Oldalak: 1 ... 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 [422] 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646779 alkalommal)
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #6315 Dátum: 2013. Február 14. - 11:49:59 »

Próbáltam már csukával is, eltekintve a szálkáktól, nagyon finom és puha lett.
Hasonló volt, mint a jobbféle halkonzervek.

Egyszer próbáld meg gardával! Az életben nem veszel többet halkonzervet!

Mint Boar ís írja a balin is elképzelhetetlenül finom.
Ha van rá igény berakom az üvegben készült olajoshal receptjét, bár én még csak lábosban csináltam, mert ha egyszer nekiáll az ember akkor nem érdemes 4 szem hallal (snecivel) kezdeni.
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Tamás
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 830



« Új üzenet #6316 Dátum: 2013. Február 14. - 11:52:39 »

Süllővel szerettem volna kipróbálni, de nem jutottam hozzá.
Ez a máj érdekes. Hétvégén kipróbálom!
Naplózva

"Nem az a lényeg, hogy hol vadászik az ember, hanem hogy kivel."
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #6317 Dátum: 2013. Február 14. - 11:54:42 »

Nekem ha egyszer egy bödön ilyen sült hús fél évig megmarad, akkor azt jelenti, hogy meghaltam! Vigyorog

Légyszi tedd fel az üveges elkészítést is!
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #6318 Dátum: 2013. Február 14. - 11:57:41 »

Beszúrom egy levelezőlistára írt receptjeinket (akkor még egyes szerverek nem viselték el az ékezetes betűket, úgyhogy mindenki ékezet nélkül írt)  Figyelmes olvasás :



Hal! (olajos)

Megpucolsz nehany kilo snecit, uszunyait levagod, besozod. pár orat
all a soban, majd elhelyezed szorosan
egymas mellett egy labosban, nehany szem bors, koriandermag, baberlevel
tarsasagaban.
Annyi olajat ontesz ra ami ellepi, majd ugyanannyi vizet.
Felteszed foni. Csak annyira szabad forrnia, hogy eppen csak
gyongyozzon. Kb. 4 oracskat fozod.Ezalatt elparolog a viz, csak az
olaj marad a halon. En felidoben bele szoktam csavarni egy citromot,
ill. szoktam beletenni egy-ket cseresznyepaprikat.Izles kerdese.

Ha nagyobb mennyiseget csinalsz, sokaig el tudod tarolni a hutoben,
jol kifozott befottes uvegben. Javaslom akkor pakold az uvegekbe,
amikor teljesen kihult. Ami osszetort a csomagolasnal, izles szerint
ketchuppal, mustarral elkeverve nagyon finom paradicsomos, ill.
mustaros halat eredmenyez.

Jo etvagyat!



=================================================================

...hal!

A mult heti sikeres olajos hal utan (egy az egyben ***** recept szerint
keszult) a tegnapi snecikbol is szardinia keszult, egy kis ujitassal.
Mindjart a pucolas. A motorizalt WC kefe nem csak a torpekre mukodik, a
snecirol is leviszi a pikkelyt. 4 lebol kb 1-1 perces menetekkel
"femtisztak" lettek. Aztan a fiuk elinteztek a fejezest/belezest, nekem uri
dolgom volt :-)
Itt jon az ujitas. Multkor kisse macerasnak talaltam a fott allapotban valo
uvegbe rakodast, igy ezuttal nyersen pakoltam uvegbe a sozott halakat, jo
szorosan. Vizet nem tettem ra, csak azt a kis levet, amit a hal
eresztett, par szem bors, koriander a bevalt receptnek megfeleloen, meg egy
koromnyi baberlevel, es olajjal teli. Kupakok ra, kuktaba bele, 3-4 ujjnyi
vizet engedtem ra, egy jo oraig sziszegett, es kesz volt. Szag semmi, pancs
minimalis, eredmeny az eredetivel egyenerteku. Es meg el is all(na, ha nem
falnank fel elobb :-))! Vacsira benyomtunk egy uveggel, vagyok is olyan
szomjas...

=================================================================

Asszem surgosen mennem kell kuszolni es most mar
nem csak a gyakorlas miatt...Mosolyog))

Kar hogy az erosebben kotodo pikkelyek miatt
a motorizalt pucolas a kis karaszoknal nem muxik,
ezekbol csinaltam mostanban mar ketszer is.
En a sozasra talaltam ki ujitast.
Enyhen tulsozott pacleben aztattam oket 1 napig,
majd leoblites, innentol az eredeti recep szerint.
En 3-4 borokabogyoval, borssal, mustarmaggal,
szaritott erospaprika karikakkal, keves baberlevellel
es egy fej hagymaval fuszereztem, de a plusz vizet
a masodiknal mar en is elsporoltam.

Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #6319 Dátum: 2013. Február 14. - 16:42:49 »

http://buvosszakacs.blog.hu/2007/10/08/libabefott
A cikk második része szól a konfitálásról de az első fele is érdekes.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #6320 Dátum: 2013. Február 14. - 16:49:11 »

Köszi Voldi! Emelem
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #6321 Dátum: 2013. Február 14. - 16:52:13 »


Ez a máj érdekes. Hétvégén kipróbálom!
Ezt a receptet az indexen találtam valamikor régen. Én csirkemájból csináltam, nem hájjal hanem kacsazsírral. Hogy meddig áll el, nem tudom, hamar el szokott fogyni(sajnos mániákus zugevő vagyok, lefekvés előtt ennem kell valami tartalmasat és ez a kaja arra nagyon jó, az ember lopkodja ki az üvegből a cuccot). Rííí
Idézet
Kipróbáltam a receptet, de a libamájat kacsamájra cseréltem.
Vettem egy nagy lábast, félig töltöttem vízzel, beleállítottam egy 5 literes befőttes üveget, szórtam bele pár marék libahájat, rátettem a kacsmájat (60 deka körül volt, ez is alig fért be az üveg száján), aztán félig szórtam az üveget a maradék hájjal.
Csak hagymával, borssal és sóval ízesítettem.
A befőttes üveget nem zártam le, nem láttam értelmét, meg féltem is, hogy elcsattan.
Mintegy másfél órát melegítettem a vizet, rendesen kellett gyöngyözni a víznek, mert ha kisebbre vettem, akkor semmi se történt a befőttesüvegben (nem sült ki a zsír a hájból).
Embertelenül finom, puha krémes lett a máj, de nem ez lesz a kedvenc kajám, az ára miatt :-(((
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #6322 Dátum: 2013. Február 14. - 16:53:39 »

Nekem ha egyszer egy bödön ilyen sült hús fél évig megmarad, akkor azt jelenti, hogy meghaltam! Vigyorog
Aha...és belőled csinálták...  Fejvakarás
Csak akkor jól rá kell csavarni az üvegre a tetejét...a szaga miatt... Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #6323 Dátum: 2013. Február 19. - 23:10:13 »

A minap néztem a paprikán egy Gordon Ramsey féle műsort. Egy dagi csávót akartak valami különösen undorítónak vélt kínai kajákkal megetetni, öklendezett, fujjozott is a csávó rendesen.
a következőek voltak a fogások:
-főtt csirkeláb
-kacsanyelv
-párolt v. sült hal szeme
Ez a briteknél a polgárpukkasztás...nálunk meg egy vasárnapi csirkehúsleves vagy egy halászlé...
De az osztrigát meg mindenféle tengeri szutykokat ezt nyersen eszik...
(És akkor még ki sem tértem arra, mit művelnek a legendásan ronda angol nőkkel Stoel-bár állítólag a brit férfiak nem hidegvérűek, egyszerűen csak undorodnak Ördög)
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #6324 Dátum: 2013. Február 20. - 16:08:04 »

A minap egy főzőcske műsorban a középkorú, kövér nő "sziasztok srácok!" felkiáltással tette be a sütőbe a tepsi élő kagylót!
Naplózva
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #6325 Dátum: 2013. Február 20. - 16:17:14 »

A minap egy főzőcske műsorban a középkorú, kövér nő "sziasztok srácok!" felkiáltással tette be a sütőbe a tepsi élő kagylót!

Hmmm...
Őt kellett volna behajítani, de hajazzunk Birkenaura.
Meséltem már, miért lyukas a klasszikus kínai étterem asztala?
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #6326 Dátum: 2013. Február 20. - 16:20:23 »

"Meséltem már, miért lyukas a klasszikus kínai étterem asztala?"  Nem, de ne fossz meg minket ettől az élménytől, oszd meg velünk tudásod legjavát!  Vigyorog
Naplózva
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #6327 Dátum: 2013. Február 20. - 16:30:45 »

Sanyooo  Emelem ! A burgonyát pl. hogy teszed be ?  Röhög , mert az is él még !  Igen
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #6328 Dátum: 2013. Február 20. - 16:35:02 »

A minap egy főzőcske műsorban a középkorú, kövér nő "sziasztok srácok!" felkiáltással tette be a sütőbe a tepsi élő kagylót!

Na bazz! Kagylót lesrácozni??  Fejvakarás Fejvakarás


Szerintem a sziasztok lányok jobb lett volna!   Ördög Ördög
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #6329 Dátum: 2013. Február 20. - 16:37:55 »

Na bazz! Kagylót lesrácozni??  Fejvakarás Fejvakarás


Biztos sütésnél sok fehér lé folyik ki belőle. 
Naplózva
Oldalak: 1 ... 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 [422] 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: