Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9528
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #6570 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 10:25:40 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #6571 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 11:04:46 » |
|
Tényleg jó de Voldi, Te divány.hu-t olvasol? Lassan beállhatsz a nők lapja cafe-t olvasó Soma mellé a feminim fórumozók sorába...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Cheyenne
Vendég
|
|
« Új üzenet #6572 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 11:22:05 » |
|
Üdv Voldi! Ez a lecsókészítés, azért megérne egy misét.. Késő őszig, nekem ez a kedvenc eleségem. Hetente 3-4 alkalommal.. ..Nálam, a megfelelő arány : 4-5-6 : 1 , a paprika javára! Abból is, a csípősebb fajta! ..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #6573 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 22:14:32 » |
|
Üdv Voldi! Ez a lecsókészítés, azért megérne egy misét.. Késő őszig, nekem ez a kedvenc eleségem. Hetente 3-4 alkalommal.. ..Nálam, a megfelelő arány : 4-5-6 : 1 , a paprika javára! Abból is, a csípősebb fajta! .. Hasonló, vagy még "ilyenebb" arányt szoktam én is elkövetni. Hagyma, sok paprika, egy kevés paradicsom (meghámozva), tojás, só és némi köménymag. Semleges zsiradék. Tarhonyát meghagyom a pörkölthöz, a kolbászt meg vajas kenyérrel és nyers zöldpaprikával szeretem.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Cheyenne
Vendég
|
|
« Új üzenet #6574 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 09:29:44 » |
|
Hasonló, vagy még "ilyenebb" arányt szoktam én is elkövetni. Hagyma, sok paprika, egy kevés paradicsom (meghámozva), tojás, só és némi köménymag. Semleges zsiradék. Tarhonyát meghagyom a pörkölthöz, a kolbászt meg vajas kenyérrel és nyers zöldpaprikával szeretem.
..A heti adagot, egyszerre szoktam elkészíteni. Rengeteg paprikával, minimum, három fajtából. Házi füstölt szalonna, bőrke alapon. A hagyma dinsztelése után, jön a paprika garmadával.. Na, ez aztán az időigényes feladat.., kb. 2 órán keresztül fonnyasztom, amíg teljesen krémszerűvé nem válik. Utána kerül bele a héjától megszabadított, kevés, zamatos, kerti paradicsom. Ismét 1 óra lassú főzés-sütés.., egészen addig, amíg ismét krémszerű nem lesz.. Akkor szoktam befejezni, amikor teljesen megszűnik a massza opálossága.. Fokhagymás, vékony étolajba (előmelegített ) mártott pirítóssal fogyasztom, amit nem tudok megunni a szezonban. .. .. Miközben írogattam.., beindult ismét a Pavlov-reflexem.., így már indulnom is kell a kertbe, a heti alapanyagért..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9528
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #6575 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 09:53:30 » |
|
..A heti adagot, egyszerre szoktam elkészíteni. Rengeteg paprikával, minimum, három fajtából. Házi füstölt szalonna, bőrke alapon. A hagyma dinsztelése után, jön a paprika garmadával.. Na, ez aztán az időigényes feladat.., kb. 2 órán keresztül fonnyasztom, amíg teljesen krémszerűvé nem válik. Utána kerül bele a héjától megszabadított, kevés, zamatos, kerti paradicsom. Ismét 1 óra lassú főzés-sütés.., egészen addig, amíg ismét krémszerű nem lesz.. Akkor szoktam befejezni, amikor teljesen megszűnik a massza opálossága.. Fokhagymás, vékony étolajba (előmelegített ) mártott pirítóssal fogyasztom, amit nem tudok megunni a szezonban. .. .. Miközben írogattam.., beindult ismét a Pavlov-reflexem.., így már indulnom is kell a kertbe, a heti alapanyagért.. Ez valami lecsó-pürének tűnik... 2+1 óra főzés? Egy öreg marha megfő ennyi idő alatt, nemhogy a paprika!
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Cheyenne
Vendég
|
|
« Új üzenet #6576 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 11:42:21 » |
|
Ez valami lecsó-pürének tűnik... 2+1 óra főzés? Egy öreg marha megfő ennyi idő alatt, nemhogy a paprika! .. csak, Sájen-krémnek szoktam nevezni.., .. amivel, a kenőmájast szoktam kiváltani, a nyári idöszakban.. : .. ..Egy öreg marha lehet, hogy megfőne ennyi idő alatt..,de egy jó S-k.-hez.., ennyi idő is kevés..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #6577 Dátum: 2013. Augusztus 27. - 22:57:49 » |
|
Jó dolog is a lecsó: tojással, mással, vadhússal... Én pl. annyira szeretem, hogy ősszel mindig teszek el télire lecsót -igaz, ekkor már szinte csak kápiából és pritaminból készítem (nehogy már télen hiányolnom keljen a menüből). Ráadásul zsírral lefedve, dunsztolva simán eláll 2-3 hónapig. Ha meg teszel hozzá egy kis Na-benzoátot, akkor akár egy évig is.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Cheyenne
Vendég
|
|
« Új üzenet #6578 Dátum: 2013. Augusztus 28. - 09:36:42 » |
|
Jó dolog is a lecsó: tojással, mással, vadhússal... Én pl. annyira szeretem, hogy ősszel mindig teszek el télire lecsót -igaz, ekkor már szinte csak kápiából és pritaminból készítem (nehogy már télen hiányolnom keljen a menüből). Ráadásul zsírral lefedve, dunsztolva simán eláll 2-3 hónapig. Ha meg teszel hozzá egy kis Na-benzoátot, akkor akár egy évig is. Üdv! Nátrium-benzoááát!?.., pfujjj.. Azt, csak hajkorpásodás ellen szoktam használni, mivel nincs ideje elromlani, a sárkány-főzetemnek.. .. ..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #6579 Dátum: 2013. Augusztus 28. - 12:10:26 » |
|
Én meg bemegyek decemberben, januárban,... az Auchanba, veszek egy kiló paprikát, és csinálok friss lecsót! (annyiba kerül mint fél kg hús amit megeszek egy evésre)
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #6580 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 21:26:11 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #6581 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 22:18:15 » |
|
"lista azokról ételekről, amelyeket a halála előtt mindenkinek ki kell próbálnia." Nem valami biztató rám nézve! Csak malactartó pörköltet nem ettem eddig. Ezek szerint nekem már nem sok van hátra!
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #6582 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 22:27:28 » |
|
"lista azokról ételekről, amelyeket a halála előtt mindenkinek ki kell próbálnia." Nem valami biztató rám nézve! Csak malactartó pörköltet nem ettem eddig. Ezek szerint nekem már nem sok van hátra! Nyugi ugyanez a helyzet...de a megoldás az az,hogy 100 év múlva eljössz almáért,aztán főzünk egy jó méhet.
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #6583 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 22:37:16 » |
|
Nyugi ugyanez a helyzet...de a megoldás az az,hogy 100 év múlva eljössz almáért,aztán főzünk egy jó méhet. Addig meg főzzem gumicsizmából az almapálinkát?
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #6584 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 22:48:47 » |
|
Addig meg főzzem gumicsizmából az almapálinkát? Szólsz,jössz,viszed ,főzöd.Csak malactartót nem eszünk.(Jut eszembe:A nagynéném első férje a disznó szemét imádta...A szemét.)
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
|