Oldalak: 1 ... 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 [441] 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646801 alkalommal)
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #6600 Dátum: 2013. Szeptember 30. - 16:05:26 »

Amit látsz, az a palacsinták széle.
 Emelem Effendi

A hit az a kapocs amely által az ember új látást nyer, és látja a láthatatlant ... !   Ördög  Vigyorog

 Táncol  Pacsi

Naplózva
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #6601 Dátum: 2013. Szeptember 30. - 16:14:39 »

Nem kell ennyire túlmisztifikálni a dolgot. Lánykáim töltötték, hogy megadjam nekik a kellő szabadságot a sütés-főzés terén.
Utána pedig megettük, nem zsűrizte senki.  Vigyorog
Naplózva
pati
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2904


« Új üzenet #6602 Dátum: 2013. Október 16. - 11:03:23 »

Valaki próbált már gímből (vagy más vadfajból) tatárt "csinálni"?
Naplózva

"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem."
Üdv: pati
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #6603 Dátum: 2013. Október 16. - 11:28:13 »

Valaki próbált már gímből (vagy más vadfajból) tatárt "csinálni"?

Gímből, de nem csak próbáltam, hanem csináltam is.
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
pati
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2904


« Új üzenet #6604 Dátum: 2013. Október 16. - 11:41:29 »

Gímből, de nem csak próbáltam, hanem csináltam is.

És jó lett? Valamit máshogy kell "csinálni"?
Naplózva

"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem."
Üdv: pati
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #6605 Dátum: 2013. Október 16. - 11:59:27 »

És jó lett? Valamit máshogy kell "csinálni"?

Ugyan úgy csináltam, mint marhából /szarvasnál csak vesepecsenyét használtam/, annyi különbséggel, hogy két vízben kiáztattam, alaposan lehártyáztam és egy éjszaka, hűvös helyen szikkasztottam.
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
pati
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2904


« Új üzenet #6606 Dátum: 2013. Október 16. - 12:03:15 »

Ugyan úgy csináltam, mint marhából /szarvasnál csak vesepecsenyét használtam/, annyi különbséggel, hogy két vízben kiáztattam, alaposan lehártyáztam és egy éjszaka, hűvös helyen szikkasztottam.

Köszi.
Naplózva

"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem."
Üdv: pati
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #6607 Dátum: 2013. Október 16. - 17:50:56 »

Valaki próbált már gímből (vagy más vadfajból) tatárt "csinálni"?
Én is csináltam, de nekem nem jött be. Nagyon átütött a "szarvas" íz. A végén inkább megsütöttem... Vigyorog
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #6608 Dátum: 2013. Október 16. - 18:00:21 »

Valaki próbált már gímből (vagy más vadfajból) tatárt "csinálni"?
Dámból csináltam anno pár alkalommal.
Fiatal bika volt hozzá a legjobb választás Kacsint
Azt mondhatom, hogy 100%-os tatár-élmény lett belőle  Vigyorog
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #6609 Dátum: 2013. Október 16. - 18:08:14 »

Ma először készítek üregi nyúlból vacsorát.
Tegnap reggeltől mostanáig aggódott egy kis mustáros-borsos-fokhagymás-olajos pácban.
Jól megágyaztam neki a Discovery tálban (a leírása szerint abból az anyagból van, mint az űrrepülők hővédő burkolata) hagymával, kapott némi mangalica szalonna tűzdelést, kis paprika-paradicsom, pár (na jó, vagy 12-14) gerezd fokhagymát és másfél órát szolizott 150 fokon, most magasabb osztáyba lépett és 180-on pironkodik-párolódik tovább.
Igen kíváncsi vagyok a végeredményre..... Türelmetlen
 Wave
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #6610 Dátum: 2013. Október 16. - 18:43:18 »


Jól megágyaztam neki a Discovery tálban (a leírása szerint abból az anyagból van, mint az űrrepülők hővédő burkolata) hagymával, kapott némi mangalica szalonna tűzdelést, kis paprika-paradicsom, pár (na jó, vagy 12-14) gerezd fokhagymát és másfél órát szolizott 150 fokon, most magasabb osztáyba lépett és 180-on pironkodik-párolódik tovább.
Igen kíváncsi vagyok a végeredményre..... Türelmetlen
 Wave

Akkor szereted a nyers húst és zöldséget... Röhög
Másik lehetőség átvágtak mint azt a bizonyos anyagot a palánkon. Ha hővédő az anyag hogy a búbánatban sül meg benne. Fejvakarás Fejvakarás Ördög
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #6611 Dátum: 2013. Október 16. - 18:44:29 »

Én is csináltam, de nekem nem jött be. Nagyon átütött a "szarvas" íz. A végén inkább megsütöttem... Vigyorog

Lehet, hogy nem bőgő bikából kellett volna csinálni?   Fejvakarás Vállat von   Röhög   Stoel
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #6612 Dátum: 2013. Október 16. - 18:58:34 »

Akkor szereted a nyers húst és zöldséget... Röhög
Másik lehetőség átvágtak mint azt a bizonyos anyagot a palánkon. Ha hővédő az anyag hogy a búbánatban sül meg benne. Fejvakarás Fejvakarás Ördög
Más az anyagszerkezete.
Ez valami spéci kerámia kutyulék. Piszok kemény és nagyon rugalmas.
Állítólag nagyon nehezen törik el....na ezt nem akarom kipróbálni, egy vagyonba került Ördög
Az űrrepülős felhasználásban habosított formában van jelen és kibírja deformáció nélkül a több ezer fokot.
A tálhoz meg nagy nyomáson tömörítik össze a matériát.
Így piszkosul megtartja a hőt, amikor kiveszem a sütőből a cuccot, még percek múltán is bugyog benne a szaft a hús körül.
Viszont mosogatni szinte nem is kell, bármit sütünk benne, egy papírtörlős takarítás után ragyog a felülete, mint az tütsök pitsája  Vigyorog
Olyan tarják, csülkök és egyéb undorító alkatrészek készültek már benne, hogy arra nincsenek szavak... Nyihi
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
pati
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2904


« Új üzenet #6613 Dátum: 2013. Október 16. - 19:02:03 »

Akkor szerintetek nem jó ötlet.  Fejvakarás
Naplózva

"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem."
Üdv: pati
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #6614 Dátum: 2013. Október 16. - 20:29:26 »

Akkor szerintetek nem jó ötlet.  Fejvakarás

Szerintem jó ötlet.
Igaz,a mit én ettem nem én csináltam, hanem - állítólag - profi szakács, de az hibátlan volt...

Nekem is van a fagyasztóban eltéve egy tehéné, régóta készülök is rá, hogy megcsinálom, de még nem került sorra.
De ami késik....
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Oldalak: 1 ... 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 [441] 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: