküszöm, meg a vizivadéra... de az őzmáj is nagyon jó tud lenni pl. lecsósan dinsztelve.

Első őzem májából készült lecsós máj:

« Utoljára szerkesztve: 2008. Október 08. - 15:43:04 írta Girgesz » Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #2089 Dátum: 2008. Október 08. - 19:57:56 »

Májban a teteje szerintem a zsenge süldő vagy malacmáj a következőképpen:

A májat fel kell vágni vékony szeletekre. Mindegy, hogy mekkora (minél nagyobb legyen) csak vékony legyen - kb. félujj vastagságú.
Utána bőven megszórom granulált fokhagymával, megfordítom lisztben, és bele a forró olajba.
Sütés után só rá, és lágy kenyérrel, kovászos uborkával.......
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2090 Dátum: 2008. Október 08. - 20:26:13 »

Mennyi kis fortély!!! Fiúk, eddig miért hallgattatok ezekről? Fejvakarás  Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Steve
Vendég
« Új üzenet #2091 Dátum: 2008. Október 08. - 21:10:35 »

Girgi!

Ezeket a motyókat taszigáld át a recipegyüjteménybe lécci, had ékesítse tovább a gyűjteményt! Igen Táncol
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2092 Dátum: 2008. Október 08. - 21:19:14 »

Girgi!

Ezeket a motyókat taszigáld át a recipegyüjteménybe lécci, had ékesítse tovább a gyűjteményt! Igen Táncol
Megtörtént.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2093 Dátum: 2008. Október 09. - 10:09:53 »

Akkor három saját recept:

Sajtos-borsos őzgerinc borban főtt körtével,
Paradicsomos, borsós fácánsült,
Pikáns, mustáros vadkacsasült zsemlegombóccal.
 
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Steve
Vendég
« Új üzenet #2094 Dátum: 2008. Október 09. - 10:12:01 »

Sajtos-borsos őzgerinc borban főtt körtével :KAJA
Naplózva
Kapszli
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 759



« Új üzenet #2095 Dátum: 2008. Október 09. - 10:22:31 »

Pikáns, mustáros vadkacsasült zsemlegombóccal. gyozo Táncol

Ja és köszönöm a levesreceptet. Wave
Naplózva

Üdv:Kapszli
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #2096 Dátum: 2008. Október 09. - 10:22:42 »

Őzgerinc! Igen
Naplózva
Tomek
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1497



« Új üzenet #2097 Dátum: 2008. Október 09. - 10:31:43 »

Őzgerinc.  Éljen
Végre van olyan jószág is, ami nem repül.  Vigyorog
Naplózva

"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak.
Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #2098 Dátum: 2008. Október 09. - 10:34:26 »

Végre van olyan jószág is, ami nem repül.  Vigyorog


Esetleg az apraja. Sassal a hátán!
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Viktor
Vendég
« Új üzenet #2099 Dátum: 2008. Október 09. - 16:20:43 »

Végre van olyan jószág is, ami nem repül.  Vigyorog


Esetleg az apraja. Sassal a hátán!

:ALC
Naplózva
Oldalak: 1 ... 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 [140] 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: