Oldalak: 1 ... 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 [139] 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646782 alkalommal)
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #2070 Dátum: 2008. Október 08. - 13:11:32 »

Konyhatündérek!
Valami könnyü kis receptet disznó vagy őzmájra nem tudtok úgy hirtelen. Valahogy nem szeretem a májat, vagy igazán csak úgy gondolom, mivel nem is sokat kóstolásztam. Csak a rend kedvéért hozom haza a májakat, mennek a frigóba, aztán ha az asszony nagyon aggódik a helyhiány miatt, megkapja az egészet egyben valamely haver.
De mostanság elnézve a zsenge süldő vagy gidamájakat, olyan guszták. Nem hinném, hogy a csirkemájtól (amit viszont szeretek) elmaradnának.
Szóval kicsit bonyolultan írtam ezt körül, a lényeg valami jófajta (egytál)recept lenne.

Üdv,H

Egy süldőmájhoz 2 közepes fej vöröshagymát szoktam vékony csíkokra felvágni, zsírban üvegesre pirítani. A májat is vékony csíkokra "piócára" vágom, majd együtt sütöm tovább a hagymával, csípős parikát szoktam még belecsíkozni, majoranna, bors, néha egy kis chili por. Nagyon gyorsan elkészül és finom. Sózni csak a végén.

Voldi
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Steve
Vendég
« Új üzenet #2071 Dátum: 2008. Október 08. - 13:23:38 »

Konyhatündérek!
Valami könnyü kis receptet disznó vagy őzmájra nem tudtok úgy hirtelen. Valahogy nem szeretem a májat, vagy igazán csak úgy gondolom, mivel nem is sokat kóstolásztam. Csak a rend kedvéért hozom haza a májakat, mennek a frigóba, aztán ha az asszony nagyon aggódik a helyhiány miatt, megkapja az egészet egyben valamely haver.
De mostanság elnézve a zsenge süldő vagy gidamájakat, olyan guszták. Nem hinném, hogy a csirkemájtól (amit viszont szeretek) elmaradnának.
Szóval kicsit bonyolultan írtam ezt körül, a lényeg valami jófajta (egytál)recept lenne.

Üdv,H

Egy süldőmájhoz 2 közepes fej vöröshagymát szoktam vékony csíkokra felvágni, zsírban üvegesre pirítani. A májat is vékony csíkokra "piócára" vágom, majd együtt sütöm tovább a hagymával, csípős parikát szoktam még belecsíkozni, majoranna, bors, néha egy kis chili por. Nagyon gyorsan elkészül és finom. Sózni csak a végén.

Voldi

Ez meg pirítottmáj. Ez is gyóó...
Naplózva
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #2072 Dátum: 2008. Október 08. - 13:27:28 »

Valami gombás verzió?
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #2073 Dátum: 2008. Október 08. - 13:30:59 »

Valami gombás verzió?

Komolyan kérdezed??? Vigyorog Ördög
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #2074 Dátum: 2008. Október 08. - 13:33:57 »

Valami gombás verzió?

Bóti csiperkével nem rongálnám, esetleg valami erdei gomba, de az is sok levet ereszt és elkezdene főni a máj, ahelyett, hogy pirulna. Én nem tennék bele gombát.

Voldi
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #2075 Dátum: 2008. Október 08. - 13:35:05 »

Valami gombás verzió?

Komolyan kérdezed??? Vigyorog Ördög
Igen. Bár most már félve teszem.... Fejvakarás
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #2076 Dátum: 2008. Október 08. - 13:37:09 »

Valami gombás verzió?

Bóti csiperkével nem rongálnám, esetleg valami erdei gomba, de az is sok levet ereszt és elkezdene főni a máj, ahelyett, hogy pirulna. Én nem tennék bele gombát.

Voldi
Csirkemájat szoktam vargányás, medvehagymás ragunak megcsinálni.
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2077 Dátum: 2008. Október 08. - 13:43:34 »

Konyhatündérek!
Valami könnyü kis receptet disznó vagy őzmájra nem tudtok úgy hirtelen. Valahogy nem szeretem a májat, vagy igazán csak úgy gondolom, mivel nem is sokat kóstolásztam. Csak a rend kedvéért hozom haza a májakat, mennek a frigóba, aztán ha az asszony nagyon aggódik a helyhiány miatt, megkapja az egészet egyben valamely haver.
De mostanság elnézve a zsenge süldő vagy gidamájakat, olyan guszták. Nem hinném, hogy a csirkemájtól (amit viszont szeretek) elmaradnának.
Szóval kicsit bonyolultan írtam ezt körül, a lényeg valami jófajta (egytál)recept lenne.

Üdv,H
De tudok... igaz, egy másik fórumon már megírtam, de attól még ide is feltehetem.
Őzmájpástétom, vagy lecsós vadmáj érdekel jobban?
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #2078 Dátum: 2008. Október 08. - 13:52:36 »

Konyhatündérek!
Valami könnyü kis receptet disznó vagy őzmájra nem tudtok úgy hirtelen. Valahogy nem szeretem a májat, vagy igazán csak úgy gondolom, mivel nem is sokat kóstolásztam. Csak a rend kedvéért hozom haza a májakat, mennek a frigóba, aztán ha az asszony nagyon aggódik a helyhiány miatt, megkapja az egészet egyben valamely haver.
De mostanság elnézve a zsenge süldő vagy gidamájakat, olyan guszták. Nem hinném, hogy a csirkemájtól (amit viszont szeretek) elmaradnának.
Szóval kicsit bonyolultan írtam ezt körül, a lényeg valami jófajta (egytál)recept lenne.

Üdv,H
De tudok... igaz, egy másik fórumon már megírtam, de attól még ide is feltehetem.
Őzmájpástétom, vagy lecsós vadmáj érdekel jobban?

Huuuuu... Mind a kettő!
A pástétom amúgy is olyan misztikus számomra.
Régelment nagy vadásztársaim (Tanka, Kerényi, Hantos-öregebb mérnök urak talán hallottak felőlük) csináltak, egymással versengve különféle vadpástétomokat. Persze titkos receptúrák alapján. Hihetetlen ízvilágokat tártak fel...
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #2079 Dátum: 2008. Október 08. - 14:05:06 »

Pástétomot!  Pástétomot!  Pástétomot!   Ha lehetne!!!!! :EH :EH :EH
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2080 Dátum: 2008. Október 08. - 14:06:49 »

Akkor mindjárt felteszem, csak meg kell írnom, mert ezt fejből szoktam készíteni nyúl vagy őzmájból (de a borjú és a disznómáj is jó szokott lenni).
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #2081 Dátum: 2008. Október 08. - 14:09:55 »

Akkor mindjárt felteszem

Hát ennek örülök, mert a májat nagyon szeretem minden elkészítési módban. Igen
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2082 Dátum: 2008. Október 08. - 14:18:58 »

Akkor mindjárt felteszem

Hát ennek örülök, mert a májat nagyon szeretem minden elkészítési módban. Igen
De amikor a fürjtojásos-májkrémes/májpástétomos friss cipót reklámoztam, mindenki csak fanyalgott...  Fejvakarás Ördög
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #2083 Dátum: 2008. Október 08. - 14:21:19 »

Akkor mindjárt felteszem

Hát ennek örülök, mert a májat nagyon szeretem minden elkészítési módban. Igen
De amikor a fürjtojásos-májkrémes/májpástétomos friss cipót reklámoztam, mindenki csak fanyalgott...  Fejvakarás Ördög

Akkor más volt a felállás. Először csak májkrémes kenyérrel akartál kedveskedni nekünk egy jó ebéd helyett. Vigyorog
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2084 Dátum: 2008. Október 08. - 14:49:56 »

Feltettem. Érdemes próbálkozni vele, mert a látszat ellenére elég könnyű az elkészítése és ebből az ételből mindenki csinálhat magának saját titkos családi receptet Bion
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Oldalak: 1 ... 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 [139] 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: