Oldalak: 1 ... 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 [423] 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646771 alkalommal)
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #6330 Dátum: 2013. Február 20. - 16:38:55 »

Sanyooo  Emelem ! A burgonyát pl. hogy teszed be ?  Röhög , mert az is él még !  Igen

Lacuskám!
Sanyarú sorod lehet, ha te már csak a burgonyát tudod betenni, amit rendes emberek krumplinak mondanak! Amúgy én sütés előtt minden pityókát tarkón vágok, a halat is így szoktam!
 Röhög
Naplózva
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #6331 Dátum: 2013. Február 20. - 17:12:11 »

"Meséltem már, miért lyukas a klasszikus kínai étterem asztala?"  Nem, de ne fossz meg minket ettől az élménytől, oszd meg velünk tudásod legjavát!  Vigyorog

Nem a legjava, csak olvastam valahol:
Van egy kínai étel, azt hiszem, "Csirke koldus-módra" a neve.
Úgy készítik, hogy az élő csirkét, ismétlem, élő, szóval nyers agyaggal körbeburkolják a nyakáig.
Azután a fejét áthúzzák ezen a lyukon, ami az asztal közepén van és rögzítik valahogy.
Aztán alágyújtanak. Mondom, él a csirke.
Kint a feje, az külön kuriózum, hogy nyekereg.
Közben egy tálkából itatják is a szerencsétlent, mert szomjas is lesz, adnak neki különböző fűszeres leveket.
(Aki olvasta Thomas Harris Hannibálját, annak ott a recept emberre is)
Mire elpusztul és az agyag kiszárad, addig a csirke állítólag felséges ízű lesz.
Az agyag eltávolításával a tollak is eltűnnek, majd egy ügyes kezű szakács ott az asztalnál kibelezi a csirkét és tálalja a jól szórakozó vendégeknek.

Lábjegyzetként szerepel, hogy ma már humánus okokból ezt az ételt csak bontott csirkéből készítik, a lyuk csak a tradíció miatt van az asztal közepén.

 Effendi Emelem
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #6332 Dátum: 2013. Február 20. - 17:16:16 »

Nem a legjava, csak olvastam valahol:
Van egy kínai étel, azt hiszem, "Csirke koldus-módra" a neve.
Úgy készítik, hogy az élő csirkét, ismétlem, élő, szóval nyers agyaggal körbeburkolják a nyakáig.
Azután a fejét áthúzzák ezen a lyukon, ami az asztal közepén van és rögzítik valahogy.
Aztán alágyújtanak. Mondom, él a csirke.
Kint a feje, az külön kuriózum, hogy nyekereg.
Közben egy tálkából itatják is a szerencsétlent, mert szomjas is lesz, adnak neki különböző fűszeres leveket.
(Aki olvasta Thomas Harris Hannibálját, annak ott a recept emberre is)
Mire elpusztul és az agyag kiszárad, addig a csirke állítólag felséges ízű lesz.
Az agyag eltávolításával a tollak is eltűnnek, majd egy ügyes kezű szakács ott az asztalnál kibelezi a csirkét és tálalja a jól szórakozó vendégeknek.

Lábjegyzetként szerepel, hogy ma már humánus okokból ezt az ételt csak bontott csirkéből készítik, a lyuk csak a tradíció miatt van az asztal közepén.

 Effendi Emelem



Ezt nem, de élő pontyot sütni láttam a tv-ben, még a tányéron is tátogott! Más kultúrha!
Naplózva
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #6333 Dátum: 2013. Február 20. - 17:24:50 »


Ezt nem, de élő pontyot sütni láttam a tv-ben, még a tányéron is tátogott! Más kultúrha!

Ködös az emlékem, de asszem Lucullus konyhájáról olvastam, hogy a Volgából kifogott halat jeges hordókban vitték Rómába (nem emlékszem, milyen hal), mert életben kellett maradnia.
Hogy miért?
Mert mikor a szakács tejbe, ill. borba fojtotta (persze a nagyérdemű előtt), akkor haláltusájában változtatgatta a színét.
Ha ez a látvány nem volt meg, akkor le sem köpték ezt a halat, nem kellett nekik.


S
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #6334 Dátum: 2013. Február 20. - 17:41:43 »

Ködös az emlékem, de asszem Lucullus konyhájáról olvastam, hogy a Volgából kifogott halat jeges hordókban vitték Rómába (nem emlékszem, milyen hal), mert életben kellett maradnia.
Hogy miért?
Mert mikor a szakács tejbe, ill. borba fojtotta (persze a nagyérdemű előtt), akkor haláltusájában változtatgatta a színét.
Ha ez a látvány nem volt meg, akkor le sem köpték ezt a halat, nem kellett nekik.


S

Nem, ez mai történet volt. Kínai (nem nevezem szakácsnak, embernek sem) élve megpucolta a pontyot, kibelezte, és a kopoltyújánál fogva belemártotta a forró olajba, úgy sütötte meg! Mondom a tányéron tátogott a szerencsétlen! Tudom már nem élt, csak reflexmozgás, de...
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #6335 Dátum: 2013. Február 20. - 17:58:10 »

Nem, ez mai történet volt. Kínai (nem nevezem szakácsnak, embernek sem) élve megpucolta a pontyot, kibelezte, és a kopoltyújánál fogva belemártotta a forró olajba, úgy sütötte meg! Mondom a tányéron tátogott a szerencsétlen! Tudom már nem élt, csak reflexmozgás, de...
A youtube-on vannak ilyen videók, tán még versenyt is rendeznek az élvesütés műfajban. Nem
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #6336 Dátum: 2013. Február 20. - 18:09:56 »







Volna tippen a szakács "jutalmazására" is... Nem
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2660


« Új üzenet #6337 Dátum: 2013. Február 20. - 18:22:50 »

No ebből elég volt ennyi! Nem Türelmetlenül
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #6338 Dátum: 2013. Február 20. - 18:30:25 »

No ebből elég volt ennyi! Nem Türelmetlenül
Jóllaktál? Vállat von
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2660


« Új üzenet #6339 Dátum: 2013. Február 20. - 18:44:50 »

Jóllaktál? Vállat von

 Woest hal félig él, kígyó darabjai ficánkolnak...  Tasli
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #6340 Dátum: 2013. Február 20. - 18:47:02 »

Woest hal félig él, kígyó darabjai ficánkolnak...  Tasli
A kígyónál nem beszélhetünk életről de a halnál igen.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2660


« Új üzenet #6341 Dátum: 2013. Február 20. - 18:51:09 »

Hát az ilyen kajálda nem az én világom. Türelmetlenül
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
vizslás
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 120


« Új üzenet #6342 Dátum: 2013. Február 20. - 19:37:41 »

Üdvözlet Emelem
Sziasztok! tudnátok írni egy nyúl pörkölt receptet . Foez Főz
köszönet!!
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #6343 Dátum: 2013. Február 20. - 20:09:38 »

Nem, ez mai történet volt. Kínai (nem nevezem szakácsnak, embernek sem) élve megpucolta a pontyot, kibelezte, és a kopoltyújánál fogva belemártotta a forró olajba, úgy sütötte meg! Mondom a tányéron tátogott a szerencsétlen! Tudom már nem élt, csak reflexmozgás, de...

Akkor te még nem láttad az élő majomagyvelőt zabáló barmokat! Hány
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #6344 Dátum: 2013. Február 20. - 20:25:43 »

Akkor te még nem láttad az élő majomagyvelőt zabáló barmokat! Hány


Én nem is akarom!
Tudod ilyenkor furcsa gondolatai támadnak az embernek...
Naplózva
Oldalak: 1 ... 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 [423] 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: