Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #6240 Dátum: 2013. Február 09. - 16:21:35 » |
|
Végy egy qrva jó Tiramisu receptet! Vegyek? Ja, úgy könnyű...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #6241 Dátum: 2013. Február 09. - 16:22:32 » |
|
Röviden: Mosogass el!
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #6242 Dátum: 2013. Február 09. - 16:29:01 » |
|
Egyébként fején találtad a szöget, mert az asszony rajtam keres valami szögletes jénait amit szerinte én tettem el valamely pakolás alkalmával. Szerintem ez rágalom.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Karácsony Károly
|
|
« Új üzenet #6243 Dátum: 2013. Február 10. - 07:06:58 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7947
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #6244 Dátum: 2013. Február 10. - 12:53:28 » |
|
Nos, az én kedvesem így csinálja, elővettem a jegyzeteit. Köll hozzá: Fél kilo mascarpone 5 tojás 3 csomag babapiskóta porcukor van.cukor kakaó kávé tej mandulalikőr Elkészítés: Először a fehérjét kemény habbá verem (nabasszameg ) Azután a sajtot, a sárgáját, a vancukrot, 5 evőkanál porcukrot krémmé keverek géppel. Majd óvatosan hozzákeverem a habbá vert fehérjét. Kávét főzök fél litert, egy pici tejet adok hozzá, éppen hogy kicsit világosodjon és egy kis cukrot. Ebbe beáztatom a piskótát. Az (elkevert ) jénaiba lerakás: piskóta-likőr-krém-kakaópor x 3. Ennyi.
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #6245 Dátum: 2013. Február 10. - 13:06:46 » |
|
Nos, az én kedvesem így csinálja, elővettem a jegyzeteit. Köll hozzá: Fél kilo mascarpone 5 tojás 3 csomag babapiskóta porcukor van.cukor kakaó kávé tej mandulalikőr Elkészítés: Először a fehérjét kemény habbá verem (nabasszameg ) Azután a sajtot, a sárgáját, a vancukrot, 5 evőkanál porcukrot krémmé keverek géppel. Majd óvatosan hozzákeverem a habbá vert fehérjét. Kávét főzök fél litert, egy pici tejet adok hozzá, éppen hogy kicsit világosodjon és egy kis cukrot. Ebbe beáztatom a piskótát. Az (elkevert ) jénaiba lerakás: piskóta-likőr-krém-kakaópor x 3. Ennyi. Kösz! Nagyjából így csináltam én is. A fél kiló mascarponéhoz 6 tojást használtam de ezek amolyan nyüheteg kis bolti tojások voltak. A 3 csomag babapiskóta az így első hallásra furcsa, bár nyilván vannak különféle kiszerelések. Recept szerint 300 gr. kell ehhez a mennyiséghez, az másfél csomag ebből a fajtából amit vettünk. Két cent mandulalikőrt tettem bele, elbírna többet is. A várakozásoknak megfelelően sikerült. Picilányom is sejthetett valamit a dologból, mert ebéd közben minden huncutságot elkövetett csak enni nem akart, de a tiramisut kétpofára tolta befelé
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9919
|
|
« Új üzenet #6246 Dátum: 2013. Február 10. - 13:13:37 » |
|
Picilányom is sejthetett valamit a dologból, mert ebéd közben minden huncutságot elkövetett csak enni nem akart, de a tiramisut kétpofára tolta befelé Eljön az az idő is amikor Te követsz el mindent, hogy főztjéből ehess. Nekem meg sütőt kellene cserélnem, mert a lánygyerek sokszor elszúrja a sütiket. Szerintem nem az ő hibája miatt... húsra még jó.
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #6247 Dátum: 2013. Február 10. - 13:26:39 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sanyooo
Vendég
|
|
« Új üzenet #6248 Dátum: 2013. Február 10. - 14:08:29 » |
|
Ez biztos jó lehet, de olcsóbban kapok komplett szakácsnőt! Nemrég cseréltem egy kis Mora tűzhelyben körfűtőtestet, ami a venti levegőjét hevíti, ezen kívül csak fent volt benne egy grill fűtőszál és a tulajdonos egész jó sütiket "szerkesztett" benne! A tűzhely tán 40 eFt volt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #6249 Dátum: 2013. Február 10. - 18:49:39 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #6250 Dátum: 2013. Február 10. - 18:57:37 » |
|
Dama által készített vaddisznó pörkölt . Már elnézést hogy bocsánat, de ennek amolyan "hóttembervalaga" színe van, nincs paprikátok?
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #6251 Dátum: 2013. Február 10. - 19:12:35 » |
|
Való igaz tényleg úgy látszik! De én a pörkölre csak a végén adom a pirospaprikát! S utána egy még egy kis és lehet flamózni! Szó se róla, van aki előre beleteszi a paprikát.
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #6252 Dátum: 2013. Február 10. - 20:02:10 » |
|
Való igaz tényleg úgy látszik! De én a pörkölre csak a végén adom a pirospaprikát! S utána egy még egy kis és lehet flamózni! Szó se róla, van aki előre beleteszi a paprikát.
Úgy szokták volt, hogy a hús, mielőtt "bezáródik" felvegye a paprika ízét. Ha a végén teszed bele, akkor meg "üdébb" paprikaíz lesz az ételben. A halászlébe is szoktam egy kanálnyit dobni mielőtt lveszem a tűzről.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
galoscsabus
|
|
« Új üzenet #6253 Dátum: 2013. Február 10. - 20:16:52 » |
|
Félreértés ne essék, én nem kételkedem benne, hogy a végtermék igen jól sikeredett. De ne nevezzük pörköltnek, ha egyszer a hús nyersen megy a lébe. Ebben az esetben a jeles alkotás becsületes neve "paprikás", aminek több féle elkészítési módja vagyon. Pörkölt készítésének keresztapja és nélkülözhetetlen alapja a pörkölés, ami a bepaprikázott üveges hagymán történik addig, míg a Feri által említett "bezáródás" meg nem történik. Egyébként meg jó étvégyat hozzá Feleség meg ippeg végzett a pirog sütéssel, asszem éjjel mindenféle vad dolgokkal fogok álmodni
|
|
|
Naplózva
|
Vadász vagyok...így egyszerűen.
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #6254 Dátum: 2013. Február 10. - 20:28:42 » |
|
Csaba Jó harminc éve nem ettem pirogot Pedig anno igen sok helyen árulták / tudom jött helyette a hammburger , azt is szeretem /
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
|