Halászlé Felső Barnabás módra:
Csukapörkölt
Csuka szabadtűzön:
Keszegleves
Füstönsült hal
Túróscsusza:
Gombapörkölt:
Érsekcsanádi Halsütő Fesztivál 2010:
Voldemort
Nagyon köszönöm, hogy megosztottad ezt a páratlan videó-anyagot.
Nagy örömöt szereztél vele nekem, mert engem ez az ember és az általa képviselt egyszerű, de annál rokonszenvesebb stílusa az otthoniakra emlékeztet. Különösen a Nagyapámra és Nagyanyámra, akik világéletükben juhászemberek voltak, s akik munkával és sok nélkülözéssel teli életükről és a jó öreg falusi-és pásztorételekről úgy tudtak és tudnak mesélni, hogy az embernek a nyála a földet éri az elbeszélés után.
Nekik legyen mondva, főzni még jobban tudtak és tudnak még most is, mint előadni. Nagyon hiányolom a napjaimból az egyszerű, de borotvaéles eszű parasztemberek jelenlétét. Az általuk kialakított magyar konyhához hasonló kulináris élvezetet a francia konyha még csak alulról sem tudja súrolni.
Még egyszer köszönöm
Üdvözlettel: Beregi