Oldalak: 1 ... 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 [414] 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646766 alkalommal)
Stefi
Vendég
« Új üzenet #6195 Dátum: 2012. December 29. - 07:51:07 »

Stefinek igaza van, jobb, ha nem éri víz a májat. Olaj helyett jobb zsírban sütni.
A lövés estéjén a legjobb, másnap már nem olyan finom.

Ha víz éri vagy sütés előtt megsózzuk a májat kemény lesz sőt olyanná válhat mint a bakancstalp. A tálaló edénynek még a belsejét is megszórom sóval borssal és a kiszedetteket azonnal sózni és borsozni és felkupacolni  gyozo  (folyamatos sütés) A lágy kenyér nameg a fröccs fontos kellék.
Hmmmmmm !!!!! Nyálcsorog   Hát ma már kell hogy lőjek egy disznót!   Dühhh   Éhes
Naplózva
emerik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 344


« Új üzenet #6196 Dátum: 2013. Január 01. - 08:09:07 »



Remekül sikerült a csülkös káposzta,a cserép edénybe!
B.U.É.K. Pezsgő
Naplózva
Stefi
Vendég
« Új üzenet #6197 Dátum: 2013. Január 03. - 07:11:41 »



Remekül sikerült a csülkös káposzta,a cserép edénybe!
[/center] B.U.É.K. Pezsgő

A mohácsi specialitást  a "köcsögbabot" is ilyen edényben készítik ? 
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #6198 Dátum: 2013. Január 04. - 11:58:14 »

A mohácsi specialitást  a "köcsögbabot" is ilyen edényben készítik ? 

Azt nem tudom, de hogy isteni babgulyás,csülkös bableves, pörkölt, babos káposzta, sólet készíthető ebben az edényben, az tuti! Bion
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
bird0
Tudásra éhes, tanuló Vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 927



« Új üzenet #6199 Dátum: 2013. Január 12. - 13:54:49 »

A múltkor ebédet kezdtem csinálni a "segédemmel" Vigyorog erről van egy pár képem, nem baj ha felteszem ide?
Szarvas combot pácoltam, majd gyümölcsökkel betakartam:


Amíg a sütő dolgozott, a "segédem" bealudt:


A sütés közbeni részeredmény:


A sütés után a gyümölcsből szósz készült, tálaláskor készült ez kép, de többet nem tudtam készíteni mert elfogyott:


Sikere volt a család körében.
Mindenkinek jó sütés főzést kívánok:
Laci Emelem
Naplózva

"..különleges nyelven szól a természet. Igazi csodáival nem bőkezűsködik,... Azokat inkább.., négyszemközti, bizalmas találkára tartogatja. Ezért van, hogy egyedül járó vadász találkozik leginkább az Úristennel is, aki –minden ellenkező híreszteléssel szemben– még manapság is gyakran járja az erdőt"
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #6200 Dátum: 2013. Január 12. - 15:22:43 »

Laci!  Piál Igen Wave

Naplózva
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #6201 Dátum: 2013. Január 12. - 16:13:28 »

Bird0 Emelem  Taps Igen Emelem
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #6202 Dátum: 2013. Január 13. - 09:10:37 »

Több recept kipróbálása után nekem /meg a Családnak, Barátikőrnek/ ez a recept jött be, némi finomítással.

http://www.mindmegette.hu/harcsapaprikas-ii.recept

Ma két kiló szürkeharcsa filéből készítem.  Piál
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #6203 Dátum: 2013. Január 13. - 09:26:01 »

Több recept kipróbálása után nekem /meg a Családnak, Barátikőrnek/ ez a recept jött be, némi finomítással.

http://www.mindmegette.hu/harcsapaprikas-ii.recept

Ma két kiló szürkeharcsa filéből készítem.  Piál

Hasonlóan főztem én is Karácsonykor. Kicsit talán tovább főtt a szaftban a hal, de az előzetes pirításnak köszönhetően nem esett szét.
Egy részét lefagyasztottam, mert nem fogyott el, aztán a 27-én érkezett vadászvendégeknek tálaltam, túrós csuszával. Ezt is fel tudtam melegíteni úgy, hogy minden halhúskocka egyben volt.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Somefire
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 71


« Új üzenet #6204 Dátum: 2013. Január 13. - 10:14:46 »

Több recept kipróbálása után nekem /meg a Családnak, Barátikőrnek/ ez a recept jött be, némi finomítással.

http://www.mindmegette.hu/harcsapaprikas-ii.recept

Ma két kiló szürkeharcsa filéből készítem.  Piál

Érdekes recept, ki fogom próbálni. Már csak harcsát kellene fogni hozzá Mosolyog
Naplózva
jósvafő
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 33



« Új üzenet #6205 Dátum: 2013. Január 19. - 21:11:31 »

venni egyszerűbb,és több idő marad az elkészítésére. Ördög
Naplózva

,, csak olvasgatok ,,
emerik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 344


« Új üzenet #6206 Dátum: 2013. Január 20. - 16:19:17 »

     Bow
Naplózva
J.vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2891


« Új üzenet #6207 Dátum: 2013. Január 20. - 17:58:11 »

     Bow

 Igen Emelem
Naplózva

" ...A megbízható embert még az ellensége is tiszteli...A többi szemét, amit elfúj a szél... " (Wass Albert)
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #6208 Dátum: 2013. Január 20. - 19:00:25 »

Tegnapi ebéd.  Piál



Naplózva
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #6209 Dátum: 2013. Január 20. - 19:32:04 »

Tegnapi ebéd.  Piál



Tasli Tasli Tasli
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
Oldalak: 1 ... 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 [414] 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: