"Meséltem már, miért lyukas a klasszikus kínai étterem asztala?" Nem, de ne fossz meg minket ettől az élménytől, oszd meg velünk tudásod legjavát!
Nem a legjava, csak olvastam valahol:
Van egy kínai étel, azt hiszem, "Csirke koldus-módra" a neve.
Úgy készítik, hogy az élő csirkét, ismétlem, élő, szóval nyers agyaggal körbeburkolják a nyakáig.
Azután a fejét áthúzzák ezen a lyukon, ami az asztal közepén van és rögzítik valahogy.
Aztán alágyújtanak. Mondom, él a csirke.
Kint a feje, az külön kuriózum, hogy nyekereg.
Közben egy tálkából itatják is a szerencsétlent, mert szomjas is lesz, adnak neki különböző fűszeres leveket.
(Aki olvasta Thomas Harris Hannibálját, annak ott a recept emberre is)
Mire elpusztul és az agyag kiszárad, addig a csirke állítólag felséges ízű lesz.
Az agyag eltávolításával a tollak is eltűnnek, majd egy ügyes kezű szakács ott az asztalnál kibelezi a csirkét és tálalja a jól szórakozó vendégeknek.
Lábjegyzetként szerepel, hogy ma már humánus okokból ezt az ételt csak bontott csirkéből készítik, a lyuk csak a tradíció miatt van az asztal közepén.