Sanyooo
Vendég
|
|
« Új üzenet #6465 Dátum: 2013. április 16. - 14:08:54 » |
|
Az az igazság, hogy már jó ideje nem járok "étterem"-be! Régen sokat, de ma már nem! Ha éhes vagyok, inkább megállok a lángososnál! Egyszerűen NEM TUDNAK FŐZNI! Az étel ehetetlen, hideg (van-e tányérmelegítő???), kevés, és drága! Nem megyek! Ja! És a "pincér" letegez belépéskor!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #6466 Dátum: 2013. április 16. - 14:18:24 » |
|
Ja! És a "pincér" letegez belépéskor! Mert olyan kis fiatalos habitusod van...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #6467 Dátum: 2013. április 16. - 14:19:55 » |
|
ill. a gazdasági és politikai földrengés ellenére ugyanabból a tankönyvből tanítanak a mai napig.
Ez mondjuk elég nagy szégyen az oktatásra nézve...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #6468 Dátum: 2013. április 16. - 14:27:17 » |
|
Ez mondjuk elég nagy szégyen az oktatásra nézve... Úgy látom, ma az ellentétek napja van... Az nem lehet, hogy a könyv van rendesen megírva? Sőt, azt is el tudom képzelni, hogy a bécsi borjú elkészítési technológiája nem változott azóta, hogy bemutatták a Habsburgoknak. Azt, hogy liszt-tojás-prézli meg lehet, hogy elég kétszáz évenként egyszer leírni...
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
Sanyooo
Vendég
|
|
« Új üzenet #6469 Dátum: 2013. április 16. - 14:32:14 » |
|
Úgy látom, ma az ellentétek napja van... Az nem lehet, hogy a könyv van rendesen megírva? Sőt, azt is el tudom képzelni, hogy a bécsi borjú elkészítési technológiája nem változott azóta, hogy bemutatták a Habsburgoknak. Azt, hogy liszt-tojás-prézli meg lehet, hogy elég kétszáz évenként egyszer leírni... Szerintem az nem mindegy, ha egy háború előtti, és egy 45-utáni szakácskönyvet hasonlítunk össze! Előbbi a jobb, mert akkor az alapanyagok szélesebb köre volt hozzáférhető! Minden sarkon volt egy "Fűszer-gyarmatáru" kereskedő!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #6470 Dátum: 2013. április 16. - 14:41:31 » |
|
Szerintem az nem mindegy, ha egy háború előtti, és egy 45-utáni szakácskönyvet hasonlítunk össze! Előbbi a jobb, mert akkor az alapanyagok szélesebb köre volt hozzáférhető! Minden sarkon volt egy "Fűszer-gyarmatáru" kereskedő!
Hidd el, kis tiniSanyó, hogy a mi könyvünkben is van sáfrány, meg vorcseszterszósz, meg kígyóbékakanári. Maximum a közönség szűri meg az ilyesmit, mert arra is emlékszem a hősidőkből (90-es évek), hogy a Holstein borjúra rárakott ajókagyűrűtől a vendég kiborult, mert kukac van a kajájában... Az a könyv is a háború előtti és az azt megelőző irodalomra épült, max. kiegészítve az akkori tecnológia szintjére. Hidd el nekem, ha azt a könyvet megtanulta (nem bebiflázta, hanem megtanulta) volna minden "szakember", akkor te is szívesen járnál étterembe. Ja, a könyveim között olyan is volt, hogy Vendéglátás technológia-Felszolgálói ismeretek. Na, ha azt meg a másik beutalt olvasta volna el, akkor nem tegezne le téged. Én még dolgoztam olyan pincérrel, aki a gyerekeket sem tegezte le. Igaz, azóta sem láttam hozzá hasonló tálentumot a placcon, de élmény volt, amit a vendégekkel csinált. S
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
Jager74
|
|
« Új üzenet #6471 Dátum: 2013. április 16. - 14:54:51 » |
|
Másrészt napjainkban nagy divatja van, hogy sok "szakácsművész" majom "újragondol" mindenféle ételt, a végeredmény persze sem textúrájában, sem ízében nem hasonlít az eredetire de nagyon fasza cikket lehet íratni róla azzal a félkegyelmű Péter Annával valami ótvar "gasztroblogon"...
Főnök! Mautner Zsófikát kihagytad...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Cheyenne
Vendég
|
|
« Új üzenet #6472 Dátum: 2013. április 16. - 15:06:17 » |
|
Ja! És a "pincér" letegez belépéskor! ..Hááát.., ezen.., én sem csodálkozom.. .. ..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sanyooo
Vendég
|
|
« Új üzenet #6473 Dátum: 2013. április 16. - 16:52:03 » |
|
Hidd el, kis tiniSanyó, hogy a mi könyvünkben is van sáfrány, meg vorcseszterszósz, meg kígyóbékakanári. Maximum a közönség szűri meg az ilyesmit, mert arra is emlékszem a hősidőkből (90-es évek), hogy a Holstein borjúra rárakott ajókagyűrűtől a vendég kiborult, mert kukac van a kajájában... Az a könyv is a háború előtti és az azt megelőző irodalomra épült, max. kiegészítve az akkori tecnológia szintjére. Hidd el nekem, ha azt a könyvet megtanulta (nem bebiflázta, hanem megtanulta) volna minden "szakember", akkor te is szívesen járnál étterembe. Ja, a könyveim között olyan is volt, hogy Vendéglátás technológia-Felszolgálói ismeretek. Na, ha azt meg a másik beutalt olvasta volna el, akkor nem tegezne le téged. Én még dolgoztam olyan pincérrel, aki a gyerekeket sem tegezte le. Igaz, azóta sem láttam hozzá hasonló tálentumot a placcon, de élmény volt, amit a vendégekkel csinált. S Egyik nagybátyám pincér volt, nyugodjék. Mesélte, hogy egy nagy baráti asztaltársaság egész este ugráltatta, végigették-itták az étlapot, majd fizetésnél 2 Ft borravalót adtak. Feri bátyám meghajolt és "Legyenmáskorisszerencsénk!"-el köszönt el, ahogy mindig is szokott! A ruhatárból visszajött egyik vendég és elnézést kérve egy húszast csúsztatott a zsebébe, "Szégyenlem, de ki akartuk próbálni, Főúr!" Ja ez nem tegnap volt, akkor még a húszas nagy pénz volt! Hallomásból tudom, hogy egyes főpincérek kölcsön adtak a törzsvendégnek, ha az pillanatnyilag meg volt szorulva.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sanyooo
Vendég
|
|
« Új üzenet #6474 Dátum: 2013. április 16. - 16:57:36 » |
|
"a Holstein borjúra rárakott ajókagyűrűtől a vendég kiborult, mert kukac van a kajájában..." Pedig néha van az is benne! A seregben történt igaz, reggelinél álltunk sorban a tálcával, egyik "szakács" belecsapta az aktuális "rántottát" a mélyedésbe. Előttem egy nagy lapaj parasztgyerek állt, szembenézett a rántottával, és így szóla: "Haegykicsittöbbetiszokkülönbetokádok!" Majd 40 év múlt el azóta...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #6475 Dátum: 2013. április 16. - 18:00:39 » |
|
Sanyooo bizony de ez még a hetvenes években is működött ,.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #6476 Dátum: 2013. április 16. - 18:04:54 » |
|
A csúsztatott, töltött medve receptjét nem tudja valaki? Lehetőleg csokis málna lekvárral!
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Jager74
|
|
« Új üzenet #6477 Dátum: 2013. április 16. - 19:30:18 » |
|
Ja ez nem tegnap volt, akkor még a húszas nagy pénz volt!
Ez akkoriban lehetett,mint apám mesélte legénykorából: Szombat este lementek a faluba,és nagyanyám adott neki 20 Ft-ot-nem muszáj mindet elkölteni címszóval!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #6478 Dátum: 2013. április 18. - 15:59:33 » |
|
A szarvasbikásban felrakott képről jut eszembe,van még ló-gyulai ?
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #6479 Dátum: 2013. április 18. - 16:16:03 » |
|
! Nálunk még árulnak lókolbászt , de hogy az gyulai vagy csak lángolt nem tudom . A régit szerettem + a szafaládét , ja és a húst is .
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
|