Oldalak: 1 ... 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 [438] 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646781 alkalommal)
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #6555 Dátum: 2013. Július 04. - 09:52:48 »

(De amikor mindezt a finomságot pusztítottam, és az orrom beleért a hideg sör habjába, gondoltam a kedves fórumtársakkra! )Stoel Stoel Stoel  Piál

Ha tovább folytatod a hergelésünk, akkor majd jól nem fog beleférni az orrod még egy söröskorsóba sem,

vagy

megosztod a receptet.

Válassz!   

 Röhög
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
bird0
Tudásra éhes, tanuló Vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 927



« Új üzenet #6556 Dátum: 2013. Július 04. - 12:46:16 »

Ha tovább folytatod a hergelésünk, akkor majd jól nem fog beleférni az orrod még egy söröskorsóba sem,

vagy

megosztod a receptet.

Válassz!   

 Röhög

Mivel azt mondják "ön dönt iszik vagy vezet!" máshol ...Iszik vagy vedel!
Döntök a recept nem sokára a megfelelő helyen közzéteszem.
Somefire kicsit késve olvasom a válaszod, ezért ebédre nem jön össze, de vacsira még van egy adag!

 Emelem Laci
Ui:Bocsánat az illetlenségemért  Angyal  Wave
Voldi jól választottam? Fejvakarás
Naplózva

"..különleges nyelven szól a természet. Igazi csodáival nem bőkezűsködik,... Azokat inkább.., négyszemközti, bizalmas találkára tartogatja. Ezért van, hogy egyedül járó vadász találkozik leginkább az Úristennel is, aki –minden ellenkező híreszteléssel szemben– még manapság is gyakran járja az erdőt"
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #6557 Dátum: 2013. Július 06. - 15:35:20 »

A maradék...


Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Cheyenne
Vendég
« Új üzenet #6558 Dátum: 2013. Július 06. - 16:21:12 »

A maradék...
..Gondolom, elfogyott a mustár..  Ördög  Stoel ..
Naplózva
bird0
Tudásra éhes, tanuló Vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 927



« Új üzenet #6559 Dátum: 2013. Július 08. - 08:27:56 »

Sanyi, ez igen jól néz ki!
 Igen
 Emelem Laci
Naplózva

"..különleges nyelven szól a természet. Igazi csodáival nem bőkezűsködik,... Azokat inkább.., négyszemközti, bizalmas találkára tartogatja. Ezért van, hogy egyedül járó vadász találkozik leginkább az Úristennel is, aki –minden ellenkező híreszteléssel szemben– még manapság is gyakran járja az erdőt"
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #6560 Dátum: 2013. Július 18. - 12:23:24 »

A múlkorokban fölfújtam a pofámat, és elővettem a mélyhűtőből a tavasz óta ott lapuló öt szalonkát.
Akkoriban csak úgy beletekertem őket egy-egy szalvétába, aztán egy nejlonzacskóban betettem a fagyasztóba.

Szóval kiengedtek, aztán megnyúztam őket, majd belezés, tisztítás következett.
A belsőség közül eltettem a szíveket, a májakat és a heréket. (Először a beleket is, de aztán csak puhány voltam, hogy azt is belefőzzem a kajába... Vigyorog)

Ezután só, pici bors, pici kakukkfű következett, majd begöngyöltem őket vékonyra vágott jófajta háziszalonnába.
Egymás mellé kerültek egy kizsírozott jénaiba, pici fűszer ide is került még, majd öntöttem alájuk pár deci fehérbort.

Ekkor így nézett ki:



Aztán ment a sütőbe.

Félúton ilyen volt:



Közben készült némi rizi-bizi is.

Nade a belsőség!

Az az igazság, hogy az egy kicsit pacsirtanyelv-pástétom módon készült.
Vettem némi pecsenyekacsamájat. A javát kiformázva megsütöttem pici zsíron. Az apraját, és a cafrangokat pedig a szalonkabelsőséggel (máj, szív, herék) együtt apróra vágtam, és fűszerekkel, borral elég sokáig pároltam, majd a végén zsírjára sütöttem.

Aztán a végeredmény ilyen lett:



Finom volt!
Kacsahúshoz tudnám hasonlítani az ízét.

Így, hogy volt mellé kacsamáj, és a ragu is, egy-egy szalonka elég volt fejenként.
De kettőnél többet sehogy sem kell számítani szerintem.

Megéri vele pöcsölni.
Akinek összejön annyi szalonka tavasszal, aszondom ne dobja ki őket!
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #6561 Dátum: 2013. Július 18. - 19:16:05 »



Megéri vele pöcsölni.
Akinek összejön annyi szalonka tavasszal, aszondom ne dobja ki őket!

Finom is... aki meg ki dobja soha ne adasson meg az élmény.
Nem azért monitoroztok ...
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #6562 Dátum: 2013. Július 19. - 09:07:26 »

"Finom volt!
Kacsahúshoz tudnám hasonlítani az ízét. Így, hogy volt mellé kacsamáj " . . . !    Vigyorog

Naplózva
Fkorei
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1178


« Új üzenet #6563 Dátum: 2013. Július 19. - 17:12:21 »

Hali

Ezzel a módszerrel már valaki pörköltet? Ha igen kíváncsi lennék hogy sikerült.



 Emelem
Naplózva
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #6564 Dátum: 2013. Július 19. - 17:32:12 »

Nekem  Nyami tetszett. Nem keszitettem de nem  lehet rossz.
Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
Vinczelehel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 761


« Új üzenet #6565 Dátum: 2013. Július 19. - 18:10:12 »

Hali

Ezzel a módszerrel már valaki pörköltet? Ha igen kíváncsi lennék hogy sikerült.



 Emelem

 Nyugodtan csinálhatod. Próbáltam, nagyon  finom.
Naplózva

Erdész  vadász  üdvözlettel    Lehel
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #6566 Dátum: 2013. Július 19. - 18:49:06 »

Hali

Ezzel a módszerrel már valaki pörköltet? Ha igen kíváncsi lennék hogy sikerült.



 Emelem
A birkát szokták így főzni, az finom ezzel a módszerrel...a vaddisznó sem lehet rossz. Birkánál csontossa az aljára, zsíros, faggyús részek részek befelé, húsos részek kifelé. Így a bogrács sedrésével a csont mindig felkaparja az alját, nem ég le, a faggyús részt meg azért kell befelé mert ha hozzásül a bogrács falához, akkor lesz túl erős "birkaíze" a pörköltnek.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Fkorei
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1178


« Új üzenet #6567 Dátum: 2013. Július 19. - 21:27:23 »

Köszönöm! Akkor hamarosan kipróbálom!
 Emelem
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #6568 Dátum: 2013. Július 19. - 22:08:57 »

Mi az őzpörköltet is így csináljuk ha nagyobb mennyiségben készül, de a hagymát kockázzuk.
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #6569 Dátum: 2013. Július 27. - 17:53:30 »

M1  Borbás Marcsi csal  Ördög
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Oldalak: 1 ... 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 [438] 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: