Oldalak: 1 ... 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 [413] 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646777 alkalommal)
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #6180 Dátum: 2012. December 25. - 18:24:12 »

Ha jól rémlik, azért volt valami gyomorrontás.

Vagy az nem a gombától?  Ördög Kacsint

A Kuszinak volt, a pincepörkölttől un. "lakodalmas kutya" szindrómája. Nem függ össze a hejdermarssal.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #6181 Dátum: 2012. December 25. - 18:49:55 »

Egy szem kis krumpli is lehet veszélyes!  Tudtátok, hogy meg lehet tőle vakulni? :Mosolyog
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
pati
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2904


« Új üzenet #6182 Dátum: 2012. December 25. - 19:10:24 »

Egy szem kis krumpli is lehet veszélyes!  Tudtátok, hogy meg lehet tőle vakulni? :Mosolyog

Ha nap érte (zöld, zöldes szín) lehet mérgező.
Naplózva

"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem."
Üdv: pati
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #6183 Dátum: 2012. December 25. - 19:53:38 »

Egy szem kis krumpli is lehet veszélyes!  Tudtátok, hogy meg lehet tőle vakulni? :Mosolyog

Persze. Ha csúzlival szemközt lőnek vele.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Cheyenne
Vendég
« Új üzenet #6184 Dátum: 2012. December 25. - 19:54:17 »

Egy szem kis krumpli is lehet veszélyes!  Tudtátok, hogy meg lehet tőle vakulni? :Mosolyog

Valóban meg lehet tőle vakulni.. ,de ha van otthon banán, akkor szinte zéró az esély rá..  Angyal   Ördög ..
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #6185 Dátum: 2012. December 25. - 20:34:24 »

Persze. Ha csúzlival szemközt lőnek vele.

 Igen Taps  "Igaz, igaz, Vánnyadt Ványatovics Vinyov.  Mintha magam mondtam volna."
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2660


« Új üzenet #6186 Dátum: 2012. December 25. - 20:45:10 »

 Taps Röhög Emelem
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #6187 Dátum: 2012. December 26. - 23:05:23 »

Toltott kaposzta. Hordos avanyu kaposztabol, hidegen fustolt sertes csulokel, es ugyanugy fustolt magyar kolbasszal benne.
.....nagyon finom lett ! Vigyor

Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
Stefi
Vendég
« Új üzenet #6188 Dátum: 2012. December 28. - 17:12:19 »


Rabsicmáj !

Fontos hogy a vaddisznómájat se víz se só ne érje a sütésig !  Fél centis vastag szeletekre vágjuk a májat majd lisztben megforgatjuk . A zsírt közben egy serpenyőben jól felmelegítjük és bele tesszük a lisztes májdarabokat , majd mikor kissé megkapta a külsejét a zsír visszaveszek a lángból és még kis lángon is sütöm egy darabig. A kiszedett sült májat jól még melegen ,frissen megsózom , borsozom ízlés szerint törtpaprikával fokhagymával ízesítjük.
Azon frissiben lágy kenyérrel + pálinkával,vörösborral, stb. kínáljuk . Sokan nem hiszik de a kan mája erre a célra kitűnő !  Koccint
Naplózva
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11253


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #6189 Dátum: 2012. December 28. - 17:33:37 »

Imádom a májat. Ki fogom próbálni.
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2660


« Új üzenet #6190 Dátum: 2012. December 28. - 17:40:42 »

Imádom a májat. Ki fogom próbálni.

Én is így készítem el! Igen Nem fogtok csalódni benne!!!!! Kacsint Emelem Nyálcsorog
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #6191 Dátum: 2012. December 28. - 18:48:54 »

Én ugyan így készítem el a lőtt nagyvad vesepecsenyét is!
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #6192 Dátum: 2012. December 28. - 21:12:03 »

Süldőmájat szoktam hasonlóan készíteni.

Annyi az eltérés, hogy én előtte azért lemosom, kiáztatom kicsit a májat.
Aztán felszeletelem vékony szeletekre, beleforgatom lisztbe (ha van kéznél fokhagymapor, az se rontja el), és forró olajban hirtelen kisütöm.

Friss kenyérrel, rizling kisfröccsel.......
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #6193 Dátum: 2012. December 29. - 00:27:36 »

Rabsicmáj !

Fontos hogy a vaddisznómájat se víz se só ne érje a sütésig !  Fél centis vastag szeletekre vágjuk a májat majd lisztben megforgatjuk . A zsírt közben egy serpenyőben jól felmelegítjük és bele tesszük a lisztes májdarabokat , majd mikor kissé megkapta a külsejét a zsír visszaveszek a lángból és még kis lángon is sütöm egy darabig. A kiszedett sült májat jól még melegen ,frissen megsózom , borsozom ízlés szerint törtpaprikával fokhagymával ízesítjük.
Azon frissiben lágy kenyérrel + pálinkával,vörösborral, stb. kínáljuk . Sokan nem hiszik de a kan mája erre a célra kitűnő !  Koccint
A borsot én már a lisztbe belekeverem. A kisült májra zúzott fokhagymát rakok és így egymásra pakolom egy kicsit a szeleteket, had járja át őket az íze. Nem szabad nagyon megsütni.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #6194 Dátum: 2012. December 29. - 00:29:04 »

Süldőmájat szoktam hasonlóan készíteni.

Annyi az eltérés, hogy én előtte azért lemosom, kiáztatom kicsit a májat.
Aztán felszeletelem vékony szeletekre, beleforgatom lisztbe (ha van kéznél fokhagymapor, az se rontja el), és forró olajban hirtelen kisütöm.

Friss kenyérrel, rizling kisfröccsel.......
Stefinek igaza van, jobb, ha nem éri víz a májat. Olaj helyett jobb zsírban sütni.
A lövés estéjén a legjobb, másnap már nem olyan finom.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Oldalak: 1 ... 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 [413] 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: