Oldalak: 1 ... 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 [439] 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646819 alkalommal)
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9528


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #6570 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 10:25:40 »

Ez jó!

http://divany.hu/2013/magyarorszag/magyar_het_lecso/

Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #6571 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 11:04:46 »

Tényleg jó de Voldi, Te divány.hu-t olvasol?  Vállat von
Lassan beállhatsz a nők lapja cafe-t olvasó Soma mellé a feminim fórumozók sorába... Fejvakarás
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Cheyenne
Vendég
« Új üzenet #6572 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 11:22:05 »


Üdv Voldi!  Emelem

Ez a lecsókészítés, azért megérne egy misét.. 
Késő őszig, nekem ez a kedvenc eleségem. Hetente 3-4 alkalommal..  Vigyorog
..Nálam, a megfelelő arány :     4-5-6 : 1 , a paprika javára!      Abból is, a csípősebb fajta!  Ördög ..  Emelem
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #6573 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 22:14:32 »

Üdv Voldi!  Emelem

Ez a lecsókészítés, azért megérne egy misét.. 
Késő őszig, nekem ez a kedvenc eleségem. Hetente 3-4 alkalommal..  Vigyorog
..Nálam, a megfelelő arány :     4-5-6 : 1 , a paprika javára!      Abból is, a csípősebb fajta!  Ördög ..  Emelem

Hasonló, vagy még "ilyenebb" arányt szoktam én is elkövetni. Hagyma, sok paprika, egy kevés paradicsom (meghámozva), tojás, só és némi köménymag. Semleges zsiradék. Tarhonyát meghagyom a pörkölthöz, a kolbászt meg vajas kenyérrel és nyers zöldpaprikával szeretem.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Cheyenne
Vendég
« Új üzenet #6574 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 09:29:44 »

Hasonló, vagy még "ilyenebb" arányt szoktam én is elkövetni. Hagyma, sok paprika, egy kevés paradicsom (meghámozva), tojás, só és némi köménymag. Semleges zsiradék. Tarhonyát meghagyom a pörkölthöz, a kolbászt meg vajas kenyérrel és nyers zöldpaprikával szeretem.

..A heti adagot, egyszerre szoktam elkészíteni. Rengeteg paprikával, minimum, három fajtából.
Házi füstölt szalonna, bőrke alapon. A hagyma dinsztelése után, jön a paprika garmadával..
Na, ez aztán az időigényes feladat.., kb. 2 órán keresztül fonnyasztom, amíg teljesen krémszerűvé nem válik.

Utána kerül bele a héjától megszabadított, kevés, zamatos, kerti paradicsom.
Ismét 1 óra lassú főzés-sütés.., egészen addig, amíg ismét krémszerű nem lesz..

Akkor szoktam befejezni, amikor teljesen megszűnik a massza opálossága..

Fokhagymás, vékony étolajba (előmelegített ) mártott pirítóssal fogyasztom, amit nem tudok megunni a szezonban.

.. Nyálcsorog  Nyálcsorog  Nyálcsorog ..   
Miközben írogattam.., beindult ismét a Pavlov-reflexem.., így már indulnom is kell a kertbe, a heti alapanyagért..   Emelem
Naplózva
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9528


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #6575 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 09:53:30 »

..A heti adagot, egyszerre szoktam elkészíteni. Rengeteg paprikával, minimum, három fajtából.
Házi füstölt szalonna, bőrke alapon. A hagyma dinsztelése után, jön a paprika garmadával..
Na, ez aztán az időigényes feladat.., kb. 2 órán keresztül fonnyasztom, amíg teljesen krémszerűvé nem válik.

Utána kerül bele a héjától megszabadított, kevés, zamatos, kerti paradicsom.
Ismét 1 óra lassú főzés-sütés.., egészen addig, amíg ismét krémszerű nem lesz..

Akkor szoktam befejezni, amikor teljesen megszűnik a massza opálossága..

Fokhagymás, vékony étolajba (előmelegített ) mártott pirítóssal fogyasztom, amit nem tudok megunni a szezonban.

.. Nyálcsorog  Nyálcsorog  Nyálcsorog ..   
Miközben írogattam.., beindult ismét a Pavlov-reflexem.., így már indulnom is kell a kertbe, a heti alapanyagért..   Emelem

Ez valami lecsó-pürének tűnik...  2+1 óra főzés? Egy öreg marha megfő ennyi idő alatt, nemhogy a paprika!  Fejvakarás
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Cheyenne
Vendég
« Új üzenet #6576 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 11:42:21 »

Ez valami lecsó-pürének tűnik...  2+1 óra főzés? Egy öreg marha megfő ennyi idő alatt, nemhogy a paprika!  Fejvakarás

.. csak, Sájen-krémnek szoktam nevezni..,  Ördög ..  amivel, a kenőmájast szoktam kiváltani, a nyári idöszakban..  :Mosolyog ..

..Egy öreg marha lehet, hogy megfőne ennyi idő alatt..,de egy jó S-k.-hez.., ennyi idő is kevés..  S.Peti
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #6577 Dátum: 2013. Augusztus 27. - 22:57:49 »

Jó dolog is a lecsó: tojással, mással, vadhússal... Én pl. annyira szeretem, hogy ősszel mindig teszek el télire lecsót -igaz, ekkor már szinte csak kápiából és pritaminból készítem (nehogy már télen hiányolnom keljen a menüből). Ráadásul zsírral lefedve, dunsztolva simán eláll 2-3 hónapig. Ha meg teszel hozzá egy kis Na-benzoátot, akkor akár egy évig is. Bion
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Cheyenne
Vendég
« Új üzenet #6578 Dátum: 2013. Augusztus 28. - 09:36:42 »

Jó dolog is a lecsó: tojással, mással, vadhússal... Én pl. annyira szeretem, hogy ősszel mindig teszek el télire lecsót -igaz, ekkor már szinte csak kápiából és pritaminból készítem (nehogy már télen hiányolnom keljen a menüből). Ráadásul zsírral lefedve, dunsztolva simán eláll 2-3 hónapig. Ha meg teszel hozzá egy kis Na-benzoátot, akkor akár egy évig is. Bion

Üdv!

Nátrium-benzoááát!?.., pfujjj..   
Azt, csak hajkorpásodás ellen szoktam használni, mivel nincs ideje elromlani,  a sárkány-főzetemnek..  Táncol ..  Ördög ..
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #6579 Dátum: 2013. Augusztus 28. - 12:10:26 »

Én meg bemegyek decemberben, januárban,... az Auchanba, veszek egy kiló paprikát, és csinálok friss lecsót! Vigyorog
(annyiba kerül mint fél kg hús amit megeszek egy evésre)
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11253


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #6580 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 21:26:11 »

http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20130829-a-magyar-gasztronomia-bakancslistaja-100-etel-amit-meg-kell-kostolni-pacal-sziv-vese-here.html
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #6581 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 22:18:15 »


"lista azokról ételekről, amelyeket a halála előtt mindenkinek ki kell próbálnia."

Nem valami biztató rám nézve! Csak malactartó pörköltet nem ettem eddig. Ezek szerint nekem már nem sok van hátra!  Rííí
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11253


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #6582 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 22:27:28 »

"lista azokról ételekről, amelyeket a halála előtt mindenkinek ki kell próbálnia."

Nem valami biztató rám nézve! Csak malactartó pörköltet nem ettem eddig. Ezek szerint nekem már nem sok van hátra!  Rííí

Nyugi ugyanez a helyzet...de a megoldás az az,hogy 100 év múlva eljössz almáért,aztán főzünk egy jó méhet. Wave
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #6583 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 22:37:16 »

Nyugi ugyanez a helyzet...de a megoldás az az,hogy 100 év múlva eljössz almáért,aztán főzünk egy jó méhet. Wave

Addig meg főzzem gumicsizmából az almapálinkát?  Vállat von
 Wave


Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11253


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #6584 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 22:48:47 »

Addig meg főzzem gumicsizmából az almapálinkát?  Vállat von
 Wave



Szólsz,jössz,viszed ,főzöd.Csak malactartót nem eszünk.(Jut eszembe:A nagynéném első férje a disznó szemét imádta...A szemét.)
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Oldalak: 1 ... 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 [439] 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: