Oldalak: 1 ... 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 [432] 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646781 alkalommal)
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #6465 Dátum: 2013. április 16. - 14:08:54 »

Az az igazság, hogy már jó ideje nem járok "étterem"-be! Régen sokat, de ma már nem! Ha éhes vagyok, inkább megállok a lángososnál! Szomorú
Egyszerűen NEM TUDNAK FŐZNI! Az étel ehetetlen, hideg (van-e tányérmelegítő???), kevés, és drága!
Nem megyek!  Nem

Ja! És a "pincér" letegez belépéskor!  Tasli
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #6466 Dátum: 2013. április 16. - 14:18:24 »

Ja! És a "pincér" letegez belépéskor!  Tasli
Mert olyan kis fiatalos habitusod van... Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #6467 Dátum: 2013. április 16. - 14:19:55 »



 ill. a gazdasági és politikai földrengés ellenére ugyanabból a tankönyvből tanítanak a mai napig.

Ez mondjuk elég nagy szégyen az oktatásra nézve... Nem
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #6468 Dátum: 2013. április 16. - 14:27:17 »

Ez mondjuk elég nagy szégyen az oktatásra nézve... Nem

Úgy látom, ma az ellentétek napja van... Ördög
Az nem lehet, hogy a könyv van rendesen megírva?
Sőt, azt is el tudom képzelni, hogy a bécsi borjú elkészítési technológiája nem változott azóta, hogy bemutatták a Habsburgoknak.
Azt, hogy liszt-tojás-prézli meg lehet, hogy elég kétszáz évenként egyszer leírni...

 Effendi Emelem
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #6469 Dátum: 2013. április 16. - 14:32:14 »

Úgy látom, ma az ellentétek napja van... Ördög
Az nem lehet, hogy a könyv van rendesen megírva?
Sőt, azt is el tudom képzelni, hogy a bécsi borjú elkészítési technológiája nem változott azóta, hogy bemutatták a Habsburgoknak.
Azt, hogy liszt-tojás-prézli meg lehet, hogy elég kétszáz évenként egyszer leírni...

 Effendi Emelem

Szerintem az nem mindegy, ha egy háború előtti, és egy 45-utáni szakácskönyvet hasonlítunk össze! Előbbi a jobb, mert akkor az alapanyagok szélesebb köre volt hozzáférhető! Minden sarkon volt egy "Fűszer-gyarmatáru" kereskedő!
Naplózva
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #6470 Dátum: 2013. április 16. - 14:41:31 »

Szerintem az nem mindegy, ha egy háború előtti, és egy 45-utáni szakácskönyvet hasonlítunk össze! Előbbi a jobb, mert akkor az alapanyagok szélesebb köre volt hozzáférhető! Minden sarkon volt egy "Fűszer-gyarmatáru" kereskedő!


 Ördög Ördög Ördög

Hidd el, kis tiniSanyó, hogy a mi könyvünkben is van sáfrány, meg vorcseszterszósz, meg kígyóbékakanári.
Maximum a közönség szűri meg az ilyesmit, mert arra is emlékszem a hősidőkből (90-es évek), hogy a Holstein borjúra rárakott ajókagyűrűtől a vendég kiborult, mert kukac van a kajájában... Nyihi

Az a könyv is a háború előtti és az azt megelőző irodalomra épült, max. kiegészítve az akkori tecnológia szintjére.

Hidd el nekem, ha azt a könyvet megtanulta (nem bebiflázta, hanem megtanulta) volna minden "szakember", akkor te is szívesen járnál étterembe.
Ja, a könyveim között olyan is volt, hogy Vendéglátás technológia-Felszolgálói ismeretek.
Na, ha azt meg a másik beutalt olvasta volna el, akkor nem tegezne le téged.
Én még dolgoztam olyan pincérrel, aki a gyerekeket sem tegezte le.
Igaz, azóta sem láttam hozzá hasonló tálentumot a placcon, de élmény volt, amit a vendégekkel csinált.

S
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Jager74
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1686


« Új üzenet #6471 Dátum: 2013. április 16. - 14:54:51 »

Másrészt napjainkban nagy divatja van, hogy sok "szakácsművész" majom "újragondol" mindenféle ételt, a végeredmény persze sem textúrájában, sem ízében nem hasonlít az eredetire de nagyon fasza cikket lehet íratni róla azzal a félkegyelmű Péter Annával valami ótvar "gasztroblogon"...
Főnök! Mautner Zsófikát kihagytad...
Naplózva
Cheyenne
Vendég
« Új üzenet #6472 Dátum: 2013. április 16. - 15:06:17 »

Ja! És a "pincér" letegez belépéskor!  Tasli

..Hááát.., ezen.., én sem csodálkozom..  Ördög ..   Stoel ..
Naplózva
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #6473 Dátum: 2013. április 16. - 16:52:03 »

Ördög Ördög Ördög

Hidd el, kis tiniSanyó, hogy a mi könyvünkben is van sáfrány, meg vorcseszterszósz, meg kígyóbékakanári.
Maximum a közönség szűri meg az ilyesmit, mert arra is emlékszem a hősidőkből (90-es évek), hogy a Holstein borjúra rárakott ajókagyűrűtől a vendég kiborult, mert kukac van a kajájában... Nyihi

Az a könyv is a háború előtti és az azt megelőző irodalomra épült, max. kiegészítve az akkori tecnológia szintjére.

Hidd el nekem, ha azt a könyvet megtanulta (nem bebiflázta, hanem megtanulta) volna minden "szakember", akkor te is szívesen járnál étterembe.
Ja, a könyveim között olyan is volt, hogy Vendéglátás technológia-Felszolgálói ismeretek.
Na, ha azt meg a másik beutalt olvasta volna el, akkor nem tegezne le téged.
Én még dolgoztam olyan pincérrel, aki a gyerekeket sem tegezte le.
Igaz, azóta sem láttam hozzá hasonló tálentumot a placcon, de élmény volt, amit a vendégekkel csinált.

S

Egyik nagybátyám pincér volt, nyugodjék.
Mesélte, hogy egy nagy baráti asztaltársaság egész este ugráltatta, végigették-itták az étlapot, majd fizetésnél 2 Ft borravalót adtak. Feri bátyám meghajolt és "Legyenmáskorisszerencsénk!"-el köszönt el, ahogy mindig is szokott!
A ruhatárból visszajött egyik vendég és elnézést kérve egy húszast csúsztatott a zsebébe, "Szégyenlem, de ki akartuk próbálni, Főúr!"
Ja ez nem tegnap volt, akkor még a húszas nagy pénz volt!

Hallomásból tudom, hogy egyes főpincérek kölcsön adtak a törzsvendégnek, ha az pillanatnyilag meg volt szorulva.
Naplózva
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #6474 Dátum: 2013. április 16. - 16:57:36 »

"a Holstein borjúra rárakott ajókagyűrűtől a vendég kiborult, mert kukac van a kajájában..."    Pedig néha van az is benne! Szomorú

A seregben történt igaz, reggelinél álltunk sorban a tálcával, egyik "szakács" belecsapta az aktuális "rántottát" a mélyedésbe. Előttem egy nagy lapaj parasztgyerek állt, szembenézett  Ördög a rántottával, és így szóla: "Haegykicsittöbbetiszokkülönbetokádok!"  Ördög
Majd 40 év múlt el azóta...
Naplózva
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #6475 Dátum: 2013. április 16. - 18:00:39 »

Sanyooo bizony de ez még a hetvenes években is működött ,.
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #6476 Dátum: 2013. április 16. - 18:04:54 »

A csúsztatott, töltött medve receptjét nem tudja valaki?
Lehetőleg csokis málna lekvárral!
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Jager74
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1686


« Új üzenet #6477 Dátum: 2013. április 16. - 19:30:18 »

Ja ez nem tegnap volt, akkor még a húszas nagy pénz volt!
Ez akkoriban lehetett,mint apám mesélte legénykorából: Szombat este lementek a faluba,és nagyanyám adott neki 20 Ft-ot-nem muszáj mindet elkölteni címszóval! Mosolyog
Naplózva
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11253


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #6478 Dátum: 2013. április 18. - 15:59:33 »

A szarvasbikásban felrakott képről jut eszembe,van még ló-gyulai ?
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #6479 Dátum: 2013. április 18. - 16:16:03 »

 Emelem ! Nálunk még árulnak lókolbászt , de hogy az gyulai vagy csak lángolt nem tudom .
A régit szerettem + a szafaládét , ja és a húst is .  Emelem
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Oldalak: 1 ... 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 [432] 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: