Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9527
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #2070 Dátum: 2008. Október 08. - 13:11:32 » |
|
Konyhatündérek! Valami könnyü kis receptet disznó vagy őzmájra nem tudtok úgy hirtelen. Valahogy nem szeretem a májat, vagy igazán csak úgy gondolom, mivel nem is sokat kóstolásztam. Csak a rend kedvéért hozom haza a májakat, mennek a frigóba, aztán ha az asszony nagyon aggódik a helyhiány miatt, megkapja az egészet egyben valamely haver. De mostanság elnézve a zsenge süldő vagy gidamájakat, olyan guszták. Nem hinném, hogy a csirkemájtól (amit viszont szeretek) elmaradnának. Szóval kicsit bonyolultan írtam ezt körül, a lényeg valami jófajta (egytál)recept lenne.
Üdv,H
Egy süldőmájhoz 2 közepes fej vöröshagymát szoktam vékony csíkokra felvágni, zsírban üvegesre pirítani. A májat is vékony csíkokra "piócára" vágom, majd együtt sütöm tovább a hagymával, csípős parikát szoktam még belecsíkozni, majoranna, bors, néha egy kis chili por. Nagyon gyorsan elkészül és finom. Sózni csak a végén. Voldi
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Steve
Vendég
|
|
« Új üzenet #2071 Dátum: 2008. Október 08. - 13:23:38 » |
|
Konyhatündérek! Valami könnyü kis receptet disznó vagy őzmájra nem tudtok úgy hirtelen. Valahogy nem szeretem a májat, vagy igazán csak úgy gondolom, mivel nem is sokat kóstolásztam. Csak a rend kedvéért hozom haza a májakat, mennek a frigóba, aztán ha az asszony nagyon aggódik a helyhiány miatt, megkapja az egészet egyben valamely haver. De mostanság elnézve a zsenge süldő vagy gidamájakat, olyan guszták. Nem hinném, hogy a csirkemájtól (amit viszont szeretek) elmaradnának. Szóval kicsit bonyolultan írtam ezt körül, a lényeg valami jófajta (egytál)recept lenne.
Üdv,H
Egy süldőmájhoz 2 közepes fej vöröshagymát szoktam vékony csíkokra felvágni, zsírban üvegesre pirítani. A májat is vékony csíkokra "piócára" vágom, majd együtt sütöm tovább a hagymával, csípős parikát szoktam még belecsíkozni, majoranna, bors, néha egy kis chili por. Nagyon gyorsan elkészül és finom. Sózni csak a végén. Voldi Ez meg pirítottmáj. Ez is gyóó...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7947
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #2072 Dátum: 2008. Október 08. - 13:27:28 » |
|
Valami gombás verzió?
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
S.Peti
|
|
« Új üzenet #2073 Dátum: 2008. Október 08. - 13:30:59 » |
|
Valami gombás verzió?
Komolyan kérdezed???
|
|
|
Naplózva
|
...forrókezű fiatal vadásztárs...
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9527
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #2074 Dátum: 2008. Október 08. - 13:33:57 » |
|
Valami gombás verzió?
Bóti csiperkével nem rongálnám, esetleg valami erdei gomba, de az is sok levet ereszt és elkezdene főni a máj, ahelyett, hogy pirulna. Én nem tennék bele gombát. Voldi
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7947
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #2075 Dátum: 2008. Október 08. - 13:35:05 » |
|
Valami gombás verzió?
Komolyan kérdezed??? Igen. Bár most már félve teszem....
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7947
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #2076 Dátum: 2008. Október 08. - 13:37:09 » |
|
Valami gombás verzió?
Bóti csiperkével nem rongálnám, esetleg valami erdei gomba, de az is sok levet ereszt és elkezdene főni a máj, ahelyett, hogy pirulna. Én nem tennék bele gombát. Voldi Csirkemájat szoktam vargányás, medvehagymás ragunak megcsinálni.
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #2077 Dátum: 2008. Október 08. - 13:43:34 » |
|
Konyhatündérek! Valami könnyü kis receptet disznó vagy őzmájra nem tudtok úgy hirtelen. Valahogy nem szeretem a májat, vagy igazán csak úgy gondolom, mivel nem is sokat kóstolásztam. Csak a rend kedvéért hozom haza a májakat, mennek a frigóba, aztán ha az asszony nagyon aggódik a helyhiány miatt, megkapja az egészet egyben valamely haver. De mostanság elnézve a zsenge süldő vagy gidamájakat, olyan guszták. Nem hinném, hogy a csirkemájtól (amit viszont szeretek) elmaradnának. Szóval kicsit bonyolultan írtam ezt körül, a lényeg valami jófajta (egytál)recept lenne.
Üdv,H
De tudok... igaz, egy másik fórumon már megírtam, de attól még ide is feltehetem. Őzmájpástétom, vagy lecsós vadmáj érdekel jobban?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7947
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #2078 Dátum: 2008. Október 08. - 13:52:36 » |
|
Konyhatündérek! Valami könnyü kis receptet disznó vagy őzmájra nem tudtok úgy hirtelen. Valahogy nem szeretem a májat, vagy igazán csak úgy gondolom, mivel nem is sokat kóstolásztam. Csak a rend kedvéért hozom haza a májakat, mennek a frigóba, aztán ha az asszony nagyon aggódik a helyhiány miatt, megkapja az egészet egyben valamely haver. De mostanság elnézve a zsenge süldő vagy gidamájakat, olyan guszták. Nem hinném, hogy a csirkemájtól (amit viszont szeretek) elmaradnának. Szóval kicsit bonyolultan írtam ezt körül, a lényeg valami jófajta (egytál)recept lenne.
Üdv,H
De tudok... igaz, egy másik fórumon már megírtam, de attól még ide is feltehetem. Őzmájpástétom, vagy lecsós vadmáj érdekel jobban? Huuuuu... Mind a kettő! A pástétom amúgy is olyan misztikus számomra. Régelment nagy vadásztársaim (Tanka, Kerényi, Hantos-öregebb mérnök urak talán hallottak felőlük) csináltak, egymással versengve különféle vadpástétomokat. Persze titkos receptúrák alapján. Hihetetlen ízvilágokat tártak fel...
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #2079 Dátum: 2008. Október 08. - 14:05:06 » |
|
Pástétomot! Pástétomot! Pástétomot! Ha lehetne!!!!! :EH :EH :EH
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #2080 Dátum: 2008. Október 08. - 14:06:49 » |
|
Akkor mindjárt felteszem, csak meg kell írnom, mert ezt fejből szoktam készíteni nyúl vagy őzmájból (de a borjú és a disznómáj is jó szokott lenni).
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
P.Zoli
Vendég
|
|
« Új üzenet #2081 Dátum: 2008. Október 08. - 14:09:55 » |
|
Akkor mindjárt felteszem Hát ennek örülök, mert a májat nagyon szeretem minden elkészítési módban.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #2082 Dátum: 2008. Október 08. - 14:18:58 » |
|
Akkor mindjárt felteszem Hát ennek örülök, mert a májat nagyon szeretem minden elkészítési módban. De amikor a fürjtojásos-májkrémes/májpástétomos friss cipót reklámoztam, mindenki csak fanyalgott...
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
P.Zoli
Vendég
|
|
« Új üzenet #2083 Dátum: 2008. Október 08. - 14:21:19 » |
|
Akkor mindjárt felteszem Hát ennek örülök, mert a májat nagyon szeretem minden elkészítési módban. De amikor a fürjtojásos-májkrémes/májpástétomos friss cipót reklámoztam, mindenki csak fanyalgott... Akkor más volt a felállás. Először csak májkrémes kenyérrel akartál kedveskedni nekünk egy jó ebéd helyett.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #2084 Dátum: 2008. Október 08. - 14:49:56 » |
|
Feltettem. Érdemes próbálkozni vele, mert a látszat ellenére elég könnyű az elkészítése és ebből az ételből mindenki csinálhat magának saját titkos családi receptet
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
|